Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor éreztétek azt, hogy már...

Mikor éreztétek azt, hogy már felnőttetek, nem vagytok gyerekek?

Figyelt kérdés
Egy határozott pontra gondolok, hogy pl. amikor a kanapén aludtál el, és ott is ébredtél. vagy egyedül csináltad meg az adóbevallásod, stb.

2017. máj. 27. 00:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Mostanság érzem, 30 évesen. Talán ez már végleges. Mindig történik valami, amitől folyamatosan felnőttebbnek érzem magam. Visszaatekintve mindig "gyerekesebbnek" vélem a döntéseimet.

Pedig 17 éves korom óta dolgozom, 21 évesen elköltöztem otthonról, a későbbi férjemhez. 24 évesen gyereket szültem, megházasodtam. Túl vagyunk már férjem szüleinek eltemetésén, 2 lakásfelújításon, egy teljes költözésen....

Az ember személyisége folyton változik, végiggondolva mikor válsz felnőtté? Amikor már nem vagy gyerek. :D Vagyis önállóan fenntartod és eltartod magad. És nem ér hazahordani a szennyest a szülőkhöz, és az élet nagy dolgaiban a szülők tanácsára döntést hozni!

2017. máj. 27. 15:59
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Pár nappal a 18 születésnapom után amikor a szüleim autó balesetben meghaltak, így el kellett döntenem gyorsan, hogy felnőttként gondoskodom a két kiskorú húgaimról (az egyik 14 a másik 10 éves volt) vagy hagyom, hogy állami gondozásba kerüljenek, és én is maradok tovább az aki voltam. Inkább felnőtté váltam, és elmentem dolgozni, hogy a húgaimat ne szakítsák el tőlem. Sajnos a rokonság nem állt mellénk, szerintük az állam kötelessége lett volna gondoskodni a testvéreimről. Egyedül a szomszédunk Éva néni, és anyukája Julika néni segítettek végig. Nem hiába tarják a húgaim Julika nénit nagymamájuknak. Soha nem bántam meg, hogy nem tudtam tovább tanulni, hogy 18 évesen dolgoznom kellett..

47/N

2017. máj. 27. 18:17
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Én azt várom mikor végre külön költözhetek, és nem hozzájuk kell alkalmazkodnom vagy alárendelnem az igényeimet az övéknek. Akkor fogom magam szabad felnőttnek érezni.

Az ilyen kisebb megrázkódtatás az volt mikor rájöttem hogy diákmunkát már nem vállalhatok és mennyivel könnyebb azt találni mint rendeset.

Valamint hogy teljes árú vonatjegyet/buszbérletet kell vennem.

2017. máj. 28. 12:19
 24/27 anonim ***** válasza:
59%

18 évesen összeköltöztünk a barátommal, akivel már 1 éve együtt voltunk - a szülővárosomtól 160 km-re, az egyetem miatt.

Amikor hazamentem a szüleimhez és kimosták a ruháimat, amiben hazamentem, megkértem őket, hogy ne mossák ki a ruháimat amit náluk viselek, mert nekem kellemetlen, majd én kimosom otthon.

Amikor ezt kimondtam, akkor éreztem, hogy valami megváltozott és felnőttem. :)

2017. máj. 28. 12:55
 25/27 anonim ***** válasza:

Amikor elhatároztam magam és minden ellenállást, visszatartást meg zsarolást les.z.rva elköltöztem 1000km-re a páromhoz.

Életem legjobb döntése volt, azóta sem bánom. :)

2017. máj. 29. 14:30
 26/27 A kérdező kommentje:
Úgy vettem észre, hogy a szerelem és a párválasztás mindenkit felnőtté tesz. :D
2017. máj. 29. 14:42
 27/27 anonim ***** válasza:
Engem nem tett felnőtté, ugyanúgy gyerek vagyok ettől. Mint mondtam, a felnövéshez súlyos sürgős segítség kell és valaki, aki állandóan minden körülmény között mellettem áll. Barátnőm nem biztos, hogy mellettem fog állni, mert megmondta, hogy ha túl rossz lesz a helyzetem, akkor otthagy mert "magát helyezi előbbre"
2017. máj. 29. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!