Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek pár hónapos,1-2 éves...

Akinek pár hónapos,1-2 éves gyereke van az "hogyan ünnepelheti" az anyák napját?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem ezt az új marhaságot facebookon,hogy akinek még nagyon pici a gyereke,az is "tart" anyák napját.

Szerintem ez olyan gáz...Mintha magukat sztárolnák az édesanyák,mert szülők.

A gyereknek a dolga felköszönteni a szülőt,ha ma elég idős lesz,hogy felfogja egyáltalán,hogy milyen nap van.

Ti mit gondoltok erről?

2017. máj. 9. 09:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
56%
Egyetértek. Nagyon gáz, egy anya ne azért szüljön gyereket, hogy legyen mit az ismerősöknek mutogatni meg menőzni vele. Sajnos a saját családomban is hasonlókat látok.
2017. máj. 9. 09:53
 2/25 anonim ***** válasza:
96%

Mit jelent az, hogy tart anyák napját?

Mi nem tartunk. Adok anyukámnak virágot, puszit. De nincs nagy ünnepi lakoma, családi összejövetel, torta :)

Egyébként kisgyerekeknél apuka szokott virágot venni és a kicsivel átadni. Szerintem ez szép gesztus. Nyilván nem a gyerek adja, a gyerek nem tudja, hogy milyen nap van, mi az az anyák napja. Inkább az apuka kedvessége, tisztelete az anyuka felé.

2017. máj. 9. 09:54
 3/25 anonim ***** válasza:
91%
engem a férjem köszöntött anyák napján, amikor még olyan picik voltak a gyerekek. Azóta is ő figyel oda, hogy hogyan köszöntsenek fel
2017. máj. 9. 09:54
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a fb. Én nem vagyok az a típus, aki élete minden pillanatát meg akarja osztani. Úgyhogy nekem minden fura, amikor személyes dolgokat osztanak meg.
2017. máj. 9. 09:55
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy van, hogy a férjem vesz csokit (mert azt jobban szeretem, mint a virágot), és a fiunkkal együtt köszöntenek anyák napján (4 éves).

Szóval odaadják a csokit, meg 2 puszit, és ennyi. Nem "ünnepeljük" komolyan.

2017. máj. 9. 09:57
 6/25 A kérdező kommentje:
Azért egy 4 éves gyerek már feltudja fogni,hogy mi jelent az,hogy van édesanyja,de egy pár hónapos csecsemő nem igazán:d
2017. máj. 9. 10:04
 7/25 anonim ***** válasza:
77%
na erre mondanek neked valamit kerdezo. nekem 22 evvel ezelott meghalt a gyerekem es a ferjem MINDEN ANYAK NAPJAN FELKOSZONT azota is. es elotte is felkoszontott amig a gyerek nagyobb nem lett utana pedig egyutt koszontottek fel. ilyen egyszeru a dolog. es en is felkoszontom a ferjemet minden apak napjan annak ellenere hogy a szo szoros ertelmeben mar egyikunk sem szulo.
2017. máj. 9. 10:07
 8/25 anonim ***** válasza:
85%

A mostani 20-30-as generáció (igen, én is) belecsöppent egy felszínes, külsőségektől függő és annak élő világba, ahol semmi nem történt meg, ha nem került ki a facebookra. Az anyaság is részben egy szereppé vált, amit mézes-mázosan el kell játszani a világnak. Ennek része a kötelező kismamafotózás (korábban UH képekkel teleszórás), a gyerek születését online közvetíteni, facebookon felköszönteni az egyéves tipegő gyereket (ha nem látom, nem hiszem el), anyák napján pózolni, mintha bármiről is lenne fogalma a picinek...

Ez van, ettől még azért ők is felnőnek remélhetőleg :)

2017. máj. 9. 10:12
 9/25 anonim ***** válasza:
78%

Azért a 4 éves gyerek is volt kicsi.

Nem azt írtam, hogy most először történt ez.

Mivel áprilisi a fiunk, ezért pár hetes korában nyilván nem volt "anyák napja", de 1 éves korától a férjemmel közösen köszöntenek.

De mi nem csinálunk belőle nagy ügyet, szóval azért nem sulykoltuk a fejébe, hogy "adj hálát anyádnak, hogy van". Nekem minden nap anyák napja, amikor megölel, megpuszil, és azt mondja "szeretlek anya"...

És ezt nekem mondja, nem a FB közönségnek...

2017. máj. 9. 10:22
 10/25 anonim ***** válasza:
65%

"Kb önfényezés,hogy "anya vagyok.""

És ez neked miért fáj? Az anyák napja arról szól, hogy az év egyetlen napján kicsit jobban odafigyelünk azokra, akik életet adnak. Ők az ünnepeltek, az év 365 napjából egyetlenegyen. Ha téged ez bánt, ne nézegesd.

2017. máj. 9. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!