Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beleszóljon-e a szülő gyermeke...

Beleszóljon-e a szülő gyermeke párválasztásába?

Figyelt kérdés

Fontos-e a szülői hátteret figyelembe venni, ki, milyen környezetben nőtt fel és milyen szempontok, jellem alapján mondhatunk igent fiúnk vagy lányunk számára segítve őt/őket, hogy józan döntést hozzanak életük során?!

Még egy kérdés, mi alapján tudnának különbséget tenni a tiszta szándékú közeledés és a „mézesmadzag”, hízelkedő csábítás között, mert tapasztalatom az a tinédzserek között, hogy érzéseik alapján hozzák meg döntéseiket és nem távlati célokban gondolkoznak. Hogyan tudnak a legkönnyebben eltájékozódni a sűrű „dzsungelben”, mert sokszor a szülői tanácsot nehezen fogadják ?

Mindenkinek a válaszát előre is köszönöm szépen.

2017. jún. 7. 14:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
#8, ez egy másik dolog, azt, hogy van-e közös témánk, vagy hasonló-e az értékrendünk, ezek persze fontosak egy tartós kapcsolatban, no de ezeket a dolgokat én tudom eldönteni, és nem a szülőm, aki jóval kevésbé ismeri az illetőt is, meg az én igényeimet is. (mindamellett a saját anyám anno próbált beleszólni, aminek az lett a nyilvánvaló eredménye, hogy én meg kizártam minden ilyen témából... na mert, ha van nő, akivel 5 napot se bírtam volna ki, az pont az, aki neki szimpatikus)
2017. jún. 7. 16:08
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. jún. 7. 17:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de a kérdező szerintem arra (is) kíváncsi, hogyan tudja egy tini megkülönböztetni, hogy érzelemből közelednek hozzá vagy csak kihasználják. Mert ez nekem is elég kiismerhetetlen volt ennyi idősen, nem is volt párkapcsolatom emiatt tinikoromban.
2017. jún. 8. 05:00
 14/15 anonim ***** válasza:
ja és a kérdésre válasz: ne szóljon bele semmiképpen, de ha a gyereke tanácsot kér (és egy jó szülő-gyerek kapcsolatban valószínűleg fog), akkor segítse.
2017. jún. 8. 05:01
 15/15 anonim ***** válasza:

A címben feltett kérdésre a válasz nyilván csak egyféle lehet: ne szóljon bele!

Azon én is jót mulattam, amire 1-es reagált, hogy - minő szörnyűség! - a mai fiatalok nem átallanak érzelmek alapján választani. :DDD

Egyébként az udvarlás, együtt járás időszaka pont arra való, hogy kiderüljön, van-e közös érdeklődési kör, el tudják-e tölteni jól együtt az idejüket, szót értenek-e egymással. Manapság már elfogadott az is, hogy házasságkötés előtt a fiatalok együtt élnek: ez kihozhatja az életvitelbeli különbségeket is. Nem hiába mondják: lakva ismeri meg a másikat az ember.

Egyébként nevetséges, hogy tinédzserek kapcsán párválasztásról beszél a kérdező (meg néhány válaszoló is). Nagyon ritka, hogy tinédzser korban elköteleződnek a fiatalok egymás iránt. Sokkal jellemzőbb, hogy még húszas éveikben sem, és 30-35 éves koruk körül keresgélik a párjukat. Én ezt sokkal rosszabbnak tartom. Mert idővel mindenki bizalmatlanabb, rugalmatlanabb lesz, egy ideálképet keres, ahelyett, hogy megpróbálna elfogadni egy másik hús-vér embert a maga hibáival, gyarlóságaival együtt. Mert egy párkapcsolatban igenis sok elfogadás, tűrés kell! Olyan nincs, hogy a másik mindenben pont olyan, amilyennek elképzeltem.

A szülő feladata az, hogy egy világos értékrendet hitelesen képviseljen. Ha gyereke azt magáévá tette, akkor hasonló párt fog keresni. A nagyon másmilyen pár választása igazából a szülői értékrend elleni lázadás is. Ilyenkor a szülő nézzen magába, vajon miért nem tudta átadni gyerekének a saját értékrendjét, miért nem volt hiteles?

2017. jún. 8. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!