Hogyan mondjam el, hogy beteg vagyok?
Csütörtökön reggel derült ki, haza is küldtek munkából, és ugye azóta sem voltam dolgozni. Ez feltűnt nekik, tehát látják, hogy valami baj van, de szerintem azt hiszik, kirúgtak.
Kedden kezdődik a kemoterápiás kezelés, 4 hetet biztos bent fogok feküdni, már ha megélem.
Gondoltam elmondom ma ebédnél, de nem ment. Hogy lehet ezt elkezdeni mondani??? Egyszerűen nem ment .. Nem vagyok szívbajos, de nem megy .. Hagyjam elől a leletemet (velük élek), vagy mit csináljak? Próbálok nem belerokkanni, és ez még plusz stressz is.
Mivel ki van rakva a beosztásom az előszobába, ezért tudják, hogy dolgoznom kellett volna.
Köszönöm a válaszokat.
Aha... kint a beosztás, nem dolgozol, azt hiszik, kirúgtak, mert minimum megöltél egy beteget, de nem kérdeznek.
Undorító, ocsmány és a valódi betegek miatt rohadt szemét dolog ezzel szórakozni.
A magas korhazi fertozesek miatt ha negykezlab is de menj haza !@
Kemo immunrendszert hazavagja benn maradsz siman elkapsz valami klepcillat vagy mrsa.
Be is lehet jarni foleg ha ott dolgozol.
Otthon megmondod suliban tanultad apolas lelektanbol hogyan kell rossz hirt kozolni a hozzatartozokkal hasznald a tanult modszert.
Hű, nem leszek népszerű, de nekem ez a történet zűrös.
Én a 34 éves férjem vesztettem el AML miatt, de nem így mentek akkor a dolgok...
Az első gyanús labor után megtiltották, hogy dolgozzon, tömegközlekedjen, a gyerekeket oviba, iskolába vigye, hogy amikor megkezdi a kezelést, a legkisebb esély legyen arra, hogy lappang benne valami. A labor és a biztos dg (csontvelőbiopszia után) közt nem sok idő telt el, de addig otthon kellett dekkolnia. Ezt neked haematos nővérként tudnod kellett volna azért az kizárt, hogy reggel bementél, biopszia, azonnal eredmény és hazamentél).
Engem is érdekel a protokoll, mert a leghosszabb 14 nap, de 14 nap szünet követi; az általános az 1 vagy 5 napos kezelés, 20-23 napos szünetekkel, de addig meg nem vagy bent... sőt, a hosszú protokollok alatt meg majdnem mindig csak Prednisolon-kezelés van a ciklus egészében, az elején, végén (ritkán a közepén néhány nap) egyéb terápiával.
És én is nővér vagyok... a kirakott beosztás egy dolog. Az enyém kb havi háromszor változik...
Nagyon szomorúnak tartom, hogy bárki képes ilyennel hozzászólásokat gyűjtögetni :(
A magas korhazi fertozesek miatt ha negykezlab is de menj haza
Pont emiatt kételkedünk, az első gyanútól kezdve semmi keresnivalója nem volt a nulla immunrendszerű betegek között. És ezt neki kellene legjobban tudnia :(
# 18
Rohadt életbe...Jelentettem a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!