Hogy oldjam ezt meg, hogy a szüleim ne tudják meg?
Attól függ mennyi idős vagy. Ha elmúltál nagykorú,akkor nemsok beleszólásuk van a szüleidnek,se a szexuális,sem pedig az egészségügyi dolgokban. Viszont ha még velük élsz,akkor érdemesebb betartani a szabályokat,mert ha megtudják,és elegük lesz ebből,akkor már nem kötelesek eltartani téged. Remélem tudtam segíteni.
Üdv
Inkább elkaptál tőle valamit. Szex után nem ég és fáj.
Már csak a terhesség hiányzik, és tökéletes lesz a kép.
Nő vagyok.
A szülőknek meg kéne tudni arról, ha a kiskorú gyerek nemi betehséget szed össze.
Ha hólyaghurutod van akkor már rég kellett, hogy legyen, és a szex is fájt volna, valószínű, hogy nem is lett volna. A szextől meg nem szúr, fáj, ég. Itt valami más a gond.
Menj el nőgyógyászhoz. Ha kiskorú vagy akkor a gyereknőgyógyászhoz menj.
Szex után javallott kimenni pisilni minél előbb, segít a húgyúti fertőzések elkerülésében.
Én háziorvoshoz mentem hasonló esetben, engem is mindenféle durva szexuálisan terjedő betegséggel riogattak, aztán csak sima húgyúti fertőzés volt. 3 tablettát kellett beszedni és 3000 volt. De ennek több, mint tizenx éve.
Pár tévhitet osztanék el orvostanhallgató lakótársam segítségével:
- Ez egy sima hólyaghurutnak hangzik; kijöhet szex után is, de nemcsak attól lehet, és nőknél elég gyakori, így anyukád előtt nem kell szégyellni (és azt sem muszáj elmondani, hogy a szextől van). Ettől még urológiai fertőzés, nem nőgyógyászati; nem számít nemi betegségnek. Háziorvos tudni fogja kezelni. Mindenképpen orvoshoz kell menni, mert veszélyezteti a vesét!
- Immunrendszer erősítése nagyon fontos, emellett az erre hajlamosaknál ajánlott kerülni a műszálas alsóneműt, az illatosított wc-papírt, érdemes kezet mosni wc-re menés előtt is, nem csak utána. Szex után érdemes rögtön wc-re menni.
- A gyógyszerek nem extrém drágák erre, általában a Monural port adják (800 ft körül), vagy a Ciprobay vagy a Zinnat nevű tablettát (előbbiből a kisebb kiszerelés 2500 körül, utóbbi 2000 körül).
Ez már saját tapasztalat, nem a lakótársam mondta, bár szerinte se hangzik rosszul:
Ha hajlamos vagy erre a fertőzésre, vegyél tőzegáfonya tablettát (Rossman, DM, gyógyszertárak árulják) és 1 hónapon belül napi 3 szemet vegyél be. Ezt a kúrát végigcsinálod és nem jön elő jó darabig ez a nyavalya. Fontos, hogy ha már előjött és csíp, akkor ettől nem biztos, hogy elmúlik, ez megelőzésnek jó.
Vény nélkül kaphatók közül a Rowatinex enyhébb fertőzést elmulaszt (ez se drága).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!