Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyának,...

Hogy mondjam meg anyának, hogy nem szeretném, hogy a húga péntek-szombat itt legyen minden héten?

Figyelt kérdés

Iskolába jár itt Pesten, úgy van az órarendje, hogy péntek-szombat vannak az órái, valószínűleg jövőre is így lesz.

Neki haza az út 4 óra, szóval összesen 16 órát vonatozik a két nap alatt. És most kitalálta, hogy mi lenne, ha itt aludna pénteken, meg néha jönne a férje és a lányuk is, hogy azért együtt is legyenek kicsit (hétköznap a férje hajnaltól késő délutánig nincs otthon). De nekem ehhez sem kedvem, sem erőm nincs...

Nincs bajom velük, de a nagynéném borzasztóan hamar idegbeteg és hisztis, azonnal visít mindenen, mikor valami családi esemény van, akkor is hisztizik, csapkod, ordít. Mama is mondta, hogy olyan, mint egy neveletlen 6 éves.

A lányuk ugyanolyan miniben, hisztizik, neveletlen, hiába szól rá az ember.

A férjével nincs gond, kicsit olyan "papucs" alkat, csendben tűr mindent.

Képtelen lennék elviselni ezt hetente... Már mikor mamáéknál vagyok (ott laknak), 1-2 óra után sok, hogy folyamatosan a cirkusz megy és szerintem ez nagyon gáz...

De ezt hogy mondjam meg anyának? Hiszen csak a testvére...

2017. ápr. 30. 16:07
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
18%
Ha te dolgoztál meg a saját lakásodért, akkor jogod van nemet mondani. Ha anyád tette a sejhajod alá, akkor örülj inkább annak, hogy már van saját kéród.
2017. ápr. 30. 18:28
 22/37 A kérdező kommentje:

Ők vették, igen. Mivel sokkal jobban megéri venni egy lakást, mint fizetni éveken át a bérleti díjat, amik a fővárosban az egekben vannak.

De amiért ők vették, átjáróház lehet a lakásom?!

Szerencsére anya nem így áll ehhez, csak megbántani sem szeretném...

2017. ápr. 30. 18:31
 23/37 anonim ***** válasza:
97%
mielőtt közölnéd a tesójával a véleményed, előtte mondd el az anyádnak hogy ezt és ezt fogod meglépni, számítson rá... Amúgy még ha ki is fizették neked a lakást akkor is prosztóság az egész családot oda hurcibálni, csak hogy ne legyenek elszakadva. Talált volna magának egy közelebbi sulit.
2017. ápr. 30. 18:46
 24/37 anonim ***** válasza:
28%

Kedves Kérdező!

Láthatod a %-ok alapján, hogy végig amellett voltam, hogy a nagynéni ne menjen oda családostól hozzád több éven keresztül hétvégére.

Csakhogy most kicsit változott a helyzet azzal, hogy a szüleid vették a lakást, amennyiben így szólt a történet:

"Kislányom, veszünk egy lakást Budapesten, mert jó befektetés.

Ezt értelmesebbnek látjuk, mint bérelni és idegennek adni a pénzünket, míg tanulsz.

Neked lesz hol laknod és ha valakinek a családból Budapesten van dolga, ott meg tud szállni!"

Nos, ha így zajlott a beszélgetés, akkor sok kifogásod nem lehet! :(

2017. ápr. 30. 18:47
 25/37 A kérdező kommentje:

Utolsó, félreérted. ÉN kaptam a lakást, nem x, meg y rokon, hogyha éppen erre járnak, legyen hol aludniuk...

Sőt, mikor megkaptam, mondta apa is, hogy nem akarja, hogy az legyen, hogy Szegedről, vagy otthonról ha jön a baráti társaság egy része bulizni, akkor 10-15 ember nálam alszik, mert nem azért vették, hogy ingyenszálló legyen.

Meg a nagynéném így is tervezi, hogy akkor ők itt lesznek napokat, mert Pesten ugye sok a program, a lányuk is elvan, meg hogy majd én is tudok így rá vigyázni. Hát hogyne...

2017. ápr. 30. 19:12
 26/37 anonim ***** válasza:
71%

# Kérdező!

Nem értettem félre semmit, csak megkérdeztem, hogy hogyan is gondolták a szüleid annak idején.

Ha így, ahogy leírtad, akkor változatlanul jogos amiket írtunk, hogy ne tekintsenek panziónak.

Csakhogy ezzel a szemlélettel most pont szembe megy édesanyád azzal, hogy azonnal nem mondta a telefonba, hogy "Jucikám, sajnos ez járhatatlan út, ...ezért, meg ezért!"

2017. ápr. 30. 19:17
 27/37 anonim ***** válasza:
98%

persze

vigyázz a gyerekre,

főzz rájuk, persze saját pénzből

fizesd a megnövekedett rezsit, szintén saját pénzből

meg takaríts utánuk

emellett érezd magad a hét 3 napján szarul a lakásodban, mert még egy fingást se ereszthetsz el

2017. ápr. 30. 19:23
 28/37 anonim ***** válasza:
98%

Mondjuk nekem félévente egyszer férne bele, de csak akkor, ha a nagynéninek eszébe jutott volna tőlem kérdezni.

A leírt esetben attól tenném függővé, milyen a személyisége, nekem személy szerint mennyire kedves, mennyire fogadott ő engem hasonló szinten, ha feléjük jártam. stb stb.

2017. ápr. 30. 19:39
 29/37 anonim ***** válasza:
84%
Mármint hogy a félévente egyszeri ajánlatomat is csökkentené az, ha, amint írtad kihasználós típus.
2017. ápr. 30. 19:41
 30/37 anonim ***** válasza:
46%

ne aggódj ezen

tőled nem kérdezte meg a nyanya szóval válaszolnod sem kell

ha anyádat nyaggatja hogy mit válaszoltál, megmondhatja neki, hogy nem tolmács, helyeted meg nem válaszolhat, tied a lakás

ha akat valamit az ingyenélő, legyen pofája tőled megkérdezni

te meg simán ne vedd fel neki a telefont, én levegőnek nézném

2017. ápr. 30. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!