Ha a szülőm, akivel nem tartom a kapcsolatot, éhen hal vagy megfagy télen a fűtetlen lakásban, akkor azért én felelősségre vonható vagyok?
11: nem ezt mondja ki a törvény!
Olvasd el!
A szülő kérvényezheti a szülőtartást. De automatikusan nem kapja meg. És persze egy csomó feltétele van. Gyakorlatilag alig van olyan, akinek valóban fizetnie kéne.
Már csak azért is, mert aki jóban van a szüleivel és jól áll anyagilag, az úgy is segíti őket, és senkinek sem kell rá köteleznie.
Kedves kérdező!
Na haragudj, de rád és az édesapádra is ráférne egy pszichológiai kezelés.
Ő az édesanyád, Ő hozott téged világra!
"Ő az édesanyád, Ő hozott téged világra!"
És akkor mi van? Senki nem kérte, hogy megszülethessen, a szülők döntötték el. Ráadásul bármennyire is szeretik ezt hirdetni egyesek, pár pulyát a világra sz_rni nem nagy dolog. Tisztességgel és szeretetben felnevelni, na az igen, azért már lehet hálásnak lenni. De sok "szülőnek" ez a rész már nem annyira tetszik.
Kérdező, alapesetben természetesen nem.
Ha bizonyítható, hogy tudtál az önellátásra képtelen állapotáról és arról, hogy nincs segítsége semmi, és nem tettél semmit, akkor igen, segítségnyújtás elmulasztásáért. (minimum jelezned kellett volna a szociális ellátásban illetékes szervezetnek vagy egészségügyi intézménynek ha olyan az állapota)
Bármiféle tartást (a gyerektartást is!) csak onnantól köteles valaki fizetni, ha végrehajtható bírósági/hatósági határozat, vagy azzal egyenértékű közjegyző előtt kötött szerződés megállapította annak az összegét. Addig nincs mit követelni.
Az én anyám egy szó nélkül lépett le, aztán 2 utcával odébb költözött a mi házunktól a pasijával.
Apám stroket kapott a fájdalomtól amit okozott neki és fêlig lebénult
Nincs az a törvény ami engem kötelezhet erre...
Akkor elmegyek segélyre, feketén dolgozni akkor nincs miből fizessem
Vagy kiköltözök külföldre
Tőlem aztán fejre is állhat
Egész életében egy semmirevaló "anya" volt, több f@...szt fogott, mint amennyiszer kimutatta hogy szeret minket
Nem olvastam végig a válaszokat,de a kérdező 40-50 éves emberről beszél.40 éves nő vagyok ,nemrég szültem,baba mellett dolgozom,simán tudna az illető dolgozni ha akar.
Nagymamám könyvelő volt,otthonról dolgozott,80 évesen hagyta abba, mert olyan jogszabály jött hogy iskolába kellett volna járni.DE még 70 évesen megtanult számítógépen dolgozni, netezni,mert az APEH felé már csak így tudta beadni a dolgokat.
Szülőtartásnak meg olyan feltételei vannak,hogy mai átlag bérnél,kb senkinek nem adnák meg.És utána néztem, mert apámból kiindulva fent akarja majd tartani az életszínvonalát ha nagyi meghal. Rokkant nyudíjas,tudna dolgozni, de nem akar.Ezt ő meg is mondta, van egy 3 szobás belvárosi(megyeszékhely) zárt udvaros garázsos lakása,Roverje, 3dimenziós tévéje,stbstb.És nagyimból él most.NA már most először megnézik,hogy mire van szüksége a szülőnek.Vagyunk ketten a tesómmal.Tesóm, elvált 1 gyerekkel részmunkaidőben dolgozik,egy bebukott lakáshitellel,meg különböző tartozásokkal(diákhitel,közüzemi tartozás).Mi a férjemmel dolgozunk(én jelenleg gyeden vagyok+ alkalmi munka),albérletben lakunk,rendesen hivatalosan szerződéssel,(rendesen adózik a tulaj).Nekünk is van 1 kiskorú gyerekük.A törvény lényege ,hogy nem mehet a szülőtartás a kiskorú kárára.Tehát nekem nem kötelességem fűteni a 3 szobás lakását,tankolni a kocsiját,meg ilyesmi.MERT ezek LUXUS dolgok(hiába érzi ő azt,hogy ez a minimum).Ha apám perelne,kb kiröhögnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!