Edesanyamat behalozta egy csalo egy internetes tarskereson, mit tegyek?
Én az enyémet már leszoktattam a bedőléses (hűű, de megéri, meg milyen szuper) több százezres bemutatós baromságokról. Buszos kirándulás, kapnak ebédet, meg ajándékot, aztán agymosás egy-két órás előadáson.
Addig dumálják tele a fejüket a gyógyászati dolgokkal, masszázs matrac (elektromos), edények, nem sorolom.
Ez is valami hasonló lehet, azért írtam le anyum esetét. Látta, mennyit kellett harcolnom jogász ismerős által, hogy visszakapja a pénzét, nekem sikerült.
Állítsd te is kész tények elé, hidd el, okulni fog belőle.
Ha "csak lelkileg labilis", az még nem demencia, nem bolond, meg fogja érteni.
Bár ha semmi visszajelzést nem kap az úriembertől, előbb-utóbb csalódni fog és talán észbe kap. Ha valós a kérdésed, nem irigyellek, mert hosszadalmas lesz. Minden jót kívánok!
Először is gyüjts bizonyitékokat.
Sajnos több csaló hős amerikai katonák képeit használja. Aztán ha eljutnak a manipulálásig csomagot akarnak küldeni nagy többség vöröskeresztes lelkipásztor email címére hivatkoznak és azt akarják hogy hazudják azt hogy az illető mennyasszonya és adja meg a személyes adatait.
Ha tudod a férfi nevét ird be és utána, h scammer. Angol oldalak foglalkoznak ilyesmivel. Ez a pasi nem katona csak használják más katonák identitását sajnos ami azèrt nagyon szomorú mert anno harcolt értük ez a katona és a hazájáért is. A csalàdjának is nagyon megalázó.
Aztán van még egy tipp van egy alkalmazás ahol ha belinkeled a róla készült kép linkjét amit küldött anyukádnak ez az oldal megmutatja mennyi helyen talalható az interneten. A neve Tineye.
Sajnos több ilyen van levelező oldalon engem is megtaláltak. De én már zsigerből tudom ki scammer ki nem. A scammert lehet hogy egy m-el kell irni de gugli ugyis tudni fogja.
Igy bejelentkezett már nálam egy kigyurt férfi is és kozoltem vele hogy nem szep h egy hires fitnesz edzo fenykepet hasznalja meg a nevet is kozoltem plane h a férfi nem azt a nevet hasznalta es 3 vagy 4 evvel fiatalította ezt az embert.
Aztan lejott az oldalrol es eggyel kevesebb scammer.
Amugy anyukad videochatelt mar vele?
Ezeken az oldalakon csak azt szabad elhinni amit látsz élőben is.
Remélem tudtam segíteni.
nincs esetleg rendőr, jogász, bíró v ügyvéd ismerősöd?
eljátszhatná, hogy nyomoznak egy amerikai katonaként tetszelgő személy ellen, és ő hozzá vezettek a szálak
vagy simán írj egy kamu hivatalosnak tűnő levelet neki, hogy lenyomozták a csalót, és hogy vele beszélt, hagyjon fel a tevékenységgel stb
Koszonom szepen a tovabbi tanacsokat, jott mindenfele :-)
Meg aludnom kell parat h megalmodjam a jo strategiat, idovel irok majd ide a fejlemenyekrol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!