Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha megszuletik a kisgyerek,...

Ha megszuletik a kisgyerek, jobbra fordul majd a viszony?

Figyelt kérdés

Bátyám a barátnőjével már 10 éve együtt vannak. tisztán emlékszem amikor elkezdetthozzánk járni, es hogy milyen fura volt hogy ő nálunk van, de..ennyi idő alatt a mi családunk nem nagyon tudott meg semmit a lányról..csak h az apjuk lelépett, van egy bátyja, meg az anyja aki váltogatja a pasijait. De velük az életben soha nem találkozott a mi családunk, és bár kiváncsiak lennénk a másik fél családjára, olyan mintha elzárkózna és visszakozna. Az anyja elmenekült édesapám elől aki random látogatóba elment az akkori lakásavatásra,szóval nem találkozott vele. 15 éve vannak együtt és annyit se tudunk hogy mikor van a szülinapja, mit szeret csinálni, stb...nem házasodtak össze, igazából fene tudja hogy van-e köztük valami hivatalos formája a kapcsolatuknak, de hamarosan megszületik az első gyerekük. Szüleim azon sopánkodnak hogy majd nem látják sokat a babát, mi lesz a munkával, hogy lesz így minden,meg hogy én majd segitsek nekik, mikozben nem igazan kedvelnek engem es nem hiszem hogy ettol megvaltozna a viszonyunk egymashoz.

De ha 10 ev alatt sem nyilt meg felénk a lány, akkor majd a,baba miatt megtenné, ugyan? Szamomra az a furcsa ebben hogy semmit se tudok egy olyan szemelyrol aki joideje a csalad tagja...

2017. máj. 25. 01:58
 1/8 A kérdező kommentje:
Ekozben a testvérem folyamatosan azt mantrázza mindenkinek, hogy tartsunk össze, meg egy család vagyunk- mikozben az ő kedvesét rejtegeti titkolja előlünk, vagy mit tudom én, lehet hogy a lánynak esze ágában sincs egy ilyen nagycsaládba részt venni.
2017. máj. 25. 02:00
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Nem hiszem, hogy ti próbálkoztatok azzal, hogy megismerjétek. Sosem kérdezted meg a bátyádat, hogy miért ilyen a barátnője? Mellesleg sosem kérdeztétek meg azt sem a bátyádtól, hogy mikor van a barátnője szülinapja? Ha ennyire megakarok vele ismerkedni akkor talán jó lett volna megkérdezni, hogy mikor van a születésnapja, venni neki egy csokit vagy ilyesmi. Másrészt azt sem tudjátok, hogy van e köztük valami hivatalos formája a kapcsolatuknak, ahogy te mondtad, akkor szerintem itt nem csak a "barátnővel" van a probléma. Szerintem a bátyáddal kellene beszélned. Nem hiszem, hogy a lány zárkózik el ennyire tőletek. Ha a bátyád nem beszél arról, hogy mi van velük, akkor szerintem a bátyáddal kellene beszélned. Sőt szerintem ezeken a dolgokon nektek is elkellene gondolkodni, hiszen ti nem kérdeztétek meg még azt sem, hogy egyébként úgy mivan velük. Másrészt nagyon kiemelted, hogy nem házasodtak össze és a fene tudja hogy van-e köztük valami hivatalos formája a kapcsolatuknak, de hamarosan megszületik az első gyerekük. Lehet ez csak nekem jön le úgy, mintha ez szerinted rossz dolog lenne. Én úgy látom bennetek is van elég hiba. Ha a fiamnak lenne most komoly kapcsolata egy olyan lánnyal, aki félénk, megérteném és a fiammal beszélnék, hogy hogyan próbáljak nyitni a lány felé. Szerintem ez elcsesztétek, de ha most hirtelen ennyi év után fontos lett a család számodra vagy számotokra, akkor szerintem ülj le beszélni a bátyáddal. Az sem normális, hogy senki nem érdeklődik a bátyád felöl, csak várjátok, hogy a barátnője is meg ő is maguktól számoljanak be dolgokról, miközben ti semmitsem kérdeztek. Ezt te sem gondoltad komolyan.
2017. máj. 25. 03:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor 10 vagy 15 évről beszélünk? De egyébként mindegy: nem, nem fog megváltozni a gyerek születése miatt.
2017. máj. 25. 06:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A #2-esnek teljesen igaza van. Ti hívtátok a lányt? Érdeklődtetek? Nyitottatok felé? Mert nekem ebből nem az jön le, hogy igen. Amúgy meg a bátyáddal mennyit beszéltek? Mert ha ilyeneket nem tudtok, hogy van e hivatalos kapcsolat akkor gondolom kb semennyit. Először nyiss a tesód felé vele beszélj.
2017. máj. 25. 07:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyetértek a 2es válaszolóval. Annyit hozzátennék hogy valami családi trauma is érhette a lányt hogy ennyire nem tartja a kapcsolatot a családjával és beszélni sem szeret róluk.
2017. máj. 25. 07:28
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

"Az anyja elmenekült édesapám elől, aki random látogatőba ment"

Mindenképpen a bátyádat kellett volna megkérdezni erről a helyzetről, mert a másik család túl zárkózott vagy takargatni valója van.

2017. máj. 25. 07:45
 7/8 anonim ***** válasza:
6%
Amikor segítség kell neki gyerek pesztrálásba akkor majd nyitni fog....
2017. máj. 25. 08:24
 8/8 anonim ***** válasza:
85%
Ez annyira tipikus... Én is elég félénk és szorongós vagyok társaságban, és a barátom szülei is furán álltak hozzám, és ki voltak akadva hogy miért nem mentem ismerkedni két hét után..majd a barátom elbeszélgetett velük hogy nem miattuk megyek hanem miatta, és ők sem nyitottak felém semmit. Mostmár pár éve együtt vagyunk és szép lassan megnyíltam. Nem mondom hogy most is sokat beszélek de már azért jóval többet. Mondhatni részese vagyok a családnak. Akkor jöttek rá hogy szeretem a barátomat amikor kórházba került én meg kérdezgettem mindenkit hogy hogy van mi történt stb és mindennap a kórházban voltam. Szóval szerintem nézzetek magatokba és nem a másiktól kell elvárni hogy nyisson, de ahogy látom nem igazán kedvelitek a csajt sem, és ha én ezt meg tudnám nem is nagyon közelednék.
2017. máj. 25. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!