Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok, ha kiderülne...

Hogy reagálnátok, ha kiderülne 15 éves lányotokról, hogy terhes?

Figyelt kérdés
Nem történt semmi ilyen, csak láttam pár kisfilmet és lesokkolt eléggé. Ti mit tennétek? Mi lenne a reakciótok?

2017. júl. 4. 23:19
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
55%
Aki ilyet csinál az nem való szülőnek.
2017. júl. 6. 14:51
 32/35 anonim ***** válasza:
85%

#30, tényleg? Akkor nem is értem, hogy a sok elvált apa miért nem ezt csinálja, ahelyett, hogy tartásdíjat fizetne? Gondolkodás megy?

A gondozási díj

A nevelésbe vett gyermek költségeihez az köteles hozzájárulni, aki családjogi törvény rendelkezése értelmében a gyermek tartására köteles, azaz elsősorban a szülő. §

A gondozási díjfizetési kötelezettség a gyermek nevelésbe vételével kezdődik. Ha a gyermek ezt megelőzően kerül gondozásba, a gyámhatóság a fizetési kötelezettséget a gondozás kezdetétől - legfeljebb azonban hat hónapra visszamenőleg - állapíthatja meg. §

A tartásra egysorban köteles szülőket a gyámhatóság külön-külön kötelezi a gondozási díj megfizetésére. §

A gondozási díj összegének meghatározásakor a fizetésre kötelezett jövedelmén kívül a szociális körülményeit is figyelembe kell venni.

Ha a gondozási díj fizetésére köteles személy rendszeres jövedelme nem állapítható meg, a gondozási díjat az öregségi nyugdíj legkisebb összegének alapján kell meghatározni. Jelenleg az öregségi nyugdíj legkisebb összege 28.500 forint. §

Nem állapítható meg gondozási díj, ha

a szülő hozzájárult ahhoz, hogy gyermekét számára ismeretlen személy fogadja örökbe, illetve a hatodik életévét betöltött vagy egészségileg károsodott gyermek esetében a szülői nyilatkozatot (örökbefogadásra vonatkozóan) a gyámhatóság jóváhagyta;

a kötelezett rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik. §

A gyermek gondozási díj fizetésére nem kötelezhető, keresete, ösztöndíja, árvaellátása, egyéb jövedelme és vagyona e célra nem vehető igénybe. §

Ha a kötelezett önhibájából nem fizeti a gondozási díjat, akkor a gyámhatóság tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt feljelentést tehet ellene.

[link]

2017. júl. 6. 16:03
 33/35 anonim ***** válasza:
67%

A gondozási díj

115. § (1)810 Az ideiglenes hatállyal elhelyezett, a nevelésbe vett gyermek után fizetendő gondozási díj megállapításánál a Ptk.-nak a gyermektartásra vonatkozó, valamint a Gyvt.-nek a gondozási díjra vonatkozó szabályait kell alkalmazni.

(2)811 A gondozási díj fizetésének kötelezettsége a gyermek 18. életévének betöltése után is fennmarad, ha a Gyvt. 93. § (1) bekezdés b) pontja alapján részesül utógondozói ellátásban.

116. § A gondozási díj összegének megállapításánál a fizetésre köteles személy szociális körülményeit is figyelembe kell venni. Méltánylást érdemlő esetben a gondozási díj a kötelezett átlagos havi jövedelmének 15%-ánál alacsonyabb összegben is megállapítható.

117. §812 (1) A gyámhivatal határozatában megjelöli, hogy a gondozási díjat a Főigazgatóság számlájára kell befizetni, és határozatát közli

a)813 a Főigazgatóságnak a gondozási díj fizetésére kötelezett lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes megyei, fővárosi kirendeltségével (a továbbiakban: illetékes kirendeltség) a nyilvántartás vezetése és az esetleges későbbi behajtás kezdeményezése,

b) a kötelezett lakóhelye vagy ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzővel a gondozási díjfizetési kötelezettséget megállapító határozat - esetleges későbbi behajtás megindítása érdekében történő - nyilvántartásba vétele, valamint a 119. § szerinti iratok beszerzése

céljából.

(2) A gondozási díj-befizetéseket és a keletkezett hátralékot, amelyre a Gyvt. 154. §-ának (3) bekezdése alapján késedelmi pótlék nem állapítható meg, a Főigazgatóság tartja nyilván.

1997. évi XXXI. törvény

a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

2017. júl. 6. 16:18
 34/35 anonim ***** válasza:
85%

Én 18 vagyok, így lehet hogy még túl fiatal ahhoz hogy véleményt írjak, hiszen fogalmam sincs milyen szülőnek lenni.

Viszont 17 voltam amikor lefeküdtem először a barátommal (akivel azóta is együtt vagyunk, egyáltalán nem bántam meg hogy "fiatalon" vesztettem el), volt egy hónap amikor terhességi tüneteim voltak és egy hetet késett a menzeszem, annak ellenére hogy mindig védekeztünk, hiszen óvszer mellett is teherbe lehet esni mint utólag megtudtam utána olvasás után. Azóta sem tudom mi volt ez az időszak pontosan, hiszen nem voltam terhes, de gondolhatod hogy az abortuszt is végigfuttattam a fejemben már addigra mikor észleltem a "tüneteket" meg napokat késett, teljesen felkészültem rá hogy be kell jelentenem a konzervatív szüleimnek akik mindentől féltenek és a barátomat sem kedvelik, hogy nemcsak nem vagyok szűz, de terhes is vagyok 17 évesen. Persze nem tartottam volna meg, vállaltam volna az abortuszt minden kockázattal együtt, hiszen nem akartam tönkretenni a jövőmet vagy egy plusz bajt hozni a szüleim nyakára. Szerencsére csak elméletben futtattam mindezt végig, hiszen végül nem volt semmi gond, azóta sincs, nem is tervezek babát még legalább 10 évig:)

Viszont ha nekem egyszer lesz gyerekem és fiatalon lesz terhes bármilyen okból, akkor nem szeretném ha hozzám hasonlóan álmatlanul forgolódna napokig, vagy gyomorgörccsel gondolna arra, hogyan fogja közölni ezt a szüleivel, nem akarom hogy ugyanezen az idegbajon keresztül menjen amin én is átmentem félig-meddig.

Minden pillanatban támogatni fogom akkor is, ha nem örülök a helyzetnek, mert anélkül is tudni fogja hogy ezt elrontotta, hogy még én is leordítanám a fejét vagy esetleg kitiltanám a házból. Akár megtartja akár nem, végig mellette állnék, de persze felfesteném neki mindkét eshetőség jövőképét, és elmondanám hogy én mit tanácsolok (nyilván az abortuszt, 15 évesen).

2017. aug. 2. 21:56
 35/35 anonim ***** válasza:
Exem 16évesen lett az 17 volt amikor született a kislànya! Nem a kèrdésre válaszolok, de szerintem ide tartozik. Család jóformán szégyennek élte meg. Főleg, hogy a gyàmügy rájuk szàllt. Kórházi ágyon gyors esküvő romantikussàg semmi. A hàzassàg nagykorúsit 15éves nem lehet gyàmja a sajàt gyerekének különben. Így 17évesen feleségként megkapta a sajàt gyerekét. Orvosok szemét módon lenézően bántak vele gàtját nagyon csúnyán állították helyre. A pasi nagyanyja megengedte , hogy oda vigye haza a gyereket gyàmügy/védőnő rájuk szàllt. Nagyi elvette a gyerek után járó pénzt 17évesen 0munkára gyes se jàrt. Októberben szűlt asszem februárig magántanuló volt aztán vissza az iskolàba. Azt nem tudom hogy de a pasi nagyijàtól a lány haza menekűlt /szülei vitték haza a pasi utána majd dec31kiment egy órára 2hét múlva kerűlt elő hogy vàllni akar. Lány szülei szivattàk elvártak tőle dolgokat ő is 17volt. Februártól iskola lány szülei nevelték a gyereket de elég nagy volt az ára iskola után pultozás az éjszakàban aztán cukrászda de este 6-7 órai zárással akkor kerűltem képbe. Gyerek 4 éves volt és kiscsoportos mikor ki hozra vitte az oviba egy kis szobàban éltek 2en a szülői hàzban folytonos csalàdi veszekedések közepett exem anyja apja ivott szégyenében. Ja exem eleve késői becsúszott gyerek. Fú ami ott ment mint egy szappan opera olyan volt.exem megkötotték a gyerekkel nem mehetett sehová! Exem kezdett bipolàrissá vàlni velem szemben hol majom szeretett hol gyűlölet. Volt hogy 1perc alatt. Volt hogy nekem jött majdhogynem megvert utolsó pillanatban szenvedélyesen megcsókolt ami akkor és ott jó volt csak éppen ami mögötte volt. ...aztán arról beszélt 30évesen amikor a gyereket egyedűl lehet hagyni éjszakára az aktuális pasijával akkor majd ribi módjára fog éjszaka bulizni mert neki ez jár. Aztán munkanélküli lett kerestem neki àllàst de mindegyikkel baja volt szìvta reggeltől estig a cigit kölcsönkért rá körbetartozott. Egyszer megcsalt szerintem lehet tartozàst nem tudta megadni...Hàt az a làny akinek ilyen élet kell csak rakja szét amilyen van és csinálja védekezés nélkűl ....nem mondom ide jut de normàlis élete se lesz. Másik lehetőség megszüli de anyjáék nevelik mintha a kistestvére volna 30évesen bánni fogja, higy nem volt ott amikor....
2017. aug. 15. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!