Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy fiatal nőnek drága...

Ha egy fiatal nőnek drága ruhái vannak ( amit a fizetéséből vásárolt vagy kapta a párjától) az anyját is illendő felöltöztetnie?

Figyelt kérdés
Van egy 20-30 közötti fiatal nő akinek sok drága dolga van. Az anyja nem keres jól és nem tud magának vásárolni, ezért irigyli a lányát. A lányának kötelessége lenne az anyját is felöltöztetni?
2017. júl. 2. 11:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
9%
Együtt élnek? A lány beszall otthon a koltsegekbe?
2017. júl. 2. 11:44
 2/20 anonim ***** válasza:
97%
Nem.
2017. júl. 2. 11:44
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem élnek együtt. Az anyja nem támogatta akkor sem mikor iskolás volt.
2017. júl. 2. 11:46
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

Mikor jegyzik már meg az emberek, hogy az én fizetesemhez senkinek, pénzügyeimhez, esetleges anyagi hogylétemhez senkinek semmi köze.... sem a Pista bácsinak a szomszédba, és igen most sokaknak a lelkébe gázolok, de az édesanyának sem aki megszült, felnevelt......

Ha önálló vagy, akkor adhatsz, de nem kötelességed, ha otthon laksz meg egyéni megbeszélés, de akkor sem kötelességed.... még józanész mást is mond.....

2017. júl. 2. 11:48
 5/20 anonim ***** válasza:
93%
Nem kötelesség. De nekem természetes, hogy segítem anyukámat. Jobban keresek, mint anyukám és én szívesen veszek neki olyan kozmetikumokat pl., amiket tudom, hogy ő nem engedhet meg magának.
2017. júl. 2. 11:55
 6/20 anonim ***** válasza:
91%

Ha megtehetem mert van rá pénzem és jó is a kapcsolatunk, akkor persze miért is ne. Hisz felnevelt, gondoskodott rólam és szeretem.

Viszont a te esetedben más lehet, mert írtad hogy iskolás korodban sem segített. Ezt csak te tudhatod, hogy milyen a kapcsolatotok, és hogy tudnád is e finanszírozni. Alapvetően nem kötelessége ez senkinek, de szép dolog ha mégis segít.

2017. júl. 2. 12:01
 7/20 anonim ***** válasza:
52%
Mi az hogy az anyja nem tamogatta, amikor iskolás volt? Tán nem volt mit ennie, nem volt fűtés, víz, nem vette meg neki az iskolafelszereleseket?
2017. júl. 2. 12:01
 8/20 anonim ***** válasza:
77%
Ez nem kérdés, én segitenem öt amiben csak tudnám. :) és segítem is.
2017. júl. 2. 12:23
 9/20 anonim ***** válasza:
97%

Ugyan nincs jó fizetésem, szóval drága dolgaim sincsenek, de mivel anyának tetszenek a ruháim, így veszek neki is, ha vásárolok. Meg egy méretünk is van és így tuti nem vesz olyat, amit aztán a büdös életben nem fog hordani többet.

Én nem szeretem, ha anyám trampliként néz ki. Amikor suliba jártam akkor is frusztrált, hogy nem tud rendesen felöltözni.

Van egy nővérem is. Ő pl szintén ilyen trampli ruhákban jár, de elhordja az enyémet is. Neki hiába mondom, hogy elmegyek én venni csak adja oda a pénzt, vagy valami, de semmi. Én megveszem magamnak és ő meg elhordja(ha épp otthon lakik).

2017. júl. 2. 12:29
 10/20 anonim ***** válasza:
97%

Mi nagyon jó viszonyban vagyunk, szóval ha drágább ruhákat vennék, meglepném őt is időnként.

A ti esetetek viszont más, nem kötelességed alapból sem. Főleg, ha a párodtól kapsz ruhát, neki nem kötelessége anyukádnak is venni, vagy neked odaadni.

2017. júl. 2. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!