Gyerektartásból hogyan lesz rokontartás? Bírósági ügy lesz?
E hónap közepén töltöttem be a 18.életévemet. Szüleim még csecsemő koromban elváltak, apám fizetéséből vonták a gyerektartást, viszont sosem volt jó kapcsolatom vele. Még kicsiként "élt" a 2 hetente vasárnapi apuka szereppel, de az is csak annyi volt, hogy elvitt a másik családjához és bummmm ennyi.. Sosem voltam vele még kettesben sem, a családja is utált, én sem éreztem jól magam.. Mikor középiskolás lettem kezdtem azt megunni, hogy össze vissza vitt, neki ekkor nem jó akkor nem jó, volt, hogy szombat este hívott, hogy másnap reggel legyek a buszmegbe, nekem meg sokszor már volt programom és lemondtam az egészet, nyűg volt csak.. pár lemondás után nem is keresett én sem őt.. lassan 2,5-3 éve nem beszéltem vele..
Gondolom már gyerektartást sem akar fizetni, de én még sokáig nappalin fogok tanulni, és nincs lehetőségem dolgozni (idén kezdem a 11.osztályt). Olvastam, hogy 18 éves kor után nem gyerektartás, hanem rokontartás van, ez hogy működik?Tudom, hogy ennek vannak feltételei pl: iskolába járás (kitünő vagyok) és ugye a kapcsolattartás..ami nincs.. Ő fogja kérvényezni a bíróságon, hogy szüntessék meg? Lesz valamiféle meghallgatás? Ahol elmondhatom miért nem tartom a kapcsolatot vele? Vagy csak egyszerűen nem fogok pénzt kapni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!