Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ne legyen bűntudatom, ha...

Ne legyen bűntudatom, ha ezentúl így teszek?

Figyelt kérdés

Csonka családban élek apával és öcsémmel.

Mióta csak hárman vagyunk, egyedül én takarítok. Apánk nagyon sokat dolgozik, tőle nem is várok el semmit e téren, de a 19 éves öcsém még középsuliba jár. Most fog másodszorra évet ismételni, szerintem soha nem fog tudni leérettségizni, egész nap gépezik és természetesen még soha nem csinált magának kaját vagy mosott egy adag ruhát, bármi...

Sokszor kerülünk emiatt összetűzésbe, engem undorít a lustasága, az életképtelensége, és hogy persze mindez el van neki nézve. Tegnap éppen az ágyneműjét cseréltem le, megint vitatkozni kezdtünk és azzal vágott vissza, hogy "minek csináljam én, itt vagy te cselédnek."

Ekkor betelt a pohár, most már nem fogok utána takarítani. Nem akarom a tányérjait elmosogatni, a ruháit kimosni, meg semmi, amíg nem hajlandó ő is csinálni valamit.

Ezzel az a baj, hogy már többször szóltam apának, hogy rosszul érzem magam emiatt, ő pedig azt mondta, ha én nem takarítok, akkor ő fog, de akkor sem szól rá öcsémre (mi a fsz...?).

Az a baj ezzel, hogy apát szeretem, és gyötörne a bűntudat, ha nem takarítanék öcsém után, és ő csinálná helyette. Hagyjam rá? Mert hogy így öcsém aztán rohadtul nem fog sajnos magába szállni soha, és ugyanúgy én takarítanék a legtöbbet.

Mit tegyek?

2017. jún. 5. 04:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező!

Nem bántani akarlak, de úgy látom, Te mártírképzőbe jársz, és a tesód a házi feladatod.

Nem értem, h tesód miért ne fetrenghetne a saját mocskában, éhesen (ne is főzz neki), a koszos ruháiban? Jól láthatóan ez a célja. Miért veszed el a játékát? Az ilyen embert nem fékezni kell, hanem hagyni kifutni a hülyeségét.

Hogy édesapád rászól-e v sem, takarít/mosogat-e tesód helyett v sem, az ő dolga. Ja, nem, a mártírképzőben úgy oktatják, minden esetben, minden korban stb Te tehetsz mindenről. Persze viccelek.

Helyedben egy olyan jövőn dolgoznék, amiben a leélő, hálátlan és nagyarcú öcsédnek korlátozott helye van: magyarán, amikor annyit érintkezhetsz vele, amennyi Neked jó. Sztem elköltöznék a helyedben. Addig is a saját lakrészem zárhatóvá tenném.

Ha így folytatod, a leendő párod kapcája, a gyerekeid rossz példaadója leszel, plusz bónuszként boldogtalan. Tényleg ez a cél?

Üdv R

2017. jún. 5. 13:04
 12/12 A kérdező kommentje:

Akkor ez el van döntve, nem takarítok többé utána. Köszi, hogy megerősítettetek ebben. :)

Úgy mellékesen leírom, hogy ha rajtam múlik, gyerekem nem lesz, a legkevésbé sem vágytam rá soha. A barátom pedig rendes ember, takarít magára, de sokat beszéltünk már arról, hogy ha összeköltözünk, igazságosan osztjuk be a teendőket. Ha elbillenne a mérleg nyelve, tudja ő is, hogy azonnal tovább állnék, olyan szinten hányingerem van már ettől. Az egy dolog, hogy eddig apám miatt megtettem mindezt, de egy olyan férfi miatt, akivel nem vagyok köteles együtt élni a megélhetés érdekében, nem fogom. (Mivel ha összeköltözünk, akkor már önálló, kereső ember leszek.)

2017. jún. 5. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!