Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kérjem kölcsön az...

647843587 kérdése:

Hogyan kérjem kölcsön az autót iskolába járni?

Figyelt kérdés

Hogyan kérjem kölcsön az autót, szüleimtől iskolába járni?

Elég felelősségteljes embernek érzem magam, de félek nem fogom elkapni a kocsit (friss jogsival) és erre szeretnék javaslatokat. Mindössze napi 8 km-ről lenne szó és még a benzint is állnám.

2017. ápr. 30. 16:20
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
84%

Ekkora hülyeséget de rég hallottam... Nálunk, Budapesten sokszor inkább macerásabb a városban, és annak környékén járni. Dugó, trafi, idióták stb...

Igaz, van autónk, de alapjábavéve én, és anyám munkába/suliba nem kocsival járunk. 17F

2017. ápr. 30. 18:34
 12/32 anonim ***** válasza:
24%
nem kell verni magatokat hogy 8 km-t kocsival akar járni.. egyik iskolatársnőm 1 km-re se lakik a sulitól gyalog simán bemenne de kocsival jár.. mellesleg 8 km-t azért nem szoktak legyalogolni suliba és minek biciklizzen ha jogsija van.
2017. ápr. 30. 18:35
 13/32 anonim ***** válasza:
67%
minek autózzon ha van busz? olcsóbb és nem vágja tönkre a kocsit..
2017. ápr. 30. 18:45
 14/32 anonim ***** válasza:
46%
Röhej, a várost ne vegye meg anyád/apád? Csak hogy menőzz? Perzse, minek szültek, ha nem raknak autót a segged alá.
2017. ápr. 30. 18:51
 15/32 anonim ***** válasza:
56%

" minek biciklizzen ha jogsija van."

Autója is van, persze, mi szplők szarjuk a wc-én a milliókat.

2017. ápr. 30. 18:53
 16/32 anonim ***** válasza:
71%
ja, Pest belvárosában élek, és BKK-vaé járok, gyiorsabb, mint az autó. Eladtam, nem kell, ga szökség van taxival megyek. Pk mehetnek utassal buszsávon, gyorsabb, nem akarok dugóban ülni,.
2017. ápr. 30. 18:57
 17/32 anonim ***** válasza:
31%

Eddig mivel jártál iskolába?

Járt utat a járatlanért el ne hagyd!

2017. ápr. 30. 19:05
 18/32 anonim ***** válasza:
74%
Odaállsz a szüleid elé és szépen elmondod nekik ugyanezt, amit ide is leírtál. Szerintem nincsen ebben semmi olyan ördögtől való dolog, főleg, ha még a benzint is te fizetnéd. Szerintem egy kis gyakorlásnak ez tökéletes lenne, hogy minden nap vagy hetente egy-két alkalommal kocsival mész suliba. Persze, máskor is van lehetőseged gyakorolni, nem csak ilyenkor. Ha nem vezetsz, nem gyakorolsz, akkor teljesen felesleges megszerezni a jogsit. A jogsi arra van, hogy használd és eleinte még persze, mindenki követ el kisebb-nagyobb hibákat, de arra van a gyakorlás, másképpen nem lehet rutint szerezni. Nagyon sok barátom van, aki reggel elvezet a suliba, ott cserélnek és a szülei mennek tovább vagy pedig ő maga viszi a szüleit munkába (bár ez csak akkor működik, ha a szülőknek napközben nincs szükségük az autóra). Egyébként meg nyilván nagyon sok autó az ilyen "helyben toporzékolás" miatt megy tönkre, de ez szerintem nem egészen kapcsolódik a kérdéshez, valamint nem tudjuk, hogy konkrétan milyen kocsiról van szó és egyáltalán nem biztos, hogy a szülők jobban kihasználják (pl. Az én anyukám is az a típus, aki legszívesebben még a szomszédba is kocsival menne). Azzal én is egyetértek, hogy Budapesten vagy egy nagyobb városban jobban megéri tömegközlekedni (gyorsabb, egyszerűbb), de ez nem biztos, hogy egy vidéki városban is így van (pl. nálunk ritkán járnak a buszok, sokszor hamarabb hazaérek gyalog pedig 1 órát kell sétálnom, mire hazaérek). Nyilván az autón kívül más opciók is vannak, pl. bicikli, de ez megint nem ide tartozik. Szerintem nyugodtan kérdezd meg a szüleidrt, max. nemet mondanak (az én szüleim megengednék).
2017. ápr. 30. 19:21
 19/32 anonim ***** válasza:
35%

Jot nevettem ezen

Ahol en elek a miniszterek is bringaznak a miniszteriumban.

Egeszseges friss levego dugo mentes elet elhizas ellenszere

2017. ápr. 30. 19:21
 20/32 anonim ***** válasza:
88%

Azaz oda 4 km, vissza is 4. Ezért, bocs, de totál felesleges az autó, és csak sima pénzpazarlás az egész. Én nem adnám oda azért, hogy menjél vele pár kilométert, majd ott rohadjon egész nap a sulinál. Nem kell felvágni a felszínes, szánalmas idióták előtt, mert gondolom tuti csak ezért kéne. Ráadásul a szüleidnek is akármikor szüksége lehet az autóra.

4 km a suliig semmi.

2017. ápr. 30. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!