Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mégis mi a jó büdös francért...

Mégis mi a jó büdös francért nem képes végre befogni?

Figyelt kérdés
16, lassan 17 vagyok, kollégista. Rengeteget tanulok minden nyomorult nap, sokszor több mint 24 órát vagyok fent mert az azt követő napokban Legalább 5 számonkérés lesz, egyedül pénteken jövök haza és vasárnap már megyek is vissza, és akkor is, nem az, hogy pihenhetnék végre egy kicsit, ha már hétköznap folyamatosan tanulok, neeem, hanem azt kell hallgatnom, hogy apám hogy sipákol mert neki kell főznie miután haza jött abból a retkes munkából, és ÉN értsem meg, hogy ő dolgozik és fáradt, de Ő nem fogja fel hogy ÉN IS FÁRADT VAGYOK A TANULÁS MIATT!!!!!! Mit csináljak már végre??? ELEGEM VAN MÁR ABBÓL, HOGY ÉVEK ÓTA EZ MEGY!!!
2017. máj. 5. 18:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
72%
Látom nem csak szerintem vannak problémák veled. Változtass a hozzáállásodon ,és inkább segíts otthon apudnak a házimunkában!! Meg nehogy már neked álljon feljebb, majd ha egész nap dolgozol ,hogy eltartsd a családod ,akkor szólhatsz valamit. Többet érne ,ha jobban megbecsülnéd Apud,hisz nem köleles iskolába járatni,dolgozni is mehetsz ha ez így nem tetszik!!
2017. máj. 5. 18:59
 12/29 anonim ***** válasza:
79%
Ha a tanulás miatti fáradtságra panaszkodsz, akkor az nem fizikai fáradtság. De ha neked ez indok arra, hogy ne vedd ki a részed a házimunkából, akkor gondolom, nem is jársz sehová hétvégén, nem mész moziba, nem lógsz a haverokkal stb (hisz fáradt vagy a sok tanulástól). Nos, a jó hír az, hogy a fizikai munka épp hogy növeli a szellemi teljesítményt, tehát nyugodtan emeld fel a hátsódat a fotelből és segíts apádnak a házimunkában (egyébként ő "abból a retkes munkából" tart el téged, csak hogy világos legyen).
2017. máj. 5. 19:07
 13/29 anonim ***** válasza:
82%

Amit tehetsz:

Keress munkahelyet, költözz el otthonról, iratkozz be esti iskolába vagy levelezőre, gondoskodj magadról és akkor annyit döglessz, amennyit akarsz vagy tudsz.

Amit nem tehetsz:

Nem szívhatod apád vérét, nem beszélhetsz vele és róla ilyen aljas, hányadék hangnemben és nem szolgáltathatod ki magad.

Nos, ezeket teheted és nem teheted és most takarodj bocsánatot kérni apádtól!

2017. máj. 5. 19:24
 14/29 anonim ***** válasza:
23%
Nincs mese, egy valamit tehetsz. Ha te majd szülő leszel, te majd másképp fogsz viselkedni a gyerekeddel! Tanulsz szüleid hibájából, tanulsz saját hibáidból, és te majd nem esel azokba a hibákba, amikbe a szüleid.
2017. máj. 5. 19:27
 15/29 anonim ***** válasza:
80%

Hát ha ezt vele is ilyen undorító hangnemben közlöd... Egyébként nem derült ki nekem egyértelműen, most akkor te főzöl, vagy apud főz, csak panaszkodik?

Amúgy meg azért nem fogja fel, mert nincs igazad. Az elkövetkezendő hónapban 5 napig folyamatosan vizsgázok egész álló nap, emellett minden nap van számonkérés. Bejárós is vagyok, ami nagyobb macera, mint kolisnak lenni, és mivel messziről kell buszozgatnom. Korán kelek, későn érek, és utána minden nap elmegyek időre edzésre vagy matekra. Hazaérek fél 7 körül és akkor még nem tanultam semmit. Persze fent vagyok 2-ig 3-ig, de ez van. 4.7-es átlagot tartom, és emellett megcsinálom a házimunkák nem pucolós részét, a kertben is. Ja és még egy kutyám is van, aki semmiről nem tehet, de sétáltatni kell meg foglalkozni vele. Anyámmal egyedül élek, le van szakadva a vállizma, nem tud emelgetni, szóval a 20-30 kilós mulcsoszsákokat is cipelgetem, bevásárlok amit kell, egyedül lenyírom az egész kertben a füvet, takarítok. Főzi nem szoktam mondjuk, de anyám se nagyon, szendvicset eszünk. :D De nyáron 3 fogásos ebéddel várom haza (pedig kevés ételt tudok csak megcsinálni, de egyszerűek legalább), mert látom, hogy annyira fárasztja a munka, hogy nem lenne hozzá ereje, ahogy amúgy sincs. Pedig én is dolgozom nyáron és közmunkára is megyek.

Ha van időm sem döglök, hanem kitalálunk valami programot a barátaimmal. Persze én sem vigyorral a fejemen ások gödröt a kertben, de megteszem.

Szóval ne rinyálj már. Ha ennyire fáraszt a tanulás, ne legyél ennyire maximalista, és mindjárt könnyebb lesz, vagy válts tanulási módszert, csak mert nem vagy te se normális idegileg, meg az se amit csinálsz.

Örülj neki, hogy felvettek koliba és ezzel is könnyítik az életedet. Maradj bent hétvégén, ha lehet, ha ennyire utálsz otthon lenni.

Sőt, szernitem azt is becsüld meg, hogy van apád, aki még főzni is hajlandó, hogy kinyalja az úri s*gged. Örülnék neki, ha nekem is lenne. És sokan vagyunk még így ezzel. Akár rosszabb helyzetben is, mint te. Vagy le kell adni az idényeidből, vagy megtanulni kicsit kevésbé önzőnek lenni, mert más is van a világon rajtad kívül, és gondolom apádnak se könnyű.

2017. máj. 5. 19:48
 16/29 anonim ***** válasza:
77%
15. Válaszoló ,nagyon szépen megírtad!! :)
2017. máj. 5. 19:55
 17/29 anonim ***** válasza:
75%
És gondolod,hogy ezért valaki sajnálni fog?Végezd el a házimunkát,nem kell hozzá egyetemi végzettség,utána tehénkedhetsz.
2017. máj. 5. 20:28
 18/29 anonim ***** válasza:
79%

Ha neked egy középiskolában 24 órákat kell tanulnod, sokszor a végkimerülésig, akkor szellemileg nem vagy alkalmas a feladatra és ezt be kellene látnod!

Vannak gyenge képességű emberek, nyilván te is közéjük tartozol, ne erőltesd, mert belehalsz!

Próbáld meg az érettségit valahogy jól-rosszul letenni, aztán mehetsz valahova csicskázni, mert a főiskola, egyetem még a jó képességűeknek is embert próbáló feladat.

Tarts önvizsgálatot, legalább nem lógsz 24 éves korodig szerencsétlen apád nyakán, egy ocsmány pofájú koloncként!

2017. máj. 5. 20:47
 19/29 anonim ***** válasza:
85%

FigYelj, én a sotén nem tanultam ennyit egy nap, ugyhogy valamit nagyon szarul csinálsz.

Mellesleg tudod te milyen rohadt fárasztó dolgozni - és sokszor nem az hogy odébb raksz két dolgot, hanem ha elszúrod, és olyan a fönök, kivág azzal a lendülettel. Ez nem a péniszvakaros suli, ahol ha hibázol, vállat vonsz, hogy ez van, hanem következményekkel jár - csak neked wrrröl fogalmad sincs, mert éldegélsz mint hal a vizben.

Plusz apád azért gürizil, hogy a koleszban élhess, ezek után nekem lesükne a bör a pofámrol, ha ilyeneket beszélnék rola.

Elkényeztetett hisztis kisgyerek vagy!

2017. máj. 5. 23:35
 20/29 anonim ***** válasza:
73%

Ja és 13 éves korom ota suliba jártam, hazaértem 4re, megtanultam és utána föztem, kertészkedten meg vezettem a háztartást, mert anya akkor már nem élt, és felfogtam, hogy nem várhtom el, hogy apa beleszakadjon az életbe.

Mellette tudtam a barátokkal is foglalkozni... jo, igaz, hogy csak 3- as átlagom volt, de az érettségire odatettem magam és felvettek semmelweisre.

Ha te 17 évesen nem fogod fel, hogy apád azért gürizik hogy meg legen mindened és hülyeségek miatt vergődsz ott nagy bajok vannak.

És ne menj egyetemre, mert nincs hozzá képességed, ez egyértelmü.

2017. máj. 5. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!