A szüleim utlálják a párom, akivel szívből szeretjük egymást, és ennek hangot is adnak nekem is és a páromat is sértegetik! Vajon jogosan?
"Persze az nagyon igaz hogy alulról kell kezdeni, nyelni a keserű levest ha kell"
Az lenne a keserű leves, hogy megtanítják a kétkezi becsületes munkára?
Elárulom nincs olyan, hogy feketeleves, csak munka és becsület van. Akiben van gerinc és alázat mások iránt és tisztesség, az nem úgy éli meg, hogy alázatos egy bizonyos munkakör. Nagyon nem.
Megköszöni a sorsnak, hogy idejekorán az orrára koppintottak és nem lett olyan elszállt ostoba, mint a mostaniak. De ezt majd később fogja értékelni és te is. Amikor már benőtt a fejetek lágya.
De nem baj a kétkezű becsületes munka, de így meg nem fejlődik semmit amibe aggyal fektettek bele! az a baj hogy ha valaki agyas munkát akar vagy neadjisten olyan amihez tehetség kell - pl művészet vagy hangszerkezelés akkor mindig akad valaki aki épp csak fel nem pofozza hogy miért nem inkább fát vág "tisztességesen". Mert nem ez a munkája! Ha mindenki "tisztessegesen" szakmától
Függetlenül kitanulná a kétkezű mesterséget, akkor annak akinek ez a FŐMESTERSÉGE csak pillogtatna hogy miért nincs rá kereslet.
És szerintem mégegyszer mondom: a pék nem süt finomabb kenyeret mert megtanul aratni is. A pék akkor süt finomabb kenyeret ha egész nal ezt gyakorolja és nem a liszteszsák emelgetést. Nem kell mindig széleskörben mindenhez értőnek válni, van olyan is hoy egy valaminek szenteled magad és abban fejlődsz! r
"belső design"
Ilyen szak nincsen.
"építkezés álcája alatt design-nak volt meghírdetve"
wtf? Ez teljesen értelmetlen.
Második diplomát csináló pár, de a helyesírás iszonyatos.
Kamu.
Egy belsőépítész.
22-es: A 17-es vagyok. Azt hiszem hogy ásatáson mikor technikusként(akinek a fényképezőnél, spaklinál, rajztáblánál nehezebb szerszámot nem kellene megfognia) 4-5 köbméter szikla kemény altalajt kiások egy nap, persze az objektumok és a leletek megóvására odafigyelve, akkor lehet többet dolgozok mint te meg még páran a fentiek közül. Mindezt persze árnyék nélkül, 70 fokban, pihenés nélkül, és a végén még ráhúzunk 2 órát, plusz 2 óra az utazás. Még hogy büdös a munka, eszem megáll. Ja, és én is falusi vagyok, meg lehet nyugodni.
Kérdező: igazad van, a fentiekre ennyit tudok válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!