Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anya el...

Mit csináljak, ha anya el akarja venni a kutyámat?

Figyelt kérdés

Volt egy családi kutyusunk, aki 13 évesen meghalt másfél éve. Nálunk az állatok családtagok, velünk alszanak, minden bajukról tudunk, folyton velünk vannak, stb. Viszont anya nagyon kivolt a kutyánk halála után (a végén már Pestre vittük az állatorvosi egyetemre, hogy rájöjjenek, mi a baja). És hiába mondtuk, hogy vegyünk másikat, ő nem akart, merthogy neki ez olyan, mintha a gyerekét temetné el, és hogy neki nem kell új kutya, soha nem akar még egyet.

De nekem is hiányzott és június elején vettem egy másik fajtát, magamnak. Külön élek, mióta egyetemista vagyok és a kiskutya nálam van. Eleinte anya nem is akarta látni, meg hogyha megyek, ne vigyem magammal, vigyem le addig mamáékhoz, vagy bízzam a szomszédra, mert ő nem fog vele foglalkozni, játszani. Viszont most meg már az van, hogy hagyjam ott, nem kell nekem ide a lakásba egy kiskutya, ő meg otthon van egész nap, tudna vele lenni és foglalkozni vele.

Mondtam, hogy biztos nem, akkor keressünk neki is valamelyik tenyésztőnél kiskutyát. De hogy az nem kell, mert azt nem szeretné...

De nem érti, hogy az enyémet nem adom oda és folyton ezzel piszkál. Arra gondoltam, hogy veszek neki egyet a tudta nélkül és odaadom. Vagy ez túl drasztikus lenne?

2017. jún. 26. 09:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
Én ezek után semmilyen élőlényt nem bíznék rá. Szerintem csak mindig tereld el a témát, vagy térj ki valahogy.
2017. jún. 26. 10:07
 2/23 anonim ***** válasza:
12%

Valószínűleg úgy megviselte a kutya halála hogy több kutyát nem szeretne mert valószínűleg csak rá emlékezne és nem tudja magát ezen túl tenni.

Minden esetre beszélj vele és akkor az okát is megtudod és megtudjátok oldani a dolgot.

Esetleg az segíthet ha nem beszélsz neki a kutyáról és nem fog neked akkor ilyeneket mondani...

2017. jún. 26. 10:12
 3/23 anonim ***** válasza:
6%

1. Édesanyád állatszerető

2. Én a helyedben odaadnám neki a kutyám (látszik hogy édesanyádnál biztonságba lenne, hiszen megszerette és hiányzik neki egy szerethető, gondoskodást igénylő kutya)

3. Ha kijönnek egymással akkor nála hagyhatnád

4. Te vennél magadnak egy másikat

5. Mindenki jól járna (édesanyádnál lenne az egyik kutyád, neked lenne egy másik kutyád)

6. Sok szerencsét kívánok egy olyan megoldáshoz, ahol Te is, az édesanyád is és a kutyák is megtalálják a szeretetet...

2017. jún. 26. 10:28
 4/23 A kérdező kommentje:

Közel egy hónapja nálam van a kutyám... Megszerettem, ő is engem, ragaszkodunk egymáshoz. Viszem magammal mindenhova, soha nincs nélkülem. Szeretem anyát, de nem fogom neki odaadni.

Ez nem egy cipő, hogy jaj persze, legyen a tiéd, én meg keresek majd egy hasonlót.

2017. jún. 26. 10:36
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező igazad van!

Ezt, amit utoljára írtál, ezt mondd el anyukádnak, és punktum.

Mondd hogy több szót hallani sem akarsz erről, akkor se magyarázz, ha győzködni kezd.

Egyébként beteg dolognak tartom, ez már túlmegy az "értsük meg a gyászát" határán. Szerintem a köztetek lévő határokat sem ítéli meg helyesen. Agyrém!

Egyes eddigi válaszolók pedig vagy olvasni nem tudnak, vagy élni, vagy szeretni. Pont.

2017. jún. 26. 11:14
 6/23 anonim ***** válasza:
5%

Én odatennék egy kölyökkutyát egy dobozban a házához/autójához, mintha valaki otthagyta volna.

Ha megtalálja tutti gondoskodni fog róla.

2017. jún. 26. 11:25
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
3-as, te nem vagy normális, már miért kéne a SAJÁT kutyját odaadnia? :D
2017. jún. 26. 12:27
 8/23 anonim ***** válasza:
4%

1. Nem kell odaadnia... (de megtehetné, csak a kérdezőn múlik)

2. Természetesen megtagadhatja az édesanyjától a saját kutyáját (elvégre a kérdező csak az életét köszönheti az édesanyjának, meg hogy felnevelte...)

2017. jún. 26. 12:42
 9/23 A kérdező kommentje:

????

És amiért felneveltek, bármit elvehetnek, amit akarnak?

Majd ha a gyerekemet szeretné, azt is adjam oda, én meg majd szülök úgyis másikat?!:D

Jézusom...

2017. jún. 26. 12:44
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
A sajátodat nyílván nem adod oda, nem azért vetted magadhoz. Talán könnyebb neki a meglévő kiskutyához ragaszkodnia, de ha például a kutyus testvérét sikerülne neki megszerezni, azzal tudna kompromisszumot kötni?
2017. jún. 26. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!