Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiderült a hazugság, mit tegyek?

Kiderült a hazugság, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Röviden,szüleim eltiltottak a barátomtól,ám én titokban beszéltem vele,találkozgattunk stb. Azért utálják,mert láttak egyszer sírni miatta, hozzátenném,nem csak a barátom hibája volt akkor. Anyukám belenézett a telefonomba és látta,hogy beszélek vele ugyanúgy. Kicsapta a balhét,apukám is persze anya pártjára állt. Tudom, hogy az fáj nekik,hogy hazudtam,nekem az fáj,hogy nem engednek azzal lenni,akivel akarok,pedig már 19éves vagyok. Nem lehet velük semmit se megbeszélni. Mit tegyek? Ötletek,hogy megértsenek és elfogadják???
2017. ápr. 26. 20:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
10%

A szüleid vagy régimódiak, de mindenképpen megvan az okuk arra hogy eltiltottak tőle. Ok nélkül nem szokták ezt tenni.

Viszont ott van a másik oldal, hogy csak úgy leszel életképes felnőtt, amikor elköveted a saját hibáidat és tanulsz belőlük.

Szerintem amint teheted költözz el otthonról, mert a szüleid mindig meg fogják neked mondani hogy mit tegyél és mindenbe bele fognak szólni. Az pedig nem egészséges..

2017. ápr. 26. 20:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Láttak miatta sírni,mert félreértettem a barátomat egyszer és én szakítottam vele. De mi azóta megbeszéltük,ám a szüleim gyűlölik. Mert láttak sírni miatta,tudom hogy legjobbat akarják,de én a barátommal akarok lenni
2017. ápr. 26. 20:56
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
19 éves vagy! Gondolom a barátod is elmult 18. Dolgoztok, eltartjátok magatokat és ti lesztek a szülöktöl független boldog pár saját otthonnal, megélhetéssel. MI A GONDOD???
2017. ápr. 26. 21:03
 4/12 anonim ***** válasza:
73%

És ezt nem fogják fel a szüleid hogy összevesztetek de már kibékültetek?? Mondtad ezeket nekik??? Tán ők soha nem veszekedtek??

Helyedbe nem érdekelnének mennék ugyanúgy aztán puffogjanak majd megszokják beletörődnek.

2017. ápr. 26. 21:03
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Na már meg is jött a "költözz el otthonról és éljélmeg" jön a többi is.
2017. ápr. 26. 21:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Most fogunk még csak érettségizni,nem dolgozunk.
2017. ápr. 26. 21:05
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen,ma elmondtam,hogy összevesztünk de nem értik meg.
2017. ápr. 26. 21:07
 8/12 anonim válasza:
60%
Neharagudjál már de 19 éves vagy nem 14!!! Mi az hogy eltiltanak egy nagykorút a pasijától?? Szedd mar ossze magadat és álljál ki a szuleiddel szemben. Különben meg annyit találkozgathatsz a pasiddal amennyit akarsz. Suli után szépen fogod magad és atmesz hozzá. a szüleidnek semmi köze a te magán életedhez
2017. ápr. 26. 21:26
 9/12 A kérdező kommentje:
Ki is állok,elegem lett ebből,hogy mindenki beleszól a dolgaimba,anyukám,apukám...szégyenlem,hogy hazudtam,ez tény
2017. ápr. 26. 21:34
 10/12 anonim ***** válasza:
59%

Nem attól felnőtt valaki, ha betöltötte a 18-at.

Az csak egy statisztikai adat a népesség-nyilvántartóban.

Akkor válik valaki felnőtté, amikor olyan jövedelemmel rendelkezik, hogy képes eltartani önmagát az összes igényével, költségével, kiadásával egyetemben és lehetőleg mindezt nem a szülei nyakán teszi.

Felelősséget vállal önmagáért az élet minden területén és olyan önálló döntéseket képes hozni, ami az életét lehetőleg pozitív irányba mozdítják elő.

Nevetséges, hogy valaki hétfőn még gyerek, kedden betölti a 18-at, a szüleivel él, azok tartják el, taníttatják, etetik, ruházzák, ápolják ha beteg, de szerdától már szavuk nem lehet, le vannak tojva, mert az illető hirtelen "felnőtt", de a javadalmakra ugyanúgy igényt tart.

Kapjatok már a fejetekhez, akik itt a szülők ellen hangoljátok a Kérdezőt, talán ők mégis jobban tudják, hogy miért tiltják ettől a fickótól a lányukat, lehet, hogy a sírása csak az utolsó csepp volt a pohárban.

Könnyű mást uszítani, más farkával verni a csalánt!

Van gyereketek? Ha igen, akkor hamarosan megtudjátok, ha nincs, akkor majd idővel megtudjátok, hogy a normális szülő csak a gyereke javát akarja.

Kérdező, te meg inkább normális hangnemben beszélgess el a szüleiddel erről a kapcsolatról és hallgasd meg, hogy ők mit mondanak.

Ha nincs igazuk, akkor azt érvekkel megcáfolhatod, ha igazuk van, akkor meg szívleld meg!

Lehet, hogy te a nagy "szerelmi ködben" nem veszed észre a fától az erdőt!

2017. ápr. 26. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!