Inkább gyűjtögessek, vagy éljem a saját életem?
Egyszer élünk, vagy mondhatnám azt is, hogy nem leszel fiatalabb..
Saját tapasztalatból mondom, hogy nagyon gyorsan mennek az évek. Szóval döntsd el mi a jobb.
Boldogtalanul élni évekig, de lesz majd egy saját lakásod amit ugye ha meghalsz nem vihetsz magaddal, de legalább elmondhatod ha visszanézel az életsorsodon, hogy van.
Vagy boldogan élsz, és elmondhatod, hogy életed minden egyes napjáért megérte élni, mert baromi jó volt..
Te döntésed.
Hát nagyon nehéz... ha albérletbe mész az ugye kidobott pénz...
Ahhoz hogy saját lakást vegyél (nem baj ha hiteles, hiszen, az albérleti díjból a hitelt is várhatóan tudod fizetni) kell egy minimális saját tőke. Tehát én gyüjtögetnék, és ahogy összegyűlik az önerőre pénzem, akkor lépnék a lakásvételre hitellel. Még mindig dönthetsz úgy, ha a hitelt mégsem bírod fizetni, hogy azt a lakást kiadod és abból törleszted a hitelt (de az a lakás mégiscsak előbb utóbb tehermentesen a tiéd lesz) és visszaköltözöl a szüleidhez. Aztán meg ki tudja, ha összejön egy párkapcsolat akinek van lakása mégjobb, a tiéd akkor is megmarad egy biztos háttérbázisnak (ki tudod adni akkor is és bevételi forrás lesz), és odaköltözöl a pasihoz :-) .
ugyan ez volt a problemam es ugyan ezen agyaltam en is
de 18 voltam
nem 28
mit csinaltal eddig ?? LOL
2 év alatt amúgy sem tudnál egy saját lakásra összespórolni és szerintem időszerű lenne a költözés, ha vannak konfliktusok.
Én 21 éves koromtól külön élek és imádom.
Ha már van valamennyi pénzed, akkor érdemes lenne keresni egy picike lakást, amihez nem sok hitelt kéne felvenni.És akkor albérlet helyet azt fizetnéd és pár éven belül a tiéd lenne.
Később ha gyerek jön vagy ilyesmi, akkor vagy építkezni , még hozzátoldani egy szobát, vagy elcserélni nagyobb házra kis ráfizetéssel.
De elsőkörben minél kisebb legyen,minél kevesebb hitelt kelljen felvenni.
De én akár azt is eltudom képzelni, hogy kimenj 1-2 évre doglozni külföldre..Úgy hamarabb összegyűlne a lakásra való itthonra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!