Mit csináljak, hogy szeressem az anyámat?
Azt hiszem hibás gyártmányú gyerek vagyok...
Nem tudom szeretni az anyámat. Egyszerűen...nem megy. És mindig látom h más gyerek milyen jól elvan az anyjával, anyáknapján milyen szívesen adja oda a virágcsokrot,jól elbeszélgetnek és nevetnek.
Nem tudom h bennem van-e a hiba vagy anyám szúrt-e el vlmit de hogy hibás gyártmány vagyok, az egyszer biztos.
Pár dolog arról aminek ebben szerepe lehetett:
-2-3.osztályos korom óta szinte mániákusan várom h betöltsem a 18-at és elmenjek...úgy akárhova ahol nincs anyám és élhetem a saját életem
-Nagyon sokszor gondolkozok rajta h megszökök
-Nem bízok anyámban (mióta azt mondta h bármikor elmehet külföldre úgy, h engem itthagy)
-Ha elmondok neki egy személyes dolgot (pl.ki a szerelmem)kinevet és közli h iszonyú választás és kritizálja
-Kb. úgy 9 éves voltam amikor ténylegesen ő kezdett nevelni (addig a mamám nevelt [azért ő mert 1. a szüleim állandóan dolgoztak 2.lelkiismeret-furdalása volt amiatt h apámat nem nevelte rendesen mert gyakran ivott és pasizott fiatal korában, nem nevelte igazán őt ezért úgy érezte jót tesz a lelkiismeretének ha más gyerekét "rabolja el" és neveli]) addig bár egy házban éltem a szüleimmel,ők állandóan dolgoztak és nem volt idejük rám, meg hát mint már említettem a mamám nevelt
-az előző ok miatt nem alakult ki kötődés és nem is ismertem meg őt magát (jellemét, múltját stb.)
-szereti hangoztatni h milyen tökéletes gyerek vagyok, mert ő azt szeretné h ilyen legyek
-azt akarja h antropológus legyek (én meg nem), az életemet olyannak akarja, amilyen az övé lehetett volna
-nem lehetnek előtte titkaim (persze vannak, csak azokról ő nem tud), vagy ha vannak, csak voltak mert kinyomozza őket
-betegesen sokszor tud bennem mindent kritizálni (a mosogatásom,hogy mit eszek, mit iszok, miért ennyit azokból)
-nem vágyom a társaságára vagy arra h elmondjam neki a napom
-lekezelően bánik velem
-MINGIG érezteti h én vagyok a gyerek, nincs jogom, nem számítok lényeges személynek, nem lehet véleményem
-ha veszekszünk csapkodja az ajtókat és nem áll velem szóba
-hiába mondom el neki a problémáim, hümmög és bólogat egy sort aztán elmondja az ő probéláit amire elvárja h figyeljek
-magamban csak a "cellám őre"-nek hívom
-nagyon szeretnék már nélküle élni egy saját életet amiben én is egy személynek számítok,nem csak "a gyerek"-nek :(
Köszönöm h végigolvastad!
13/L
Némely dologban igaza van. De néhányat te fujsz fel. Ideje kicsit más szemszögből is nézni a dolgokat. Valóban nagyon gyerek vagy még, az írásodból is látszik. És most kamaszodsz,ez egy nehéz időszak, úgy érzed mindenki ellened fordul
Én is így voltam, hidd el, nem te vagy a világ közepe, nem kell,hogy körülötted forogjon a világ.
És nem kell a bolhabol elefántot csinálni. Sok ember azert sír, mert édesanyjuk már nincs az élők sorában!!! Ahogy én is. Becsüld meg édesanyád. Hidd el neki sem könnyű, főleg ha te nehezítené a dolgát az ellenségeskedéseddel. Ha teheted menj oda hozzá, kérj bocsánatot, és próbáljátok megbeszélni
Hmmm....tipikus kamasz hiszti. Ebben a korban szerintem sokan nem kedvelik a szuloket...ez nem ujkeletu dolog.
Mondanam, oigy majd kinovod, de ki tudja. Lehet hogy sosem lesz jo kapcsolatod anyukaddal, de lehet hogy igen. Mikor mar eretteb leszel te is mashogy fogod latni a dolgokat.
En azert nem latok itt olyan egetvero problemakat, amiatt anyira el kellene mar huznod otthonrol. Ha neked tobb igenyed van a torodesre, vagy anya-lanya kapcsolatra lenne szukseged, beszelj vele. Valoszinuleg neki meg mindig kislany vagy, holott te meg mar kezdesz felnoni stb.
Ez az a kor, ahol mindkettotoknek ujra kell ertekelni a koztetek levo viszonyt, es annak megfeleloen kezelni es tisztelni egymast, ill. alkalmazkodni ehymashoz, a vaktozashoz.
Szervezzetek esetleg neha kozos programot, vagy otthon (esetleg sussetek egyutt vmit -probaljatok ki egy uj receptet) vagy menjetek el valahova.
Én 13 és 15 éves korom között szinte alig beszéltem anyámékkal. Elkezdtem zülleni és sokat ittam is. Felnőttem és nem tudom hogy az idő szépítette meg a dolgokat, vagy én lettem komolyabb de remek kapcsolatom van a szüleimmel.
Én annyit tudok csak tanácsolni neked, hogy ne csinál túl nagy hülyeségeket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!