Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elköltöznék otthonról, elválta...

Elköltöznék otthonról, elváltak a szüleim, kötelezhető-e a rokontartás avagy nem?

Figyelt kérdés
Egyetemre járok, de az első évem nem sikerült valami jól, összeszedtem magam és már nincsenek gondok. A szüleim elváltak, és én el szeretnék költözni itthonról egy másfél óra az út a suliba (persze van rosszabb is), és itthon elég gyakori a veszekedés a testvérem és anyám közt ami eléggé zavaró. Barátokhoz lenne most egy nagyon jó lehetőség hogy elég jó áron beköltözzek albérletbe, apám támogat benne, emiatt anyám meggátol ahol tud teljes mértékben ellenzi(borzasztó a viszony kettőjük közt pedig 10 éve elváltak, még most is megy pereskedés), illetve apám csak akkor akar támogatni ha anyám ugyanannyit hozzátesz, mint ő. Jogilag van rá esély hogy kötelezhessem anyámat hogy fizessen rokontartást? Dolgozni elmegyek majd amint tudok de rengeteg a kredit hogy behozzam az első év lemaradását, és jelenleg nem lenne időm a kettőre együtt.

2017. ápr. 10. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Kötelezni nem lehet, sőt az is benne van a pakliban hogy bosszúból ő is beperel téged.
2017. ápr. 10. 18:32
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
A rokontartás összege nem túl magas, és a megállapításánál teljesen lényegtelen, hogy a másik szülő önként mit fizet.
2017. ápr. 10. 18:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Tévedsz, első. A kérdező beperelheti rokontartasra az anyját is. Egy gond van csak vele: ez jóval kisebb összeg lesz, mint az apa által fizetett gyerektartas, mert ennek a lényege az, hogy a kötelezett megélhetését nem veszekyeztetheti. Tehát mondjuk 10e körüli összegre számíts. Még mondjuk arra is, hogy anyádat ezzel jól felbaxod és ő meg majd erdemtelensegre hivatkozva meg is szuntetteti a fizetést, ha egyáltalán megitelik
2017. ápr. 10. 18:53
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó, pont ezt mondtam én is.. hogy beperelheti az anyját, de ha megteszi, az anyja is beperelheti őt rokontartásért...tehát lehet még rosszabbul is járna. Meg amúgy is pofátlanság felnőttest játszani más kontójára. El akarsz költözni? Akkor keresd meg munkával, ne a szülőktől várd.
2017. ápr. 10. 18:56
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Igaz, első, valamit sikerült elneznem rendesen.

Ha a testvéred kiskorú, akkor még ne is álmodj erről, kérdező, mert konkrétan esélytelen

2017. ápr. 10. 19:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem alacsony anyukám jövedelme. Nem azért nem engedi hogy elköltözzek mert itthon nem lenne miből megélni ha adott esetben támogatna egyetlen félévet, akkora az ellentét apámmal hogy egyik se nagyon nézi, hogy mi a jó nekünk leginkább csak végig eszközök vagyunk/ voltunk a válás alatt, és most is egymás bosszantására, ebből vannak itthon a balhék. És igen valóban bosszúálló típus, ezt nagyon jól megtanultam a válás alatt. Nem szeretnék bíróságra menni, csak felmérem a lehetőségeket. Nem erőltetném ezt a dolgot ennyire, ha nem lenne olyan jó lehetőség az elköltözésre aminél valószínűbb jobb nem lesz.
2017. ápr. 10. 19:14
 7/10 anonim ***** válasza:
85%
Menj dolgozni és vegyél fel diakhitelt. Nem más pénzért legyél már önálló
2017. ápr. 10. 19:17
 8/10 anonim ***** válasza:

ugy nem tudsz fenn tartani egy albérletet hogy nem dolgozol még akkor sem ha kapsz rokon tartást

senki nem fog neked egy külön háztartást kifizetni

2017. ápr. 11. 11:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Menjél koliba az olcsóbb
2017. ápr. 11. 14:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Meg ha bepereled rokontartásért szerintem többet haza se kell majd menned...
2017. ápr. 11. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!