Megcsinalhatja ezt?

Figyelt kérdés

Rovid leszek.

18 eves vagyok. Kozepiskolas 10. osztalyos.

Sok a vita mostanaban otthon. Az apam es a neveloanyam kitalalta hogy tartsam el magam egyedul az osztondijambol. 45 ezer kajajeggyel egyutt. De fizetnem kell naluk a rezsit kajat nekem kell vennem. Telefonszamlat eddig is en fizettem . a kerdes , hogy meg teheti-e. Tudtommal addig koteles eltartani amig iskolaba jarok.

2017. jún. 23. 17:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%

Ide-oda ugrál a kérdései között, ez nem normális, ez egy rögeszmés ámokfutó... Neki nem volt elég egy kérdés, ami dettó ugyanarról szól..!

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2017. jún. 23. 19:21
 12/23 anonim ***** válasza:
54%
Nézd kérdező, az azért alap, ha valakinek jövedelme van, akkor beszall a koltsegekbe. Ritka bicskanyitogato a hozzáállásod, nem csodálom, hogy vita van otthon. Apad helyében innentől semmiben nem tamogatnalak, egyedül a minimális szükségleteidrol gondoskodnék aztán annyi. Mellesleg 18 év felett nem köteles eltartani tanulás mellett sem, ha nem haladsz megfelelően. Márpedig 18 évesen 10.évfolyamosnak lenni az nem megfelelő
2017. jún. 23. 19:31
 13/23 anonim ***** válasza:
65%

"Egy szulonek ez a dolga,tartsa el a gyereket ha mar egyszer megcsinalta"

18 évig letartottak. Nem kell egy életen át, aki súlyos beteg, nincs keze-lába, azt szokták egy életen át segíteni a szülők.

Ideje hogy dolgozni menj. Kivághatnak, mint hasas macskát szarni.

Van egy javaslatom: fejezd be, szerezd meg a szakmát. Anélkül egész életedben csak a legalja munka jut, nagyon kevés pénzért. Bírd már ki!

Ha megvan a szakmád, érettségid körülnézel, hogy mihez kezdhetsz vele. Százszor több lehetőség adatik, mint 8 általánossal.

És próbáld normalizálni a környezeted. Kérdezd meg, mit segíthetsz? vegyél részt a házi munkákban. Felnőttél.

2017. jún. 23. 19:41
 14/23 A kérdező kommentje:

#11 azt a kerdest nem en tettem fel.

#12 ezen vitatkozhatnank. Az osztondij azert van hogy osztonozzon. Ne azert hogy eltartsam magam a szuloi hazban. Azonkivul ahogy viselkedik velem , azt varhatja hogy adjak neki penzt. Elmondjam miert vannak vitak? Nem tudjak elviselni hogy boldog vagyok egy novel. Kezdjuk ott hogy annyira szemetek voltak vele hogy hozzank mar nem is megyunk. A hetvegeimet nala toltom. Maradjunk annyiba hogy ameddig ok szemetek velem,addig ne varjak el hogy en jopofizzak otthon. Ez nem csupan az en hibam. Azonkivul egyszer meg is utott apam. Ugyhogy nekem onnantol o nem is letezik. Hozzateszem azert utott meg mert kialltam a sajat magam igazaert.

2017. jún. 23. 19:43
 15/23 anonim ***** válasza:
58%

"Az osztondij azert van hogy osztonozzon. "

Ez nem sikerült, itt nyáladzol, hogy nem fejezzed be a tanulmányaidat, nem akarsz a szakmádban dolgozni.

Szedd össze magad!

2017. jún. 23. 19:47
 16/23 A kérdező kommentje:
#13 a haztartasbol kiveszem a reszemet. Segitek otthon csinalni a hazat is. Minden fele keppen elvegzem a szakmat,nem olyan ember vagyok hogy ne vegezzem el. Azonkivul szeretem csinalni. En probaltam sokszor megbekelni veluk (ameddig fater meg nem utott es hidd el nem egy kis pofonvagasrol volt szo) de ha nem megy hat nem megy. Semmi ertelme erolkodnom ha ok nem akarjak. Ne varjak el tolem ilyen viselkedessel hogy 0-24be vigyazva alljak nekik es pattanjak ha szolnak. Elvegzem az en dolgomat ami abbol all hogy rendet tartok a szobamba normalisan tanulok,es segitek a haztartasban.
2017. jún. 23. 19:49
 17/23 A kérdező kommentje:
Szo sem esett rola hogy nem fejezem be a szakmat ! A szakmam a megelhetesemet fogja biztositani,eszembe sincs eldobni.
2017. jún. 23. 19:52
 18/23 A kérdező kommentje:
Nem is ertem honnan szedted ezt a baromsagot.
2017. jún. 23. 19:52
 19/23 anonim ***** válasza:
79%
Ha ilyen nagy a szád, költözzön el. Ösztönözzön akkor majd az ösztöndíj. Anno, amikor én jártam suliba, igen régen, havi 500 forint volt az osztondijam. Evidens volt, hogy anyámnak adtam, hiszen eltartott.
2017. jún. 23. 19:53
 20/23 anonim ***** válasza:
76%

"Azonkivul egyszer meg is utott apam."

Azta! Hű, mik vannak! Azért, mert rendre intik a neveletlen kölköt amikor másképp már nem megy, és kinyílik rendesen a bicska! Igen, az a tipikus jól megérdemelt atyai pofon kell a kölköknek amikor már olyan szinten elkanászodnak, hogy csak ez állítja meg. Megkaptad. Mi a kérdés még?

"Ugyhogy nekem onnantol o nem is letezik. Hozzateszem azert utott meg mert kialltam a sajat magam igazaert."

Nem drága. Ez csak a te "igazságod" volt amikor már tűrhetetlenül beszéltél.

Azért én nagyon szívesen meghallgatnám a másik felet is :)))

A

2017. jún. 23. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!