Miért adják sokan a tabletet, okostelefont a kisgyerek kezébe?
Benne van a kérdésedbe a válasz: hogy ne kérdezgessen. Leköti a gyereket, ha játszik rajta, és addig sem kell vele foglalkozni.
Ha nekem egyszer gyerekem lesz, tuti nem fogok okos telefont adni a kezébe, és amíg egyetemre nem megy, csak sima telefonja lesz: saját magamon is tapasztalom, hogy ugye facebookon csak akkor tudsz beszélni másokkal, ha le van töltve a messenger, az meg folyton jelez, ha üzeneted van, így csak úgy lehet nyugtod, ha letiltod a netet. Tanuláshoz nem éppen ideális, ha valami folyton remeg, pittyeg, és eltereli a figyelmed a dolgodról. Nem hiába, hogy annyian koncentrációzavarral küzdenek.
5-ös: iskolapédája vagy a hibák kimagyarázásának. Minden szülő ezt csinálja: a gyerek rákérdez, hogy de miért rontottad el itt és itt a nevelésemet, mondjuk miért nem tudtál több szeretet adni, a szülő válasza: majd ha neked is lesz gyereked mint nekem, te is ezt fogod tenni.
Ennél rosszabb kifogás a világon nincs, ezzel ráadásul azt kívánod, hogy a másik is rontsa el az életét úgy, ahogy te magad is tetted. Gratulálok.
"Ha nekem egyszer gyerekem lesz, tuti nem fogok okos telefont adni a kezébe, és amíg egyetemre nem megy, csak sima telefonja lesz:"
A nap vicce. =D Ezt te sem gondolod komolyan, ugye? Már ma sem nagyon látni gombos telefont kamaszoknál, 15-20 év múlva meg... Még ha a szülők úgy is döntenek, hogy elkövetnek majd mindent, hogy a kortársak minél jobban kiközösítsék és kiszekálják csemetéjüket, azért egy élelmesebb gyereknek nem okoz gondot idővel összespórolni 10-20 ezer forintot, amiért már tud venni egy egyszerűbb vagy használt készüléket.
Tök vicces, amikor gyerektelenek vitatkoznak gyereknevelési témában :D
Mellesleg ha az a gyerek épp végigüvöltötte volna az utat a buszon, akkor most arról írtál volna ki kérdést :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!