Hogy lehet ez? 16 évesen gyerek 2 év múlva felnőtt?
16 évesen még gyerek valaki és a szülei sehova nem engedik el, viszont 2 év múlva már 18 és akkor már mehet bárhova :D
Én ezt nem értem mi aza 2 év?? Azok a szülők akik 16 éves gyereküket nem engedik el miért nem? 2 év múlva úgy is megteszik és nem komolyodik valaki annyit szerintem .
Én 16 éves férfi vagyok , engem már elengednek hajnalig.
"Én ezt nem értem mi aza 2 év??"
hát, nézd azt a 2 évet visszafele is... mennyit is változtál 14 és 16 éves korod között? egész sokat...
aztán érettségi után általában beütnek a felelősségek is, aztán az tesz egészen felnőtté
16 éves férfi, jó vicc. :D A 18. életév pusztán egy jogi határ, valahol meg kell húzni a határt. Pl arra is vonatkozik ez a határ, hogy onnantól már NEM felelős az illetőért egyik szülője se. Evvel függ össze általában, hogy amíg be nem tölti a 18-at valaki, addig szét aggódja magát a szülője, hogy ha baromságot csinál házon kívül a gyerek, akkor ő, a szülő viszi el a balhét.
Többnyire itt erről van szó.
Az meg más kérdés,hogy hogy 23 / 24 évesen ÉPP CSAK ELKEZD az ember felnőtté érni, és jó esetbe 30 körül válik felnőtté az ember. Ez mindenkire érvényes, hogy ennél korábban képtelenség.
Az az ostoba tévhit van 30 éves kor alatt, hogy az a felnőtt, akinek van jövedelme. :D (Neadjisten hogy attól felnőtt, hogy piál, drogozik, cigizik.)
Amíg valaki nincs , mondjuk, 35 éves legalább, addig ezt képtelen belátni, mert se saját tapasztalata nincs, sem pedig nincs rálátása az idősebbek tapasztalataira, hogy miket élhettek meg.
A felnőttség alapja a felelősségvállalás azért, amiért valóban felelős az illető (és nem abban, amit ráfognak tévesen), valamint kellő önismeret, és kellő nyitottság tudati fejlődésre, folyamatosan, ezen felül elesősorban másokat segít, de önmagát is egyensúlyban igyekszik tartani annyira, hogy képes legyen elsősorban másokért élni.
Innentől már csak a körülmények korlátain és lehetőségein múlik, hogy a valóban felnőtt ember mennyire bontakozhat ki, de nem a megnyilvánulás mutatja-, hogy felnőtt-e, hanem ami belül van.
A legtöbb ember 40-50 évesen se felnőtt, csak nagykorú gyerek. Van, aki sose nő fel.
A gyermeki dolgok megint más tészta. Egy felnőtt, felelősségteljes emberben jó, ha a komolyság mellett gyermeki vonások is vannak, pl képes és tud gyerekekkel játszani, a gyermekek nyelvét, lelkületét érteni , érezni, de úgy, hogy közben felnőtt tudati vonásai is vannak, felnőtt értékrendszerrel, és tudatosan tereli a gyermeket a gyermek saját kibontakozásához.
Tömören és vázlatosan ennyit a felnőtt létről, kedves 16 éves fiú. Örülj neki, hogy fiú vagy még és nem férfi. Mindennek meg van az ideje, helye.
Az hogy betöltöd a 18-at csak annyit jelent, hogy onnantól törvényileg is a te felelősséged minden marhaság amit megcsinálsz. Nem a szüleidet fogják zaklatni a hatóságok, ha ne adj isten arra kerül sor.
Nem minden 18 éves komolyodik meg. Mint ahogy nem minden 16 éves, van egy 12 éves értelmi szinten. :)
"utóirat":
az önellátásra, bizonyos értelemben egy 12 éves átlag gyerek is képes, ugyanakkor pl egy 55 éves, vagy 35 éves felnőtt meg lehet, hogy valóban felnőtt és valóban képes önellátásra IS, de AMENNYIBEN korlátozva van, pl testi eg.ügyi okokból, és/vagy mert terrorizálják, és/vagy képtelen anyagi helyzetben van, stb., akkor NINCS LEHETŐSÉGE ellátnia saját magát, tehát vagy utcára kerül, vagy függésben van, vagy segélyen él, stb, de ettől független annak megítélése, hogy ő felnőtt-e, vagy sem.
Ergo semmiféle kapcsolat nincs aközött, hogy valaki önellátásra képes, meg aközött, hogy felnőtt-e.
Más kérdés, hogy aki tényleg felnőtt, az önellátó IS, de önmagában az önellátás KÉPESSÉGE, POTENCIÁJA vajmi kevés tényező önmagában, a felnőttséghez, tehát szükséges, de önmagában NEM elégséges tényező.
Villogni avval, hogy mennyi pénzt keresel, vagy hogy egyáltalán szerencséd van és nem vagy munkanélküli: e hozzáállás infantilizmus.
Dehogy vagy te férfi! Jó vicc. Majd talán leszel egyszer.
A dolog nyitja, hogy ha a 16 éves kölöknek baja esik, akkor a szülőt vonják felelősségre, mert nem vigyázott rá. 18 éves gyerek esetében (mivel Magyarországon innentől számít valaki felnőtt, cselekvőképes embernek) már az ő baja.
16 éves férfi, meghaltam :D
18 évesen sem leszel férfi, képzeld el, csak hivatalosan már felnőttnek könyvelnek.
Ha a szülők féltik a gyereket, Ők szívük szerint akkor sem engednék el, de hivatalosan már azt csinál amit akar.
Két év alatt meg lehet komolyodni, bár erről a szintről, amelyen te vagy, nehéz lesz felmászni az érett normális emberig.
Nevetséges vagy.
Ja, és vagy benyomtál egy 1-est a 6 elé véletlen, vagy rohadt hülye vagy 16 éves létedre.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!