Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit ronthattam el a lányom...

Mit ronthattam el a lányom nevelésében, hogy ilyen lett az élethez való hozzáállása?

Figyelt kérdés
Sokáig fel sem tűnt nekem, de mostanában sok korabeli lánnyal dolgozom együtt. Hallom, elmondják, hogy milyen problémáik vannak az életben, mi foglalkoztatja őket. Azokat a dolgok, melyek ebben a korban engem is lekötöttek. Megvan már a fix férfi az életükben, már vannak anyagi problémáik is, épitgetik az életüket, párkapcsolati apróbb gondok stb... Az én 26 éves lányom ennek a gyökeres ellentéte! Egyáltalán nem strapálja magát a munkában (bár Fortuna hozzá kegyes volt, szórakozáson alapul a jelenlegi munkaköre), szórja a pénzt, váltogatja a pasikat, a legnagyobb gondja, hogy hova vitesse magát wellnesezni vagy milyen szépitő kezelésen vegyen részt... Már egy ideje kritikus szemmel nézem ezeket a dolgait, mert félek, hogy mi lesz vele igy később! A korabeli munkatársnőim már gyermeket terveznek... én attól is félek, hogy soha nem lesz unokám! Ma rákérdeztem a lányomnál, hogy mikor akar már megállapodni és mondjuk gyermekekben gondolkozni, ezt a választ kaptam: "Anyu, 26 évesen én lennék a világ bolondja, ha ezen gondolkoznék"... Pedig már ugye nem 18 évesen, hogy igy álljon hozzá, nem akarom, hogy 40 éves korában szüljön, mert az egészségtelen. Ráadásul a családban is furán viselkedik. Nálunk gyakoriak a nagyon nagy családi összejövetelek, tele komoly beszélgetéssel és ő mindenkinek beszólogat, aki nem olyan szabadosan gondolkodik, mint ő... (legutóbb a 60 éves nagybátyjával kapott nagyon hajba, mert az leszólta kicsit a homoszexuálisokat, a lányom pedig egyből támadt)... Mit ronthattam el ennyire? Érdemes lenne őt pszichológushoz küldeni?
2017. máj. 24. 14:54
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
2%
"De fáj valakinek, hogy nők is élhetnek nemi életet, kötetlenül. Nem kell irigykedni." Nem irigykedek, hanem undorodok. Számomra van a nő (maximum 5 pasival dugott életében) és van a rókaodú. Sok nép szerint a magyar nők között sok a könnyűvérű. Már én is így gondolom.
2017. máj. 24. 18:07
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
26 évesen körülbelül én is így éltem, kivéve, hogy volt párom. 37 vagyok 2 szép gyerekkel, örülök, hogy nem 25 évesen szültem.30 évesen tökéletes volt. Az pedig, hogy beszól a primitív nagybátyjának, nekem egy plusz jó pont.
2017. máj. 24. 19:28
 23/30 anonim ***** válasza:
92%
21-es, én meg tőled undorodom, okádék lelkivilágod lehet. Sajnos pont a te fajtádból van túl sok ebben az országban.
2017. máj. 24. 20:37
 24/30 anonim ***** válasza:
72%

Miért kell ilyen bunkónak lenni a kérdezővel? Még ha kamu is a kérdés, lehet, hogy a normális válaszok segítenének másoknak is...

Kedves kérdező! A lányoddal már nem igazán tudsz mit csinálni, azon kívül, hogy elfogadod, hogy ő így érzi jól magát. Csak a kapcsolatotok rovására fog menni, ha mindenképpen próbálod ráerőszakolni a te világnézeted. El kell fogadni, hogy nem vagyunk mind ugyanolyanok, én például szívesen szülnék gyerekeket egyből diploma után, 24-25 évesen, viszont ahogy látom, itt sok válaszoló a családalapítást a primitívséggel azonosítja, de ha ők gyerek nélkül, akár a párjaikat váltogatva érzik jól magukat, akkor éljenek úgy, szívük joga! Igen, a te hibád (is), hogy ilyen lett a lányod, ha akartad volna, felnevelhetted volna a te értékrendeddel is. Ezen már felesleges görcsölni, megváltoztatni már úgysem tudod. Inkább próbáld meg elfogadni úgy ahogy van.

2017. máj. 24. 21:27
 25/30 szántóvető ***** válasza:
100%
egy szót nem írtál arról hogy hogyan nevelted.akkor honnan tudhatnák mások hogy mit rontottál el?szóval gyerekkorában enni-inni nyilván kapott,ezen kívül(folytasd..)
2017. máj. 25. 03:33
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az a férfi, akinek a szűk agyában fel sem merül, hogy pontozhatja a nőket az alapján, hogy hogyan élik a saját magánéletüket. van a férfi és van a bunkó. Sajnos, a magyar hímneműek nagyobb része az utóbbi csoportba tartozik.

2017. máj. 25. 13:08
 27/30 anonim ***** válasza:
26 évesen miért vinnéd el őt pszichológushoz???? Úgy beszélsz róla, mintha dedós lenne...
2017. máj. 27. 09:59
 28/30 anonim ***** válasza:

Teged kene pszichologushpz kuldeni. Szulj egy gyereket es neveld unokaként, vagy fogadj orokbe. Nekem aztan ne mondja meg senki h mikor szuljek, meg hogy eljek. En is imadom az eletet. Smink, ruhak, draga taskak, joval fiatalabb vagyok mint a lanyod, de iden ferjhez megyek. Termeszetesen lesz baba, de csak miutan en is beinditottam a maganvallalkozast, addig még minimum 2 ev.

Utalom mikor valaki valakit születne, hogy neki eppen jo legyen. Nem te fogod nevelni az unokat hanem a gyereked :)

Amugy primitiv megnyilvanulas a 60 evessel veszekedes, ez teny.

2017. máj. 27. 11:18
 29/30 anonim ***** válasza:

Én nem azt veszem észre a mai huszonévesek körében, amit te, szerintem inkább az ismerőseid a kivételek, nem a lányod. Évtizedek óta úgyis az megy, hogy általában két gyereke van az embernek, ennyit nyugodtan meg lehet szülni harminc fölött vagy akár negyven fölött is (ha tizenöt gyereket akarna, annak kéne már nekikezdeni húszévesen, de normális ember annyit úgyse akar).

Nem tudom, mit jelent a "váltogatja a pasikat", nem mindegy, hogy naponta van másik vagy évente, előbbinek én se örülnék, meg az is szemet szúrt, hogy "viteti" magát wellnessezni, mert ennyi idősen megkereshetné rá maga is a pénzt. Viszont hatalmas respect neki, amiért beszólt a homofób nagybátyjának.

A pszichológusokat meg ne terheld indokolatlanul, így is túl sokat vár rájuk az, aki tb alapon megy...

2017. máj. 28. 01:15
 30/30 anonim ***** válasza:
Nem rontottál el semmit, csak le vagy maradva.
2018. ápr. 24. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!