Ha egy fiatal nőnek drága ruhái vannak ( amit a fizetéséből vásárolt vagy kapta a párjától) az anyját is illendő felöltöztetnie?
Mikor jegyzik már meg az emberek, hogy az én fizetesemhez senkinek, pénzügyeimhez, esetleges anyagi hogylétemhez senkinek semmi köze.... sem a Pista bácsinak a szomszédba, és igen most sokaknak a lelkébe gázolok, de az édesanyának sem aki megszült, felnevelt......
Ha önálló vagy, akkor adhatsz, de nem kötelességed, ha otthon laksz meg egyéni megbeszélés, de akkor sem kötelességed.... még józanész mást is mond.....
Ha megtehetem mert van rá pénzem és jó is a kapcsolatunk, akkor persze miért is ne. Hisz felnevelt, gondoskodott rólam és szeretem.
Viszont a te esetedben más lehet, mert írtad hogy iskolás korodban sem segített. Ezt csak te tudhatod, hogy milyen a kapcsolatotok, és hogy tudnád is e finanszírozni. Alapvetően nem kötelessége ez senkinek, de szép dolog ha mégis segít.
Ugyan nincs jó fizetésem, szóval drága dolgaim sincsenek, de mivel anyának tetszenek a ruháim, így veszek neki is, ha vásárolok. Meg egy méretünk is van és így tuti nem vesz olyat, amit aztán a büdös életben nem fog hordani többet.
Én nem szeretem, ha anyám trampliként néz ki. Amikor suliba jártam akkor is frusztrált, hogy nem tud rendesen felöltözni.
Van egy nővérem is. Ő pl szintén ilyen trampli ruhákban jár, de elhordja az enyémet is. Neki hiába mondom, hogy elmegyek én venni csak adja oda a pénzt, vagy valami, de semmi. Én megveszem magamnak és ő meg elhordja(ha épp otthon lakik).
Mi nagyon jó viszonyban vagyunk, szóval ha drágább ruhákat vennék, meglepném őt is időnként.
A ti esetetek viszont más, nem kötelességed alapból sem. Főleg, ha a párodtól kapsz ruhát, neki nem kötelessége anyukádnak is venni, vagy neked odaadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!