Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A bátyám lehet, hogy csak...

A bátyám lehet, hogy csak féltestvérem? Hogyan tudhatnám meg?

Figyelt kérdés

Felnőtt fejjel, 38 éves koromra döbbentem rá, hogy a szüleim sok dologban hazudtak nekem és egymásnak is. Ez alapból megrendített, szinte hazugságnak tűnik a fél életem. Úgy alakult, hogy apám nemrég megcsalta anyámat, ami kiderült, ezért az utóbbi időben többet beszélgettem velük az átlagosnál intim dolgokról. Sokat elszóltak, amiket eddig nem mondtak el, vannak számomra összefüggéstelen dolgok, sok helyen magyarázkodás. Mivel mostanra jöttem rá, hogy végig hazudták az egész életüket egymásnak és nekem is, ezért felvetődött bennem ez a kérdés. Ez sem véletlen, mert az mindig is fura volt, hogy a bátyám nem hasonlít senkire. Apasági vizsgálat kizárva, mert ahogy eddig is hazudtak, sosem mennének bele ilyesmibe, fel sem merném vetni, mindegyik tagadna.

Ma kérdezgettem anyut, hogy hogyan ismerkedtek meg anno stb. Annyit sikerült megtudnom, hogy anyu a házasságuk előtt esett teherbe 16 évesen, ezért házasodtak össze. Kérdeztem tőle, hogy előtte volt-e párkapcsolata. Mondta, hogy nem. Erre kérdeztem, hogy ezek szerint apu vette el a szüzességed? Mondta, hogy igen, de érdekes módon elmesélte, hogy furcsállta is apu, hogy nem vérzett utána, de Ő elmagyarázta neki, hogy nem mindenki vérzik eléggé és nem vehette észre. Érdekesnek tartottam, hogy ezt megemlítette. Nekem ez is olyan, mintha magyarázkodna, hisz nem kérdeztem.

Bármi derülne ki, én ugyanúgy imádom a bátyámat, vele nőttem fel, csak valahogy úgy érzem tudnom kell. Sőt neki is, jogunk van tudni.

2014. aug. 6. 14:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a kérdésedben feltett legelső kérdéssel.
2014. aug. 6. 14:46
 2/12 anonim ***** válasza:
Mikkor ismerte meg apukádat, és mikkor született a tesód, vércsoportokat tudsz?
2014. aug. 6. 14:49
 3/12 A kérdező kommentje:
Ja! és még egy nagyon fontos dolog, amit szintén most tudtam meg 38 éves fejjel: Annak idején, amikor anyu terhes volt a bátyámmal, bevett egy marék altatót, mert öngyilkos akart lenni. Ez maga mesélte el pár hete. Eddig nem éreztem összefüggést, de ma újra rákérdeztem, hogy miért tette. Azt monda azt is apu miatt, mert nem foglalkozott vele eleget. Anyu volt akkor 16, apu 18. Csak ezért? komolyan? Nem azért mert esetleg mástól várt gyereket, akitől nem akart? Vagy épp azért, mert ennyire nem akarta Őt? Ez rémálom. Ha szerette apámat, mért akarta magát megölni? Szerencsére annyira buta volt ennyi idős fejjel, hogy nem tudhatta, altatóval nehéz öngyilkos lenni.
2014. aug. 6. 14:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A két "testvér" genetikai vizsgálata kiderítheti.
2014. aug. 6. 14:53
 5/12 A kérdező kommentje:
A bátyám erről nem tud, sosem feltételezte, de nem is annyira gondolkodik el mélyen a dolgokról, mint én. Ebben eléggé különbözőek vagyunk. Szerintetek elmondjam neki az aggályaimat? Vagy legyen ez az én titkom? Vagy neki is eszébe jutott, csak sosem mondta? Nálunk ez a titkolózás nagy divat a családi béke fenntartása miatt, csak én nem értek ezzel egyet.
2014. aug. 6. 14:56
 6/12 A kérdező kommentje:
4. úgy érted, hogy ha a tesómmal összefognánk és kivizsgáltatnánk magunkat abból is kiderül? Mert arra több esélyt látok, hogy a tesóm belemegy.
2014. aug. 6. 14:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha arról lenne szó, hogy az a kérdés Te kinek a gyereke vagy akkor megérteném a nyomozósdit, de hogy a bátyád életével ezt tedd.... lehet Ő ezt nem kívánja, lehet neki ezzel csak ártanál. Ennyi évig titok volt, maradjon is az szerintem.
2014. aug. 6. 15:07
 8/12 A kérdező kommentje:
7. Tudom, épp ezért vacillálok. Bár mindig is őszinték voltunk egymáshoz, nem akarom belerángatni, nem tudom hogyan fogadná. Ezért is írtam ki a kérdést, bár azt hiszem ennél többet nem fogok megtudni tőlük. Akitől még tudtam volna, már nem él. A dédimamám sokat tudott, látott, néha célozgatott is dolgokra, de nem vettem komolyan és még le is csesztem, hogy ne kavarjon, ne bujtogasson.
2014. aug. 6. 15:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha a bátyádat ez eddig nem foglalkoztatta, ne vond bele őt is. Fordítva neked se lenne jó, hogyha a bátyád odaállna eléd így harmincakárhány vagy negyven évesen, és közölné, hogy akit eddig apádnak hittél, az nem is az apád. Ne bolygasd fel. Ha akarsz, kérdezősködj még anyudtól, de ne vond bele a bátyádat! Lehet a bátyád valamelyik nagyszülőre húz!

Nálunk is én hasonlítok nagyon a szüleimre, a bátyám szinte egyáltalán. De apu nagyapjára viszont nagyon!

2014. aug. 6. 15:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ha te 38 éves vagy, akkor a bátyád kb 40, anyukád meg ezek szerint 56, apukád 58, ez az én korosztályom, így más oldalról látom a történetet.

Abban az idöszakban igen komolyan elítélték, ha valaki terhes lett házasság elött, és amennyiben a fiú nem akarta elvenni, akkor az indokolja azt is, hogy anyukád öngyilkos akar lenni. A szüzesség elvétele- nem vérzés magyarázása szintén érthetö, mert valószínüleg apukád vonta akkoriban kétségbe azt, hogy tényleg szüz volt-e. Azért magyarázkodik még most is, mert akkor ez bántotta.

Bennem ebböl az nem igazán merült volna fel, hogy a bátyád más gyereke lenn, szerintem csak a mai szokások alapján lehet így értelmezni.

2014. aug. 6. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!