Beleszóljon-e a szülő gyermeke párválasztásába?
Fontos-e a szülői hátteret figyelembe venni, ki, milyen környezetben nőtt fel és milyen szempontok, jellem alapján mondhatunk igent fiúnk vagy lányunk számára segítve őt/őket, hogy józan döntést hozzanak életük során?!
Még egy kérdés, mi alapján tudnának különbséget tenni a tiszta szándékú közeledés és a „mézesmadzag”, hízelkedő csábítás között, mert tapasztalatom az a tinédzserek között, hogy érzéseik alapján hozzák meg döntéseiket és nem távlati célokban gondolkoznak. Hogyan tudnak a legkönnyebben eltájékozódni a sűrű „dzsungelben”, mert sokszor a szülői tanácsot nehezen fogadják ?
Mindenkinek a válaszát előre is köszönöm szépen.
A címben feltett kérdésre a válasz nyilván csak egyféle lehet: ne szóljon bele!
Azon én is jót mulattam, amire 1-es reagált, hogy - minő szörnyűség! - a mai fiatalok nem átallanak érzelmek alapján választani. :DDD
Egyébként az udvarlás, együtt járás időszaka pont arra való, hogy kiderüljön, van-e közös érdeklődési kör, el tudják-e tölteni jól együtt az idejüket, szót értenek-e egymással. Manapság már elfogadott az is, hogy házasságkötés előtt a fiatalok együtt élnek: ez kihozhatja az életvitelbeli különbségeket is. Nem hiába mondják: lakva ismeri meg a másikat az ember.
Egyébként nevetséges, hogy tinédzserek kapcsán párválasztásról beszél a kérdező (meg néhány válaszoló is). Nagyon ritka, hogy tinédzser korban elköteleződnek a fiatalok egymás iránt. Sokkal jellemzőbb, hogy még húszas éveikben sem, és 30-35 éves koruk körül keresgélik a párjukat. Én ezt sokkal rosszabbnak tartom. Mert idővel mindenki bizalmatlanabb, rugalmatlanabb lesz, egy ideálképet keres, ahelyett, hogy megpróbálna elfogadni egy másik hús-vér embert a maga hibáival, gyarlóságaival együtt. Mert egy párkapcsolatban igenis sok elfogadás, tűrés kell! Olyan nincs, hogy a másik mindenben pont olyan, amilyennek elképzeltem.
A szülő feladata az, hogy egy világos értékrendet hitelesen képviseljen. Ha gyereke azt magáévá tette, akkor hasonló párt fog keresni. A nagyon másmilyen pár választása igazából a szülői értékrend elleni lázadás is. Ilyenkor a szülő nézzen magába, vajon miért nem tudta átadni gyerekének a saját értékrendjét, miért nem volt hiteles?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!