A szüleim nem engednek nekem semmit. Mit tegyek? 16/l
16 éves lány vagyok, a város legjobb gimnáziumában szín jeles átlaggal. Egyszer már feltettem ezt a kérdést de nem igazán kaptam választ. https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
A dolog azóta sem változott. Félre értés ne essék nem bulizgatni vagy iszogatni szeretnék, csupán a barátaimmal lenni egy kicsit. Iskola után egyből haza kell mennem és leülni az író asztal elé tanulni. Néhányszor jó lenne mondjuk péntekente vagy hétvégén elmenni a barátokkal pizzázni, moziba, kávézóba esetleg egyet sétálni nem...A szüleim válasza, hogy nem utca lányt nevelnek. Bulizásról vagy esetleg egy barátról szó sem lehet. Szerintük nekem egyetemre kell járnom és tanulni nem fiúzni. Ebben részben igazuk van hiszen én is szeretnék egyetemre járni, de mellette miért ne lehetnének barátnőim esetleg egy barátom. 15 évesen egyszer megismerkedtem egy tőlem 3 évvel idősebb számomra teljesen ideál fiúval, kedves volt, intelligens nem csak ARRA hajtott, de természetesen a szüleim sosem engedték volna, így titokban néha találkozgattunk, de jött a nyár amikor persze nem mehetek sehova, mert ,,nem utca lányt nevelnek'' így a barátom bele unt, hogy mindig lemondtam a randinkat, míg végül közölte neki így nem megy. Úgy érzem egész nyáron itthon fogok ülni maximum a könyvtárig mehetek majd el egyedül. Nagyon elegem van már ebből az egészből, próbáltam már velük leülni és higgadtan megbeszélni, de még csak arra sem méltatnak, hogy végig hallgassanak. Csúnyán, kiabálva is próbáltam már, de az sem segít ilyenkor rendszerint hozzám vágják, hogy amíg az ő kenyerüket eszem csönd van. Nem értem miért nem bíznak bennem, soha nem ittam, nem cigiztem, nem drogoztam, semmi okot nem adtam soha arra, hogy azt feltételezzék rólam, hogy ha elmegyek egy baráti találkozóra, esetleg egy randira, hogy én ,,utcalánykodnék''. Gondoltam rá, hogy 18 évesen elmegyek, de akkor saját magam alatt vágnám a fát, hiszen ki fizetné az egyetemet? És egy érettségivel ma már maximum csicskája lehetek egy milliárdosnak, de még az sem mert a gimi nem ad szakmát.
Szerintetek mit tudnék tenni? Köszönöm a válaszokat.
Érthető, hogy a szüleid csak jó jövőt szeretnének neked, de ez már tényleg túlzás. Nyári szünetben meg pláne nem értem minek a gyereket kínozni azzal, hogy bent ül.
Próbáld meg azt, hogy áthívod a barátaidat, és ha jó benyomást keltenek a szüleidnek, akkor vedd rá anyukát apukát, hogy elmehess valami csendes helyre velük 1-2 órára. Meg mondd, hogy hívni fogod őket telefonon stb.
Mintha én írtam volna ki ezt a kérdést.. Én sem mehetek sehova. Most nyáron azért strandra, meg 1-2 órára elmehetek. De amúgy lekell hazudnom a csillagokat is.
Pedig én nem vagyok ilyen okoska..én közepes tanuló vagyok de a szakmához amit tanulok ez tökéletes az érettségi meg meglesz. Egyetemre nem akarok menni.
Nemtudom mért ilyenek ezek a szülők .
17/L
"soha nem ittam, nem cigiztem, nem drogoztam, semmi okot nem adtam soha arra, hogy azt feltételezzék rólam, hogy ha elmegyek egy baráti találkozóra, esetleg egy randira, hogy én ,,utcalánykodnék''"
ez nem kis reszben azert van mert szigoruan fognak...
de konstruktivan valaszolva: probald eleinte akkor ugy, hogy ismerjek meg a barataidat. Elhivhatod e oket magadhoz, esetleg talalkozni veluk ugy hogy valamelyik szulod ott van.
Nalunk anno mukodott a szulokkel az, hogy ok nem szolnak bele a maganeletbe amig nem megy a tanulas rovasara, szoval amig szinjeles volt a bizonyitvany, addig engedtek "elhajolni" is..
Nemhiszem,hogy a szuleiddel tudnal valamit kezdeni..:/.
Szerintem vard ki az egyetemet es menj koliba,abban a korben mar sokkal szabadabban mozoghatsz.
Azért abba talán nem halna bele, ha szombat délután elmenne a barátaival a városba pizzázni vagy sütizni.
Ennyi erővel mindenki üljön otthon egy gumiszobában élete végéig, mert akárhol, akármikor érheti valami baj.
Kedves kérdező, az egyetlen, amit tenni tudsz, hogy elmondod a szüleidnek, hogy nagyon értékeled, hogy ennyire aggódnak érted, de nem vagy hajlandó a 4 fal között leélni az életed, pláne a nyarat, és elpazarolni a fiatal éveidet.
Fogd a cuccaidat, és menj el kávézni a többiekkel, mozizni, a barátodhoz, ahova akarsz.
Ha nagyon elmebajosak, akkor legrosszabb esetben rád hívják a rendőröket, akik viszont délután 2-kor nem fognak elmenni érted egy fagyizóba és hazarángatni, ellenben a szüleidre elég csúnyán fognak nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!