Szeretném lezárni édesanyámmal a "jó kapcsolatot". Lehetséges?
25 éves vagyok, van egy 7 évvel idősebb bátyjám, anyáról vagyunk testvérek. 10 éve ide épített az egy helyiséges épülethez ami az udvarok volt egy helyiséget. Akkor született meg a kisfia, édesanyám állandóan harcban állt a sógornőmmel és mikor a gyerekük 7 hónapos lett leléptek albérletetbe.
Eltelt 8 év és anyát zavarta hogy a párom a gyermekkori szobámba jön hozzánk haza 2 havonta 1 hétre mert Németországban dolgozott és használta a mosógépet és egyéb dolgok ezért mondták újítsuk fel azt ahol tesómék voltak és költözzünk át. Megvolt, kb 2.5 millióba került ez a páromnak főként.
Októberben végleg haza jött a párom és nem sokára megszületik a baba.
Anyámmal egyre rosszabb a kapcsolatunk. Iszik és hallgatnunk kell a sok hülyeséget amit összehord.
Úgy érzem kihasznál engem.
Pl hülyének néz, úgy tesz mintha ő fizetne mindent de mi 20.000ft adunk havonta. De a költségek a következők villany 7.000, víz 6.000, upc 4000 a hulladékdíj 3.000
Ezek a teljes összegek és felfelé kerekítettem az összeget, azaz mi fizetjük mert kijön a 20.000ftból, illetve fizetek még gázt, amit beköttettünk nekik is, illetve internetet amit ők is használnak, lakásbiztosítást.
Ők csak 19.000ftos hitelüket fizetik. De természetesen úgy beszél hogy a párom mereszti a seggét a tv előtt és ő nem fogja fizetni....sokszor magyaráztam már neki hogy mi kifizetjük a részünket és utána láttam a csekkeket és akkor szembesültem vele hogy mi fizetünk.
Fát is havonta vettünk egyszer mi és ők is csak hogy náluk van 2kályha az egyikbe már kora reggel ég a tűz míg a miénkben 1 van és 2-3 órakkor gyújtunk be.
Még egy példa, vasárnap csináltam rántott csirkemellet rántott tarját krumplival, hétfőn vadas pörlöltöt az is a mi húsunk volt, illetve anyám csinált fasírtot de a darált húst én adtam amiből 2 szeletet evett a párom mert ő nem szereti a vad pörköltöt és ma nem akartam főzni gondoltam van maradék (az ő konyhájukba ettük meg és így bent maradt) a fasírtot is bevittem este hogy édesapám vigyen ma dolgozni a lényeg hogy ma megkérdezi anyám hogy mit főzök ma. Hát leesett az állam. Szóval sértődést elkerülve szeretnék kilépni ebből a dologból, külön szeretnék főzni nem ugyt ahogy eddig hogyha főzök akkor viszek be, ha esetleg ő főz akkor behív minket enni. Mert meguntam és azt hogy kihasznál, megbánt amit én és a párom soha nem teszünk vele, közben róla is állandóan csúnyán beszél. Bár tudom legjobb volna albérlet csak míg bírom báár egyre nehezebb,ma meg végképp a síró görcs kerülgetet. Vigyem el temetőbe meg boltba de menjek én be mindenhová még a sörét is megvenni. Amióta táppénzen vagyok állandóan engem küld a boltba vegyek piát, és én ezt nem bírom. Hallgatni a hülyeségét hogy apám nem tudja megb.... mert ilyen alpári dolgokat is hallgatnom kell.
Köszönöm a tanácsot előre
"Azt olvastátok, hogy 23 éves volt, amikor kialakult ez a helyzet?"
Igen, olvastuk, és akinek 23 évesen annyi esze van, hogy az alkoholista anyjával él kényelemből, hagyja magát megalázni, és még oda is költözik a kertbe a párjával, sőt, oda szül gyereket, annak nem sok jó tanácsot lehet adni.
Nem olvastunk olyat, hogy bárki erőszakkal kényszerítette volna a kérdezőt, hogy így éljen. Nyugodtan elmehetett volna a párjával együtt dolgozni és kivehettek volna egy normális lakást. De nem, neki az otthonülés kellett, a meglévő ház, meg a gyerekszülés a káoszba. Erre mit lehet mondani úgy őszintén? Kinek a hibája, ha nem az övé?
Kedves Kérdező!
Hogy a kérdésedre is kapj választ, én azt javasolnám, hogy egy józanabb pillanatában beszéld meg anyáddal és apáddal, hogy ezentúl KIZÁRÓLAG önálló háztartásban akartok élni.
Ez azt jelenti, hogy mindenki magának főz, magának veszi a tűzifát és a csekkeket, ahogy jönnek felezitek, ha nem tudtok külön mérőket felszereltetni és ehhez ragaszkodjatok!
Amíg a gyerek picike, úgysem fogja fel, hogy nem ideálisak az otthoni körülmények, ezért 3 éves koráig tegyetek el minden fillért, ez elég lesz önrésznek egy saját ingatlan vásárlásához.
A 2,5 milliót MOST buktátok, de ha a szülők meghalnak az örökség felosztásánál, azaz a ház eladásánál ezt figyelembe kell venni a javatokra.
Ha eddig nem készült róla valami dokumentum, próbáljatok aláíratni velük egy olyasmit, hogy a toldalék építése a ti költségetekre készült.
Bár, ha a testvéreddel jó a viszony, lehet, hogy erre nem lesz szükség, de biztos, ami biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!