Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám egy "irányító"...

Édesanyám egy "irányító" szülő? Hogy tudnám jobbá tenni a kapcsolatunkat?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap hallottam ezt a kifejezést, és szerintem anyámra maximálisan igaz. 19 éves férfi vagyok, és most már ez ügyben pattanásig feszültek az idegeim.

Gyermekkoromtól kezdve igyekezett mindentől óvni és védeni. Ez abban is megnyilvánult, hogy szinte sosem mehettem sehova sem. Ha valahol hisztiztem vagy hangoskodtam, egyből le lettem teremtve. Nálunk csak az 5ös volt az elfogadható jegy. Most még természetesen egyetemre kellene jelentkezzek, holott asztalos szeretnék lenni. Van, hogy többen beszélgetünk, sokszor még sem hallja amit mondok, vagy nem válaszol még most sem. Ha felveszem az elköltözést, egyből jön, hogy ilyen jó dolgom sose lesz, mint otthon. Még ha elmegyek ki fog nekik segíteni? (60 körüli édesanyám).

Szóval az a kérdésem, szerintetek ez mennyire gázos, egy átlag szülőkhöz viszonyítva? Mit tudnék tenni, hogy ne húztam fel magam ennyire? Mert attól azért szeretem, és nem akarom megutálni.

2017. ápr. 17. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Mérgező szülők c. könyvet.
2017. ápr. 17. 14:15
 2/6 anonim válasza:

Az én szüleimre is igaz ez, pl csak az 5ös volt a jó, a többi nem

Viszont pályaválasztás terén szabadon dönthetek, ők csak elmpodják a véleményüket

Hidd el, ezzel csak neked akar jót a maga módján (azért vannak határok)

17/L

2017. ápr. 17. 14:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Tökéletes példája annak, hogy miért ne szüljünk 40 fölött.
2017. ápr. 17. 16:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem a szülő életkorától függ, ez mentalitás kérdése. A Mérgező szülők c. könyv tényleg jó, valahol fent van neten, én megtaláltam, segít világosan látni a dolgokat. Az enyémek is hasonlóak (ha nem is ennyire durván talán), pedig 25 évesek voltak, amikor születtem. Tarts ki a véleményed mellett, és költözz el, amint tudsz. Jogod van önálló felnőttnek lenni, saját döntésekkel. Hajrá!
2017. ápr. 18. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:

A Mérgező szülők nem jó könyv. Felszínes és koncepciózus, már régen megjelentek a kritikák róla.

Elolvasni el lehet, de nem érdemes túl komolyan venni.

2017. ápr. 20. 23:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem attól lesz valaki jó vagy rossz szülő hogy hány évesen szül. Láttam már az utcán a gyerekével üvöltöző, huszonévest, de kiegyensúlyozott negyvenes párt is babával. Személyiségfüggő ki hogy viselkedik.
2021. febr. 3. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!