Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anya el...

Mit csináljak, ha anya el akarja venni a kutyámat?

Figyelt kérdés

Volt egy családi kutyusunk, aki 13 évesen meghalt másfél éve. Nálunk az állatok családtagok, velünk alszanak, minden bajukról tudunk, folyton velünk vannak, stb. Viszont anya nagyon kivolt a kutyánk halála után (a végén már Pestre vittük az állatorvosi egyetemre, hogy rájöjjenek, mi a baja). És hiába mondtuk, hogy vegyünk másikat, ő nem akart, merthogy neki ez olyan, mintha a gyerekét temetné el, és hogy neki nem kell új kutya, soha nem akar még egyet.

De nekem is hiányzott és június elején vettem egy másik fajtát, magamnak. Külön élek, mióta egyetemista vagyok és a kiskutya nálam van. Eleinte anya nem is akarta látni, meg hogyha megyek, ne vigyem magammal, vigyem le addig mamáékhoz, vagy bízzam a szomszédra, mert ő nem fog vele foglalkozni, játszani. Viszont most meg már az van, hogy hagyjam ott, nem kell nekem ide a lakásba egy kiskutya, ő meg otthon van egész nap, tudna vele lenni és foglalkozni vele.

Mondtam, hogy biztos nem, akkor keressünk neki is valamelyik tenyésztőnél kiskutyát. De hogy az nem kell, mert azt nem szeretné...

De nem érti, hogy az enyémet nem adom oda és folyton ezzel piszkál. Arra gondoltam, hogy veszek neki egyet a tudta nélkül és odaadom. Vagy ez túl drasztikus lenne?

2017. jún. 26. 09:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
79%

vegigolvastam, es SENKINEK nem adnam oda a sajat kutyamat. azert mert az anyja megszulte nem koteles mindent nekiadni.

az anyjanak ha nem jo masik kiskutya akkor nincs kutya vagy keressen maganak. ha a lany gyereket szul es az anyja ujbol babazni akar majd azt is adja neki? a kutya CSALADTAG EGYENLO EGY GYEREKKEL. az ember a csaladtagjait (marmint ha normalis felfogasu) nem adja oda senkinek. az anyjanak sem, aki egy dilis onzo szemetlada.

2017. júl. 2. 06:29
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

Volt egy családi kutyus, ami ugye közös volt, értelemszerűen a kérdezőé is.

Most vett magának egy saját kutyát, ami értelemszerűen, a kérdezőé és ahhoz a szülőknek, testvérnek semmi köze.

Nos, ezt mifelénk irigységnek, hálátlanságnak nevezik.

Van erre valami közmondás is:

Ami a tied az az enyém is, de ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd!!!

2017. júl. 3. 06:43
 23/23 anonim ***** válasza:
91%
a csaladi kutyus idejen a kerdezo otthon lakott. most viszont nem lenne csaladi kutyus ha az OVET az anyjanak adna hanem csak az anyjae lenne hiszen nem laknak mar egyutt.
2017. júl. 4. 05:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!