Te mit, hogyan reagálnál erre?
Ha a szülő neked, a felnőtt gyerekének ilyeneket mondana, hogy:
"Próbáltalak nevelni, de szarból nem lehet várat építeni"
"Nem, nem vertelek állandóan.Lehet az kellett volna csinálnom, mindennnap jól megverni téged"
Az én szüleimről beszélsz most? :D
Most mit reagáljak erre? Eleinte próbáltam szépen megbeszélni velük a dolgokat, most már csak leteszem a telefont, kijelentkezek skyperól és beszéljenek a falnak. Párommal élek külön, szóval ha nem akarom ezt hallani, akkor azt könnyen meg tudom oldani. Okot nem adtam nekik, hogy így beszéljenek velem, de mégis megteszik. Gondolom azért, mert nem úgy élem az életem, ahogy azt ők akarják.
Nem poén volt, hanem halálosan komolyan gondolta!
Már komolyan gondolkozok azon, hogy megszakítom vele a kapcsolatot.
Azóta mond ilyeneket, mióta nem tudom őt anyagilag segíteni.
Hát megértem a helyzetedet...:/
engem pl anya zsarol hogy még nem költözhetek el...
mert azt mondja:
"ezt érdemlem hogy felneveltelek és eltartottalak 20 évig?"...
stb...
vannak sajnos ilyen szülök..
24 L
#6 vagyok
ja amugy engem nagyon rosszul érint ez...én nagyon szomorú lennék, meg picit ideges is hogy nem ezt érdemlem a szüleimtől!!
Ha külön élnék, nem hiszem, hogy sokszor látna az életben a továbbiakban.
Ha vele... Huhh, megpróbálnék hamar elköltözni, addig pedig kerülni a konfliktusokat.
Az én szüleim biztosan nem mondanának nekem ilyet. Szóval el sem tudom képzelni, hogy mit reagálnék.
Gondolom, neked nem újdonság, nem hiszem, hogy most felnőttként szembesültél először azzal, hogy nem éppen jó a kapcsolatod a szüleiddel. Lehet, hogy nem reagálnék semmit, egyszerűen csak a legminimálisabbra korlátoznám a kapcsolatot velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!