Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el, hogy beteg...

Hogyan mondjam el, hogy beteg vagyok?

Figyelt kérdés

Csütörtökön reggel derült ki, haza is küldtek munkából, és ugye azóta sem voltam dolgozni. Ez feltűnt nekik, tehát látják, hogy valami baj van, de szerintem azt hiszik, kirúgtak.

Kedden kezdődik a kemoterápiás kezelés, 4 hetet biztos bent fogok feküdni, már ha megélem.

Gondoltam elmondom ma ebédnél, de nem ment. Hogy lehet ezt elkezdeni mondani??? Egyszerűen nem ment .. Nem vagyok szívbajos, de nem megy .. Hagyjam elől a leletemet (velük élek), vagy mit csináljak? Próbálok nem belerokkanni, és ez még plusz stressz is.

2017. ápr. 30. 14:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%
Feltétlenül ültesd le a családot és mondd el nekik! Fontos, hogy kíméljenek amiben tudnak, segitsenek. Gyógyulj meg!
2017. ápr. 30. 14:25
 2/23 anonim ***** válasza:
81%
Eddig nem tűnt fel a családnak,hogy kivizsgálásokra jártál?Egyébként ültesd le őket,és mond el.Nincs értelme titkolni.Amúgy mi a diagnózis?
2017. ápr. 30. 14:28
 3/23 anonim ***** válasza:
84%

Először is: kitartást és gyógyulj meg!

Másodszor: Természetesen mondd el, előbb-utóbb kiderül amúgy is a kezelések után. Ők a családod, szükséged van a segítségükre, támogatni fognak. Biztos vagyok benne, hogy ez óriási teher neked, legalább ők támogassanak ebben a nehéz időben.

2017. ápr. 30. 14:28
 4/23 A kérdező kommentje:
Nem tűnt fel nekik, mert a munkahelyemen csinálták. Akasztják a hóhért, haematológián vagyok szakápoló.
2017. ápr. 30. 14:30
 5/23 A kérdező kommentje:
AML különben ...
2017. ápr. 30. 14:30
 6/23 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, akkor nagyjából tisztában vagy a betegséggel, nincs más alternatíva, mint elmondani, mert kiderül. Ne "közben" tudják meg, mert rosszabb.
2017. ápr. 30. 14:33
 7/23 anonim ***** válasza:
79%
Hú, nehéz helyzet nagyon. Az én családomból kiindulva, nem támogatást, meg nyugalmat kapnék, hanem a folyamatos siránkozást, "mi lesz most", "miért veled történik ilyen" jellegű megválaszolhatatlan kérdéseket, ami még több stresszel járna. Remélem a te családod nem ilyen, hanem erős, és tényleg pozitívan fognak hozzáállni a dolgokhoz az első sokk után.
2017. ápr. 30. 14:37
 8/23 anonim ***** válasza:
37%

Bocs, de három nap otthonlét után ki az a hülye, aki kirúgásra gondol?

Milyen protokoll szt kezelnek négy hét bentléttel?

2017. ápr. 30. 15:17
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálom. Sajnos ilyenkor nincs jó megoldás. Ha elmondod, akkor (legalábbis az én családomnál) Menne a siránkozás, és a betegítés. Mármint úgy, hogy úgy kezelnek, mint egy beteget, tehát a ténylegesnél sokkal rosszabbul érzed magad, mert szinte beléd beszélik. Ha nem mondod el, az sem jó, mert nincs kivel megbeszélni, csak magadban őrlődsz. sajnos ezt nem szívesen tálalja fel az ember a családjának ebédre. Végy egy nagy levegőt, és csapj a közepébe, másképpen nem megy. Ne köntörfalazz, mert csak elmegy a bátorságod. Szorítok neked. És szorítok a gyógyulásodért. Ha bármikor akárcsak ki akarod magad beszélni, írhatsz priviben is, ha úgy gondolod.
2017. ápr. 30. 15:54
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen elmondanám hogy baj van és hogy mire számítsanak. Tudom hogy ezt nagyon nehéz, de azt nehezen tudom elhinni hogy nem tudták megkérdezni miért vagy otthon napok óta ahelyett hogy találgatnak hogy most kirúgtak vagy mi. Én kerek perec kijelenteném, ha nem megy innék egy felest hogy picit ellazuljak aztán felvázolnám hogy ez és ez van. Biztosan melletted lesznek ami segíteni fogja a gyógyulásod mint hogy befekszel hetekre és nem is látogatnának mert nem tudnák hogy mi a bajod.
2017. ápr. 30. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!