Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kérdezi meg ha nincsen...

Miért kérdezi meg ha nincsen szavam a döntésbe?

Figyelt kérdés
Anyukám nagyon szereti a dolgaimat újra cserélni.Megkérdezi,hogy mit szólnék ha új íróasztalom lenne és erre meg se várja,hogy mondjak valamit hanem máris eldönti,hogy nekem még pedig újat kell venni.Nem értem minek kérdezi meg,hogyha ő már eldöntötte?Nagyon megvisel ha a régi dolgaimtól meg kell válnom úgy,hogy nem is akarok hisz szeretem a régi kis íróasztalomat és nem értem mi szükségem egy újra a régit most lecserélte és hozatott egy újat ami nekem nem tetszik. Hangoztatom neki a véleményemet kiállok magamért de annyit mond rá,hogy ne hisztizzek már.Egyszerűen nem érti,hogy nem akarom lecserélni a dolgaimat mert régik de még használhatók és szeretem is őket.De ő nem csak az íróasztalomról nem kérdez meg hanem a tudtom nélkül kidobna számorma fontos dolgokat.Veszekszik velem de hát erre meg erre nincs már szükségem.Volt már arra is példa,hogy a szeretet kisállatom meghalt nagyon szomorú voltam megakartam tartani a kedvenc játékát emlékbe akkor is azt mondta minek ez neked?Pedig pontosan jól tudta,hogy mennyit segít nekem a gyászolásban.Mit tegyek,hogy úgy nézhessen ki a szobám ahogy akarom?És ne úgy ahogy anyum akarja.
2017. jún. 1. 19:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben vagyok én is.

Csak az én szobám egy átjáró. Anya is és mama is (mondjuk szegény demens) bejön bármikor,kopogás nélkül és pakol,takarít.

Ráadásul közös a szobám tes_mmal.

Sose volt saját szobám, és nem tudom.milyen érzés egyedül.lenni.

Elpakopnak mindnent,pedig szeretek kialalkitani egy rendszert,akár a ruhásszekrényemben.

Napközben gyakran pihizek,mert sokszor éjszakázok,és inkább éjszaka tanulok az egyetemre.

Napközben meg bemászkálnak , topognak,csoszognak a papucsukban.

Meguntam

21éves vagyok

Eddig bírtam

Utálom,hogy folyton elpakoénal utánam,nég akkpr is ha egyébként rend van

Megoldás:költözés

Anya pedig sértésnek veszi,nem érti miért akarok elmenni.

Nem akarom.megbántani.

De jobb lesz így.

Vahon ha albérletbe megyek,akkor is át fog jönni takarítani,pakolni? :)

Meglátjuk

Bocsi ,hogy leírtam,nem teljesen ugyan az az eset,mint neked.

2017. jún. 1. 21:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Tök czukker amit leírtál a kérdéshez.

Én is gyűlölöm az új bútorokat régóta.

10 évesen kb kinőttem az ágyamat és nem akartam másikat, úgy össze kaptunk hogy még pedig az már nonszenz.

Viszonylag megtehették a szüleim anno is hogy ilyesmiket vegyenek de nálunk nem volt divat.

Nálatok az lehet a felállás, hogy

te mondod hogy ne

ő mondja miért ne?

akkor annyit tudsz mondani még hogy

mert csak

Meg kellene indokolnod neki, hogy annak oka is van hogy te szereted a cuccaidat (ez hidegen hagyja)

Mégpedig az hogy divat lett a régi bútorokat megőrizni, felpofozni sőt ezekből olyan kompozíciót alkotni ahol pl 6 székből nincs két egyforma de még az asztalhoz sem mennek.

Vagy tájékoztasd arról hogy környezetszennyező amit tesz és kicsit vidd bele a mélységeibe, hogy ijedjen meg attól, hogy milyen lesz az unokájának ha ő pazarol

Neten találsz anyagot hozzá, arra fókuszálj hogy egy termék újra van e hasznosítva ha kidobod.

2017. jún. 1. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!