Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megkeseredett, monoton az...

Megkeseredett, monoton az életem, pedig fiatal vagyok!? Hogyan váltsam valóra az álmom?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, érettségi után egyetemre mentem, van nyelvvizsgám. Nyáron, szünetekben dolgozom, zh és vizsga időszakban tanulok ezerrel, a műszaki pályát választottam. 16 éves korom óta minden nyarat végig diákmunkázom. A keresetemből megcsináltam a jogsit, tanultam, kollégiumi életre költöttem és félretettem. A szüleim segítenek minimálisan, de egyéb kiadásokra nem költenek. Pl. Nyelvtanulás, tanfolyamok, nyelvvizsga, stb. Sajnos ha nem dolgozom nincs ezekre pénzem, de ha dolgozom heti 5 nap 8 órában másra nem igazán marad időm.

Mindig azt hallom, hogy minek tanulom ha van nyelvvizsgám? Szeretném beszélni a nyelveket magasabb szinten, mert kell a munkámhoz is, és ha esetleg később sikerülne külföld felé venni az irányt...

Irigy vagyok azokra, akik velem egykorúak és több lehetőségük van. Akiket támogatnak anyagilag ha tanulni szeretnének nyelvet, akár tanfolyamokon. Akiknek vannak rokonai külföldön, akikhez ki tudnak menni nyáron, nyelvet gyakorolni. Vagy csak akik elmennek nyaralni. Mi sajnos sosem megyünk, nyáron mindenki dolgozik, a gyerekek itthon ülnek, mint én is tettem mielőtt betöltöttem a 16-ot. Nem a pénz hiány miatt nem megyünk. Lenne rá, de a nevelő apukám nem akar, anyukám meg egyedül nem keres eleget hozzá. Azt az elvet követi, hogy "Mindenki akkor menjen, ha megkeresi rá a pénzt" Ugyanez az anyagi támogatásnál. Mindenre keressem meg én. De már általános után ez ment. És persze jobb lenne ha el is költöznék, mert nagykorú vagyok. (Szerencsére anyukám nem küldene el.) Semmi szeretet nincsen tőle egyik gyermekére sem. A saját fizetéséből ad egy részt, ami bele megy a háztartásba, a többit csak magára költi. Anyukám fele annyit nem keres és mindent a háztartásra és a gyerekekre költi.

Mivel soha nem mentünk sehova, minden nyaram unalmas és egyhangú, nagyon vágyom rá. Egyszerűen már csak próbálok mindent megtenni, hogy a jövőm jól alakuljon. Olyan diplomát csinálok, ami állami és nagy rá a kereslet, nyelveket próbálom megtanulni, hátha nagyobb pozíciót kapok és sikerul kijutni.

Emellett nagyon fontos nekem a pénz, mivel nem csettintésre kapom, spórolok, utálok költeni, mindig buntudatom van ha egy cipőt is veszek, hogy ennyivel is kevesebb lesz a számlámon. Komolyan talán még egyszer érdekből hozzá is megyek valakihez, csak hogy megtapasztaljam milyen a boldog élet..

Szerintem a kikoltozes ezerből egy embernek sikerul... mosogatni meg nem megyek ki majd diplomával, annyit nem ér.

Mit kéne még tennem? Hogy válthatnám valóra az álmom? Nem akarok irigykedni, inkább örülni más sikerének! Egyedül sikerülhet?

A ti életetekből mi hiányzik?

2017. júl. 2. 13:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! :)

Bocsánat, ne értsétek félre, nem azért írtam azt, mert az lenne a célom, hogy kitartott legyek. Ha az akarnék lenni, akkor egy büfészakon tanulnék (nem választottam rosszul! attól hogy nem olyan könnyű, megy. csak jelenleg nincs meg a jó átlagom, de mint írtam a szakátlag 2 egész alatt van szóval átlagnál jobban megy), nem nyomnám ennyire a nyelveket és szerintem nem is lennék fusztralt a jövő miatt.

Talán tényleg hülyeség; nem kitartott akarok lenni, hiszen akkor nekem alá kell rendelnem magam a pénzért cserébe. Inkább partnerre van szükség, de kiemeltem: nekem fontos a pénz, miért ne lenne, ebbe nevelkedtem, hogy mindenért meg kell dolgozni? Ezért vágyom egy olyan társra aki legalább annyit fog bele adni mint én. "Anyuci kisfia" típusú "férfiaktól" kiraz a hideg.

Sajnálom igazatok van, amikor kiirtam rettentő dühös voltam a világra és már erre is gondoltam "bssza meg a világ én is úgy akarok elni mint xy aki csak azért van vele.." :D

2017. júl. 2. 17:20
 12/17 A kérdező kommentje:

"miért nem jársz össze barátságos emberekkel, beszélgettek pihentek"

Szoktam, de szerintem ez nem kapcsolódik a jövőmhöz. Barátságtól, szerelemtől függetlenül szeretnék a jövőmmel foglalkozni, ugyanis aki ma velünk van, nem biztos, hogy 10 év múlva is itt lesz.

"miért nem írsz, rajzolsz, festesz, énekelsz"

Mert ezek engem nem foglalnak le, nincs művészi vénám. :D

"Ha már van középfokod, onnan a felsőfok már simán elérhető oktatás nélkül. TEssék idegen nyelven olvasni, tévézni, levelezni anyanyelvűekkel, tessék kihasználni a netet. "

Ezek mind csinálom, olvasok híreket, nézek sorozatokat, filmeket, rádiót hallgatok, csetelek idegenekkel. Az élőbeszéd miatt kicsit aggódom viszont, skypeolni még nem mertem senkivel és érzem, hogy sokat segítene. :)

De köszönöm, remek tippek, ezek tényleg sokat segítettek már a nyelvvizsga előtt is! Arra is így készültem a feladattipus begyakorlás mellett. :)

"Szerintem,tűzz ki egy célt,mi az amit szívesen csinálnál,próbálj arra öszpontosítani,a többivel meg ne foglalkozz. "

Ez lenne most a nyelvtanulás, de elértem ahhoz a szinthez, amin talán minden nyelvtanuló átesik, hogy tudok valamennyit, eleget valamihez, de mégsem eleget és megrekedtem. :) Köszönöm a biztatást! :)

2017. júl. 2. 17:27
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Visszavonom szavaim, nyomjad neki ezerrel :DDD
2017. júl. 2. 17:43
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

Majd ha bejön az élet és gazdag leszel a jövendőbeli ferjeddel együtt, akkor sem biztos az hogy te boldog leszel.. nekem elég sok pénzes ismerősöm van és elmondom neked szinte egyiknek sincs normalis házassága! De itt vannak a szüleim akik élik átlagos középszintű életüket, persze neha veszekednek de sokszor rajuk nezek es azt kívánom bárcsak nekem is egyszer ilyen hazassagom lenne majd..de itt a jelenlegi barátom akinek a szülei szinten penzesek es most a szakításon agyalok sajnos, szeretem de mióta a vállalkozó apucival lakik mást nem

hallok csak a nagyképű pénzes szöveget meg hogy majd o is vállalkozó lesz apuci pénzéből.. persze mas budi pitsa ebből is hasznot húzna es örülne a feje de en mas vagyok.. szóval a penz sokszor

mindent elb@x !!!! És nekem se kéne bmw elég lenne egy suzuki az életbe nem kell fullos haz elég lenne egy kis kétszobás csak legyek egszer boldog valakivel..23 éves vagyok szeretek vásárolni szeretem a szép dolgokat de nem

minden áron..csak próbálom neked el magyarazni ne csak a penz motivaljon..

2017. júl. 2. 22:34
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
14 Na ilyen a képmutatás felsöfokon...
2017. júl. 2. 22:49
 16/17 A kérdező kommentje:

14: Tudom miről beszélsz, nekem is sok ismerosom van akinek a szülei penzesek, de nem boldogok. Sőt. Nem motiválja őket semmi, nem akarnak semmiért megküzdeni, úgyis megkapják. Én sem ilyen párra vágyom. Jól tetted, hogy elhagytad. O sosem fogja megerteni, milyen megküzdeni valamiért, téged pedig mindig zavarni fog, hogy neki nem kellett.

A pénz remek motiváló eszköz szerintem. Én sem a pénzre vágyom, hanem dolgokra, de azokhoz pénz kell. Nem új ruhákra, cipőre, ekszerekre költöm (persze néha kell vásárolni, de ez a töredéke), nem iszom el, nem cigizem. Én is örülnek egy suzukinak is, de nekem meg arra is gyűjtenem kell diákként, nincs fix havi fizetésem. (Csak nyáron, kb 2 havi)

De később viszont szeretnek aggodalom nélkül elni, boldogan egy pozitív környezetben, családdal, házzal, újabb autóval, évi 2x nyaralással és megtakarítással.

Minek elégedjek meg később a kevesebbel? Azért tanulok, dolgozom, hogy később több mindent megengedhessek.

2017. júl. 2. 23:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi a 'boldogság'?
2017. júl. 3. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!