Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha 14 éves vagyok...

Mit tegyek ha 14 éves vagyok és anyám ugy kezel mint egy 3 évest?

Figyelt kérdés
Elveszi a telom a semmiért, folyton zaklat a tanulással, nem motorozhatok, már szinte azért is lebasz ha meg merek valamit érinteni, a hazaérési határidő mindig 18, kiakad ha merem neki mondani hogy nem vagyok már 3 éves, folyton rajtam lóg, már van amikor követ mindenhova és egyszerűn nem tudom mit csinájak valaki tudna irni valami értelmes tanácsot köszönöm előre is mert már lassan 1 perc nyugtom nincs

#Telefonelvétel #nem nyulhatok semmihez #nem motorozhatok #csak 18-ig maradhatok kint #minfenhova követ és még sorolhatnám de nem lehet
2017. máj. 11. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem bíztok egymásban... Én szerencsésnek érzem magam, mert mindig jó kapcsolatom volt az anyukámmal, pedig neki is vannak elvárásai. Nem nehéz betartani a 18 órát (nyolcadikban nekem is annyi volt) ha amúgy sem mennék sehova. Telefonom sosem vette el, de nem is függtem tőle, akár most is odaadnám, hogy ha akarja, tegye el...

Ha többet lennétek együtt (úgy, hogy mindketten jól érzitek magatokat, nem teher a másik) akkor nem ellenőrizgetne, jobban megbízna benned. Persze, ha megérdemled, és nem adsz neki okot rá.

16/l

2017. máj. 11. 19:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne viselkedj úgy, mint egy 3 éves.

Nem azért zaklat, mert annyira jó neki, hanem gondolom azt szeretné, hogy tanulj és legyen belőled valaki. Nyugi, 18 évesen már azt csinálsz, amit akarsz, de akkor el is kell tartanod magad, mert ő nem fog.

Nem írtad, hogy hogy megy az iskola. Ráadásul, ha jól értem most mész majd középiskolába.

Valószínűleg azért szabja a 18 órási hazatérést, mert addig motorozol, haverozol, és ha otthon vagy, akkor is csak a telódat nyomkodod, és szeretné, ha legalább két órát a tanulásra és a családra is szánnál.

Gondolom nem veszed ki a részed a házimunkából sem, nem jutott eszedbe segíteni neki, csak az elvárások vannak vele szembe. Csak nehogy azt írd, hogy segítesz neki, mert nem hiszem, hogy a programjaid mellett akár arra, akár a tanulásra maradna idő. Úgyhogy ne vetíts lécci.

2017. máj. 11. 19:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Pár év múlva meg az lesz a baj hogy már nem törődik veled. Szerintem csináld azt amit mond, végül is az anyukád. Még nem vagy felnőtt sem. De ha bármi bajod van akkor mondd el neki hogy kicsit lazítson a nevelésedben.
2017. máj. 11. 19:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát a "csinájak" -ból kiindulva, ne csinálj semmit, hanem tanulj és fogadj szót.

Egy ilyen "csinájak"-ért anno nekem egy füzetet tuti tele kellett volna írnom gyöngybetükkel, 1-2 anyai pofon mellett....

Pedig még annyira idős sem vagyok.... (29)

2017. máj. 11. 19:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Koss anyukaddal kompromisszumot. Ha te megtanulod a lecket akkor elmehetsz ide oda. Ha nem, akkor nem. A 18:00 szerintem realis hazaerkezesi ido, nem tudom milyen kornyeken laktok, de 14 evesen ez idealis hidd el. Azert kovet egyebkent mert nem bizik benned. Elgondolkodtal rajta hogy miert nem? Csak felt teged mert szeret.
2017. máj. 11. 19:47
 6/8 A kérdező kommentje:
De nagyom sokat segitek itthon és semmilyen okot nem adtam neki arra h ne bizzon meg bennem mindent ugy csinálok ahogy ő mondja ja meg 4-es tanulo vagyok szoval nem tom mire fel lehet hogy csak nagyon félt de ezzel meg csak az a baj hogy tulságosan is félt
2017. máj. 11. 19:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Talán ha nem úgy viselkednél, mint egy hároméves, akkor az anyukád sem kezelne úgy.
2017. máj. 12. 10:34
 8/8 anonim ***** válasza:

14 évesen nem is lehet motorozni, max motorkerékpár.

Mármint vezetni, valaki mögé ülni lehet.

De gondolom félt.

Nekem 19:00 a határidő, de azért mert suli van. Biztos, mikor nyár lesz rádob egy órát, vagy valami.

Meghát én kisvárosban élek, az nem mindegy, hogy Pesten vagy-e vagy sem.

De nem bízik meg benned, és ez részben a te hibád.

2017. máj. 12. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!