Szülők! Kifizetnétek (vagy legalább a felét) a
gyereketek fog implantátumát?
200k eleg borsos ar egy fogert. Ha lapattal forgatnam a penzt akkor siman, szorultabb esetben merlegelnem hogy tenyleg megeri-e? Elso fogaknal inkabb, egy zapfogert nem annyira.
Azt hozzatennem hogy a maganorvosok sem egyformak, nekem peldaul hidat raktak fel, ennek egy hianyzo fogert meg lecsiszolt kettot. Kollegamnak meg mas orvos megmondta hogy egy olyan fog helyert, ami fevesbe lathato helyen van nem eri meg 2 ep fogat "elrontani".
Ha ezt elore tudjam nem halgattam volna minden teren a fogdoki javaslatara.
Neked kerdezo meger 1 fog ennyi penzt?
2017. jún. 14. 09:00
Ha megtehetném, felét ki, ha nem, akkor természetesen nem.
2017. jún. 14. 09:19
13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nyílván tudom, hogy ezt nem az itteni válaszolók fogják eldönteni, ezt a kérdésben is leírtam, csak kíváncsi voltam rá, hogy kinek mi a véleménye. Nem legelől, de még látható helyen van és engem zavar, ezért nekem megéri, csak egyedül nem tudnám kifizetni a teljes költséget. Ha hátul lenne, ahol egyáltalán nem látszik, akkor nem zavarna, bár azt mondják, hogy hosszú távon ez nem túl előnyös mert elmozdulhatnak, összecsúszhatnak a fogak. Mindenképpen szeretnék egy pótlást és pont azért, amit az egyik hozzászóló is írt (hogy a híd esetében a két mellette lévő fogat csiszolják le) inkàbb az implantátum mellett tettem le a voksomat. Egyébként ebben az orvosban megbízom, kb. 2 éve járok hozzá és nagyon meg vagyok vele elégedve. Korábban a körzeti fogorvosomhoz jártam, aminek tulajdonképpen nálam is és a család többi tagjánál is az lett a vége, hogy kvázi "szétbarmolta" a szánkat és mehettünk máshoz rendbe rakatni, így találtam rá a mostani orvosomra is.
Mennyi idős vagy? Dolgozol, tanulsz, veluk élsz?
2017. jún. 14. 13:47
Attól függ telik-e nekik rá. De nem? Ha mindketten 100 ezret keresnek, plusz még van testvéred is, nyilvánvaló, hogy nem fér bele. Persze kisarkítottam. Ha nem okozna gondot, természetesen kifizetném neki. Egyébként körülnézhetnél szerintem egy kicsit, nekem 160-ért csinálta meg, nem egy jöttment fogorvos. Azért 40 ezer ft is pénz.
2017. jún. 14. 15:30
16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Velük élek, nem dolgozom, még tanulok (18 éves vagyok). Nincsenek anyai gondjaink, jól keresnek, jól élünk, de azért ez nem kevés pénz és biztosan lenne jobb helye is mert attól függetlenül, hogy nekem ez nagyon fontos lenne még nem létszükséglet. Persze, azért még körülnézek, hogy hol mennyiért csinálják (ahol eddig kérdeztem ott szintén ennyi körül mozogtak az árak), de legszívesebben ide mennék mert őt már ismerem, tudom, hogy ügyes és jól dolgozik, jók a körülmények stb., szóval inkább nem "kockáztatnék" egy ismeretlen fogorvossal.
Bocsi az offért, tuti nem lett volna menthető a fog? Már a dokik igyekszenek menteni mindig.
2017. jún. 14. 20:29
18/18 A kérdező kommentje:
Nem, direkt azért mentem magánrendelésre mert tudtam, hogy az sztk-s fogorvos nem foglalkozna vele, hanem egyből kihúzná és én úgy voltam vele, hogy mindegy mennyibe kerül csak csinálják meg, viszont végül sajnos így is műtét lett a sorsa... Értelemszerűen direkt nem szedetném ki, pláne, hogy már több tízezer forint benne volt...
Kapcsolódó kérdések: