Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anya el...

Mit csináljak, ha anya el akarja venni a kutyámat?

Figyelt kérdés

Volt egy családi kutyusunk, aki 13 évesen meghalt másfél éve. Nálunk az állatok családtagok, velünk alszanak, minden bajukról tudunk, folyton velünk vannak, stb. Viszont anya nagyon kivolt a kutyánk halála után (a végén már Pestre vittük az állatorvosi egyetemre, hogy rájöjjenek, mi a baja). És hiába mondtuk, hogy vegyünk másikat, ő nem akart, merthogy neki ez olyan, mintha a gyerekét temetné el, és hogy neki nem kell új kutya, soha nem akar még egyet.

De nekem is hiányzott és június elején vettem egy másik fajtát, magamnak. Külön élek, mióta egyetemista vagyok és a kiskutya nálam van. Eleinte anya nem is akarta látni, meg hogyha megyek, ne vigyem magammal, vigyem le addig mamáékhoz, vagy bízzam a szomszédra, mert ő nem fog vele foglalkozni, játszani. Viszont most meg már az van, hogy hagyjam ott, nem kell nekem ide a lakásba egy kiskutya, ő meg otthon van egész nap, tudna vele lenni és foglalkozni vele.

Mondtam, hogy biztos nem, akkor keressünk neki is valamelyik tenyésztőnél kiskutyát. De hogy az nem kell, mert azt nem szeretné...

De nem érti, hogy az enyémet nem adom oda és folyton ezzel piszkál. Arra gondoltam, hogy veszek neki egyet a tudta nélkül és odaadom. Vagy ez túl drasztikus lenne?

2017. jún. 26. 09:56
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nincsenek már meg a testvérei, a tenyésztőnél már télen jeleztem, hogy szeretnék egy kiskutyát. Mire megszülettek, már akkor le volt foglalva az összes.
2017. jún. 26. 12:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg egy fajtaazonos kiskutya megoldás lenne, ha kibékül vele. Értem, hogy nem akar egy számára idegen kutyával megismerkedni, de nincs más választása.
2017. jún. 26. 13:10
 13/23 anonim ***** válasza:
9%

A kérdezőnek ->

1. Nem kell és nem kötelező, de megtehetnéd, hogy odaadod édesanyádnak...

2. Ami volt kutyátok, az is a családé volt, ha jól vettem ki a szavaidból

3. Egy kedvenc állat, már hogy lenne összehasonlítható egy általad szült gyerekkel?

4. Egyébként meg ajánlom a linkelt műnek a tanulmányozását: [link]

2017. jún. 26. 14:04
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

A család kutyája meghalt, a kérdező anyukája nem tette túl magát rajta, a kérdező igen. Külön él, vett egy kiskutyat, mert igénye volt rá, megszerette. Az anyuka elutasító volt még a gondolattal szemben is, majd a kisállat közelsége segített neki lezárni a rossz érzéseket.

Mégis miért kéne közös kutyának bedobni a mostanit, ha együtt sem élnek és eleve nem kellett az anyukának, a kérdező erre is rendezkedett be. El tudja látni, összeszoktak. Az anyukája dolga most felfogni, hogy az egy külön dolog és nem az övét pótolja. Már készen áll az újra, de miért is kéne neki adni másét? Majd beleszeret ő is egy kölyökbe.

2017. jún. 26. 17:11
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél neki egy sajátot. Azzal szerintem kibékülne :)
2017. jún. 26. 17:19
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Fogyatékos, a kutya nem tárgy, hanem élőlény! Azért adja oda az anyjának, mert megszülte x éve? Remélem az ilyennek nincs állata...

Kérdező! És ha elviszed egy állatmenhelyre pl? :) ott nem szeretne bele valamelyikbe? És akkor ő választhat...

2017. jún. 27. 00:53
 17/23 anonim ***** válasza:
92%

# 3-as, menj már a hülye pontjaiddal, nem vagy te Petőfi b aszod! Meg amúgy is, egyet kihagytál. Íme:

"7. Totál betéptem, azért írok ökörségeket. "

Kedves kérdező, anyukád eddig nem tudta feldolgozni a kutyátok elvesztését, azért viselkedett úgy ahogy, ez nyilvánvaló. Ismerős helyzet, az én anyukám is nagyon ki volt borulva, mikor az ő idős kutyája meghalt. Hónapokig minden nap sírt miatta. Neki nem volt sok választása, 6 hónappal a kutyája halála után kapott tőlünk egy kiskutyát születésnapjára. Először nehezen barátkozott vele, de most már őt is ugyanúgy körberajongja, mint az előzőt. :)

Szerintem anyukád is készen állna egy új kutyára. Nekem lenne egy ötletem. Ha az előző kutya fajtatiszta volt, akkor keress ugyanilyet, ha keverék volt, akkor irány egy menhely. Anyukádat beültetitek az autóba, nem kell neki tudni, hogy hova mentek, legyen meglepi, majd a helyszínen úgyis rájön. Biztos vagyok benne, hogy bele tudna szeretni egy kölyökbe, és nem üres kézzel menne haza. :)

2017. jún. 27. 10:54
 18/23 anonim válasza:
0%
Legfeljebb anyád kidobná az utcára a kutyát ne vegyél neki
2017. jún. 27. 11:41
 19/23 anonim ***** válasza:
71%

a kerdezo anyja nem normalis,hulye hisztis p..a.

eszed agaban ne legyen kerdezo a SAJAT KISKUTYADAT neki adni.

2017. jún. 30. 13:42
 20/23 anonim ***** válasza:
7%
# 19 Te pedig vagy lusta dög voltál az egészet végigolvasni, vagy egy érzelmi analfabéta vagy...
2017. jún. 30. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!