Hogyan tudhatnám meg?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok,hogyan tudhatom meg,hogy az igazi szüleim nevelnek e?A suliba családfát kellett készíteni,de nem találtam fotókat,mikor megkérdeztem anyukám azt mondta,hogy elkeveredtek valahol.,,Na persze''Ennyire hogy titkolhatják el előttem,hogy nem a Vagy az anyám vagy az apám nem az enyém.Vagy én már nem tudom.
2017. máj. 29. 11:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt 19 évig nem tűnt fel hogy nincsenek kiskori fotóid??
2017. máj. 29. 11:57
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Fizikális hasonlóságok nincsenek?

Olyan a bajszod mint az apádé, olyan a mellkasod mint anyádé?

2017. máj. 29. 12:00
 3/13 A kérdező kommentje:
Mivel lány vagyok bajszom nincsen,anyu olyan magas mint én a haja is hasonló,de apué nem vagy legalábbis nem látom.Amúgy nézegettem fotókat régen,de magamról nem találtam.Érdekes
2017. máj. 29. 12:04
 4/13 anonim ***** válasza:
59%

Lehet, hogy tényleg csak elkeverték a fotókat.

Én úgy tudom (bár ebben lehet,hogy tévedek), ma már kötelező egy gyerekkel közölni, ha örökbefogadott gyerek.

De, ha mégis ezen gondolkozol, két megoldás is van:

1. DNS vizsgálat (bár ez elég drága.)

2. Érdeklődhetsz a gyámhivatalnál

De én azt tanácsolnám: Ne bolygasd a dolgot, főleg a gyámhivatalon keresztül. Csak további lelki trauma és jelenlegi szüleiddel való összeveszés lehet belőle.

Mi van, ha mégis örökbe fogadtak? Akkor vér szerinti szüleid vagy meghaltak (és akkor már úgysem ismerheted meg Őket), vagy eldobtak maguktól.

Utóbbi esetben három lehetőség van:

1. Nem akarnak találkozni Veled.

2. Találkoznak ugyan, de ridegen viselkednek. Ezzel újabb lelki traumát okoznak.

3. Most, hogy felnőttél, megpróbálnak kihasználni. Ebből komoly bajod lehet.

Hidd el, láttam már ilyesmit...

2017. máj. 29. 12:20
 5/13 A kérdező kommentje:
Na jó de eddig,hogy nem vettem,,vették észre'' hogy én nem vagyok valamelyik szülöm vagy mindkettő gyermeke?
2017. máj. 29. 12:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

DNS-teszt, kb.

Az elkeveredett fotók meg simán lehetnek elkeveredettek, tényleg... mert most komolyan... teszem azt, kiskorodban örökbefogadtak, és nem tudsz róla, nem mindegy, hogy van-e kép vagy nincs (ha van, az sem bizonyít semmit, az alkati hasonlóság meg felnőttkorban szembetűnőbb)? Ha meg nagyobb korodban, arra csak emlékszel, hogy x évig nem velük laktál.

2017. máj. 29. 12:30
 7/13 anonim ***** válasza:

Az én szüleimnek sincsenek kiskorú fotói. Anyának abszolút nincsenek, apának 1-2.

Anyukám részéről még 2 felé mentek a fényképek, mert a szülei elváltak. Apukája hamar meghalt, onnan semmi sem került haza hozzánk, az anyukám felőli mamám, meg nyugdíjazás után hozzánk költözött, és sok fénykép elkallódott a költözéskor. Gyakorlatilag egy sincsen róla az apukámmal kötött házassága előttről.

Apukámról is 2-3 darab maradt. Az ő szülei, amikor meghaltak, akkor a házuk el lett adva, és amikor átválogatták a holmikat, a nem fontosakat kidobták. Csak azok a fényképek maradtak meg, amiken vagy a mamáékkal van, vagy pedig a testvérével.

De ettől még a szüleim. :D

Attól, mert nincsen róluk kiskori fénykép, nem tudom honnan következik az, hogy nem a szüleid. Egy róluk készült kamaszkori kép sem bizonyítaná azt sem, hogy a szüleid, azt sem hogy nem. Ha van közös vonásod a szüleiddel, azt most is látod te magad is, nemcsak a kamaszkori képeken láthatóak.

Egyébként is, benned nemcsak a szülői vonások, hanem a nagyszülői vonások is benned vannak. Úgyhogy nem nézel ki úgy egyáltalán, ahogyan anyukád annyi idősen nézett ki, mint te vagy most.

2017. máj. 29. 12:38
 8/13 anonim ***** válasza:

Bocsánat, félreértettem a kérdésedet. Azt hittem a szüleidről nincsenek fényképek.

De simán elkeveredhetnek.

Ha örökbe is fogadnak valakit, attól még készítenek róla képeket a szülők, csak csememőkori képek nem lennének.

Ha pedig nagyobb lettél volna, mikor befogadtak, akkor pedig lenne emléked arról, hogy nem velük nőttél fel.

2017. máj. 29. 12:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Igazából anyukám vonásai megvannak bennem,de apuét nem látom csak félek,hogy majd egyszer ezt valaki észreveszi és azt mondja hogy nem is az apád.Borzasztó lenne.
2017. máj. 29. 12:46
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Mivel lány vagy, ezért teljesen egyértelmű, hogy anyukád vonásait örökölted.

Én is anyukámra hasonlítok, de apukámtól örököltem a lazaságomat, és hogy könnyen szot értek az emberekkel. Nem csak a külső vonások alapján lehet következtetni a felmenőkre.

2017. máj. 29. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!