A szüleim mindenkit utálnak. Lehet erre megoldás?
Nem akarom szidni a szüleimet, jó emberek és nagyon sokat köszönhetek nekik, de vannak gondok köztünk.Nekik soha senki se elég jó. Az exbarátom rendőrnek tanult, egy éve volt hátra és a szüleim /főleg apu/ szívből gyűlölte Őt, csak azért, mert szerinte rossz szakmát választott.Állandóan bántotta a háta mögött és szemtől szemben is.Anyukám csak a háta mögött, de csinált olyat, hogy megterített az ebédhez és neki direkt nem és sose köszönt neki, ha a srác hozzá szólt levegőnek nézte.Részben miattuk ment tönkre a kapcsolatunk.
A mostani barátomnak nagyon jó állása van, amit szeret és jó is benne.Ezzel nem tudják támadni őt a szüleim, így támadják minden mással.Most folyamatosan azt hallgatom, hogy az előző barátom mennyivel jobb volt, szinte istenitik őt. Sajnos a baràtom előtt is, amivel igazából engem bántanak.Próbáltam megbeszélni velük, de szerintük szólás szabadság van és bárhol,bármikor, bárkiről elmondhatják a véleményüket. Az már nem érdekli őket mekkora bunkóság. Anyukám "rémálma", hogy terhes leszek és csúnya gyerekünk lesz, mert a barátomat is csúnyának tartják.
Az öcsémmel ugyanezt csinálják. Akárkit vitt haza mindenkit utáltak az első perctől fogva, így már be se mutatt nekik senkit, sőt csak telefonon tartja velük a kapcsolatot.Nem értem miért csinálják ezt, de nem csak a kapcsolatainkat szólják le, hanem az összes barátunkat is már kiskorunk óta.Szerintük senki se elég jó hozzánk, senkivel se kellene szóba se állnunk, mert csak elpazaroljuk a drága időnket másokra és magunkra alig marad. Nekik sincs egyetlen barátjuk sem, se kedves ismerős, úgy élnek, mint a remeték.
Miért csinálhatják ezt? Hogyan értessem meg velük, hogy ezzel minket bántanak a legjobban és sűrgőssen hagyják abba? Őszintén már hazamenni is utálok, mert mindig depressziósan jövök el tőlük.Van egyáltalán erre megoldás?
Egyáltalan nem vagyok elégedetlen a válaszokkal és senkit sem pontoztam le.
Más kérdésnél is láttam már, hogy egyből a kérdezőnek esnek a pontozás miatt, pedig szerintem az esetek nagyrészében nem ő a hibás. És nem is értem miért fontos ez, én például sosem nézem, hogy egy válaszadónál 12%ban hasznos vagy 92%ban hasznos felirat van.
Köszönöm a válaszokat, jókat írtatok.
Bár, nem szeretném megszakítani velük a kapcsolatot, mert valahogy mindig azt gondoltam, hogy majd idővel változnak és nem lesz ennyi gond velük, de egyre rosszabbak.Így muszáj lépnem az ügyben.
(Igen, ezzel élik ki magukat, hogy lepontoznak.)
Értem én, hogy sokaknak az nem fér bele, hogy a szüleivel megszakítsa a kapcsolatot valaki, pedig néha az elég fontos lépés.
Igaz azonban, hogy az embernek önmagán is tudnia kell változtatnia, de lehet, hogy pont ez az a változtatás, amire szükség van ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!