Ezt megcsinálhatja egy doktor?
6 napja késik a menzeszem. Párommal mindig védekeztünk, óvszerrel semmi baj nem volt, tesztek mind negatívak. Ma délelőtt időpont nélkül mentem be a nőgyógyászati szakrendelésre. Hozzátenném, 8-14 óráig volt rendelés. Fél 12 körül értem oda. Mikor odaértem, 3 hölgy várakozott, az egyiket be is hívták, ám a a behívott hölgy, kb. 2 perc után hatalmas dühöngések közepette távozott, és olyanokat mondott, hogy nem normális a nő (mármint az orvos), és hogy tűrhetetlen hangnemben beszélt vele, illetve rá, és a nemi szervére tett megjegyzéseket. Mikor ez a hölgy távozott, az előttem várakozóval együtt, ketten maradtunk. Kijött az asszisztens, megkérdezte mi a panaszom. Elmondtam, hogy az egész júliusi menzeszem kimaradt. Megkérdezte lehetek-e terhes. Mondtam, hogy a tesztek negatívak, de nem zárom ki a terhesség lehetőségét sem. Erre azt mondta, nincs már rendelés, ez volt olyan 11:45 körül, pedig ki volt írva, hogy kettőig van rendelés. Mondtam az asszisztensnek, hogy igaz, nincs időpontom, de szeretném ha megvizsgálna a doktornő, mert lehet, hogy valami komolyabb dolog van a háttérben. A válasz az volt, hogy biztos nincsen semmi bajom, menjek haza, a doktornő fáradt, egész éjszaka ügyeletben volt, műtött is, és haza szeretne menni, lezárja a rendelést. Hozzátenném, a mellettem várakozó hölgynek olyan görcsei voltak, hogy szegényem már majdnem rosszul lett. Neki volt időpontja.. Őt is elzavarták, mondván, jöjjön vissza holnap.
Ezután lementem a nőgyógyászati OSZTÁLYRA, elmondtam, hogy a szakrendelésről elküldtek, elmondtam a panaszomat is, ott csak annyit mondtak, csináljak tesztet, nem tudnak mit csinálni velem. Ekkor már nálam is betelt a pohár, kiosztottam a nővért, hogy ebben a kórházban a fiatalokat senki sem veszi komolyan, és stb stb..
Nem szokott nekem soha késni ilyen sokat, ezért láttam fontosnak, hogy bemenjek a nőgyógyászhoz. De ez a kórház.. Értem én, hogy fáradt a doktornő. Bizonyára más orvos is fáradt. De azért a rendelési időt ki kéne töltenie, és a betegeket ellátni...
Szerintetek közrejátszik, hogy fiatal vagyok, ezért tényleg nem vesznek komolyan?
17/L.
Valami nagy gond volt az orvos körül, mást is elküldött, úgyhogy nem hiszem, hogy a fiatalságod fontos ok volt...
Szerintem sem szép ez, bár ha mondjuk valami extrém rossz állapotban volt az orvos, s nem volt semmi haszna, akkor talán jobb így.
A sima fáradtság... A nagynéném sem volt friss és üde, amikor már 40 órája ügyelt, mégis ment, ha kellett...
6 nap késéssel mást se vennének komolyan, na vedd magadra. Még ha megvizsgálna se látna semmit. Ha a következő időpontjáig sincs semmi és minden teszted negatív, akkor már van értelme a vizsgálatnak és ne aggódj, ha valami komoly oka lenne, annak lennének egyéb tünetei is. A fiataloknál valóban nem veszik talán olyan komolyan, mert még ha máskor pontos is, simán belefér ennyi eltérés. 6 nap egy felnőtt nőnél sem rendellenes. A terhességet sem lehet még kimutatni ilyenkor.
Az orvos eljárását nem mondanám épp kifogásolhatatlannak, de azért ők is emberek és sajnos embertelen körülmények között kell húzniuk az igát. Még ha nem kéne, akkor is elszakad a cérna valahol. Azért gondold el, egész éjjel ügyeletben lenni fárasztó és kimerítő. Utána még koncentrálni és műteni, mert egy ember élete a kezedben van... aztán még foglalkozz az emberekkel, vágj jó pofát minden marhasághoz, ha az emberek felesleges dolgokkal jönnek, vagy mosdatlanok vagy a 25. gombás nőt vizsgálod meg aznap... hát lehet húzós napja volt, na. Az is lehet, hogy elveszített egy beteget, az megviseli az embert, akármilyen edzett is és sajnos a közegészségügyben erre magasról tesznek, nincs beugró, lelkisegély, semmi. És akkor még van neki is egy saját élete, a civil problémákkal. Nem akarom védeni, de tényleg lehet bármi mögötte.
Az asszisztens csak téged akart megkímélni. A vizsgálat értelmetlen és felesleges lett volna, ez valószínűleg nem fokozta volna a teljesen lefáradt doktor hangulatát se és te is kaptad volna az ívet. Meg általában úgy van, hogy időponton kívül csak sürgős betegeket fogadnak, te nem az voltál.
És a saját érdekedben: fogászatra és nőgyógyászra ne sajnáld a pénzt, ezeket jobb magán úton intézni. :D
Ez nem akut eset, nem igényel sürősségi ellátást! Időpontot kell kérni, mert még terhességnél sincs jelentősége ebbne az esetben pár nap várakozásnak.
A sürgős esetek a vérzés, görcs, vetélés, terehsségben előforduló vészhelyzetek stb.
6 nap késés nem.
Bizonyára az orvossal történt valami, ő is emberből van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!