Hogy lehet ez? 16 évesen gyerek 2 év múlva felnőtt?
16 évesen még gyerek valaki és a szülei sehova nem engedik el, viszont 2 év múlva már 18 és akkor már mehet bárhova :D
Én ezt nem értem mi aza 2 év?? Azok a szülők akik 16 éves gyereküket nem engedik el miért nem? 2 év múlva úgy is megteszik és nem komolyodik valaki annyit szerintem .
Én 16 éves férfi vagyok , engem már elengednek hajnalig.
Drágám egy férfi nem 16 évnél kezdődik. Borotválkozol már? Egy kis pihe a lábadon?
Dolgozol? Van bevételed? Még egy kaparós sorsjegyet sem vehetsz meg :) férfi vicc inkább kiskamasz
Nekem tetszik ez.. derék legény vagy! Mátyás király 15 évesen már király volt. Nem jó, hogy így elhúzódik a gyerekkor 20-25 évre. A tanulmányok miatt kell ez az idő, de sok hátárnya is van. Van aki "úgy marad " felelőtlen, idétlen nagy mamlasz. A gyermeki tisztaság jó, de az infantilizmus az annak a megromlott állapota.
Másik probléma: elmarad a férfi beavatás. Az fontos volt.
Fokozatosan férfivá válsz a következő években: megtanulsz felelősségteljesen gondolkodni, figyelmes és védelmező leszel a gyöngékkel szemben, hősies az élet nehézségeiben, bajtársias a társaiddal - jó dolog ez.
Itt az a bibi. hogy a kérdező azt hiszi attól férfi, hogy hajnalig kujtorog. nem mert felelősségteljes, nem mert érett gondolkodású.
És ahogy előttem is írták: a tizennyolc év jogi határ. Van aki még utána is ostobán gyerekes, de tudok olyan 12! évest, aki már felelősségteljesebb gondolkodású mint némelyik 18 éves, akiket csak az érdekel hogy anyuékat zavarja ha mindennap részegen esik haza, meg nem hagyják hogy hazavigyék a szexpartnereiket éjszakára.
Attol vagy felnött hohy hajnalig dorbézoldz? Hmmm...
13 éves korom ota vezetem a háztartást, mosok és fözök, hogy ne apának kelljen, mikor hazaesik hulla fáradtan melo után, mellette tanulok, ahogy épp megy.
EZ felnőtt viselkedés (muszáj, ezt hozta a sors), nem a hajnalig bulizás és részegen hazatámolygás.
Te egy éretlen gyerek vagy még.
Az írásodból, gondolkodásodból látszik, hogy messze még a felnőttkor :)
De ez nem baj. Nincs evvel gond.
Te nem is sejted, hogy még 1 nap alatt is, történhet olyan, hogy "10 évet" öregedik az ember. :(
2 év alatt pláne történhet megint bármi, amitől az ember összekapja magát és megkomolyodik, átértékel mindent oda-vissza.
De alapból nyílván nem ezen a 2 éven múlik.
Ez inkább azt mutatja, hogy hivatalosan is 2 év múlva már nem anyádékat keresik meg, ha valami hülyeséget csinálsz, hanem te felelsz a dolgaidért, pl büntethető vagy és felnőttként ítélnek el, nem javítóba kerülsz, mint egy kiskorú.
Csupán ennyi a "hivatalos" része. Semmi más. :)
16 éves FÉRFI, aki hajnalig kóborol valamerre. Értem. Ez teszi a férfit.
Ja, várj csak, mégsem ettől leszel férfi.
De jót röhögtem. Köszi.
Pont azért engednek el hajnalig, mert még nem vagy férfi. ;)
Kicsit kiélvezheted a kamaszkorod.
Gondolom arról nincs vita, hogy 40 fölött már felnőtt valaki. Ugye?
És láttok hajnalig a neten játszó, vagy a városban dorbélozó 40 éveseket? Hát nem jellemző. Pedig simán megtehetnék, elvégre ki tiltaná meg.
Úgyhogy felnőtt majd akkor leszel, ha örülsz, hogy egy átlagos napon 9-kor már aludhatsz!
Ez a "hajnalig fent maradok, meg két napja nem aludtam és akkor hú de menő vagyok" kizárólag a kamasz gyerekekre jellemző. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!