Miért akarnak irányítani a szüleim? Miért nem hagyják, hogy felnőjek?
Tudom, hogy a rövid válasz az, hogy azért, mert hagyom, de elég nehéz kijönni ebből a helyzetből úgy, hogy nekem eddig ez volt a természetes. Most leszek 22 és még így is egy 16 éves szintjén kezelnek, talán azon is vagyok. Kb. egy éve kezdett el ez feltűnni és zavarni. Nem engednek meg olyan dolgokat, amit a normális emberek igen (pl. elmenni nyaralni felnőtt kíséret nélkül, új frizurát csináltatni, nem engedik, hogy itt aludjon a barátom, nem lehet jogsim, stb.) Én ezekkel nem tudtam mit csinálni, csak elfogadni. De egy éve elkezdtem suli mellett dolgozni, tehát mindenre van pénzem, amihez eddig az ő pénzük kellett, tehát meg is tehetem azt, hogy elhúzok nyaralni, tetkót csináltatok vagy akármit, de akkor meg sértődés, kiabálás, veszekedés, egy hetes feszült hangulat van, és elérik, hogy gyűlöljem magam, amiért olyan dolgokat csináltam, amit ők nem engedtek meg nekem. Nagyon szégyellem ezeket a dolgokat, próbálok hazudni mindenkinek, pl a barátomnak, hogy ezért meg azért ne aludjon nálam, vagy a barátaimnak, hogy azért nincs jogsim, mert nem szeretnék, vagy azért nem kettesben nyaraltunk a barátnőmmel mert ez ilyen családi nyaralás volt, ilyesmi. Nagyon szomorú vagyok emiatt... És nem tudom, mi a bajuk, nem is vagyok egyke, csak túl nagy a korkülönbség, a nővérem már nem lakik velünk, nincs kit irányítani, csak engem. És a szüleim is jó házasságban élnek, tehát ha elköltöznék sem lennének nyomorultak lelkileg. Én úgy terveztem, hogy minél előbb elköltözöm, érettségi után egy esti okj-t csináltam volna és mellette munka, hogy legalább egy szobát bérelhessek, de megtiltották, muszáj volt egyetemre mennem, tehát nagyon azt akarják, hogy minél többet rohadjak itthon.
Ha nem is az okát tudom meg ezzel a kérdésfeltétellel, de legalább valami tanácsot nem kaphatnék? :( Nagyon el vagyok keseredve...
"elérik, hogy gyűlöljem magam, amiért olyan dolgokat csináltam, amit ők nem engedtek meg nekem"
Ha gyűlölöd magad azért, mert pl. csináltattál egy neked tetsző frizurát, akkor csak magadat okolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!