Ha egy fiatal nőnek drága ruhái vannak ( amit a fizetéséből vásárolt vagy kapta a párjától) az anyját is illendő felöltöztetnie?
Úgy tudom; nagykorú, saját jövedelemmel rendelkező gyereknek kötelessége a rászoruló szülőt támogatni.
Kivéve, ha ezzel házastársa vagy saját gyereke eltartását veszélyezteti.
Kérdés: jelen esetben az, hogy "Az anyja nem keres jól és nem tud magának vásárolni" mit jelent?
Azt, hogy rongyokban jár és a legalapvetőbb ruházattal sem rendelkezik; vagy csak azt, hogy drága/előkelő ruhákat nem tud magának vásárolni?
Előbbi eset ugyanis szerintem már rászorultságnak tekinthető, az utóbbi nem.
Az, hogy nem támogatta iskolás korában, szintén érdekes kérdés.
Ha a lány 18 éves kora előtt önhibájából nem teljesítette eltartási kötelezettségét az anya; akkor érdemes egy ügyvédet megkérdezni, hogy ez felmenti-e a lányt a szülő segítésének kötelezettsége alól. (Ezt nem tudom.)
13!
Valóban így van, ezt hívják szulotartasnak. Feltétele még az is, hogy a szülő önmaga eltartasara képtelen Legyen -itt csak rosszul keres. Ezen kívül a szülő pert kell hogy indítson, nem jár automatikusan.
Mégha téged segített volna kérdező, amíg nem dolgoztál, tanultál, akkor azt mondom ok, ha segíted valamilyen szinten anyukád most,hogy már dolgozol.De segítés alatt akkor sem drága ruhákat értenék, hanem kajába besegíteni, esetleg számlákba ha kell néha.
De mivel nem igazán támogatott téged gyerekként, akkor semmilyen jogon nem várhatja el,hogy most segítsd őt..
Annyira tipikus,hogy egy szülő nélkülözésben neveli a gyerekét, semmit nem ad meg neki, de amikor már a gyerek felnő, akkor rögtön jó lesz és kérni fog tőle..
7# Nem mert mindezt az apa fizette és a szüleim külön kaszán voltak. Anyunak Dior sminkjei voltak, de 3 hétig egy pulóverben jártam suliba mert nem volt más.
Pár éve jobban megy nekem. Néha vásároltam neki jó szándékból, de mostanra szinte én láttom el olyan márkákkal amelyek az Andrássyn vannak. Pár napja összeszámoltam mennyit költöttem csak fél év alatt és elég sokra jött ki, rájöttem hogy berakhattam volna magamnak ezt a pénzt a bankba.
Van amikor nem tud megélni valaki és segítik, de ezt már túlzásnak érzem. Dolgozik, nem keres nagyon sokat de nem is 100.000 forintot. A testvérem segíti rendszeresen anyagilag közben .
" a tipikus okoskodó aki hallott valahol valamit, de fogalma sincs a dolgokról..."
Hát ez "érdekes"!
Miután (elsőként a válaszadók közül) ismertettem a vonatkozó jogszabály lényegét, elég fura azt mondani, hogy fogalmam sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!