Felnőtt gyereket hogyan lehet rávenni, hogy költözzön ki a szülői házból?
"A diákmunkát nemrég kezdte, előtte évekig semmi, volt olyan féléve, hogy csak heti pár órája volt."
Össze-vissza beszélsz az évekig semmi és a heti pár óra között van különbség. Te heti hány órás másodállást végzel? 0-t akkor te a semmi alatt vagy ezek szerint.
"Oké megcsinál egy-két dolgot, de általában csak ha mondják neki"
Tehát megcsinálja amire megkérik.
Ha nem is ennyire rossz a helyzet, de nekem is az agyamra megy az egyik egyetemista gyerekem. Annak ellenére, hogy mi is diplomásak vagyunk, folyton lekezelő stílusban felsőbbrendűnek képzelve kioktat mindenkit a családban. Néha én is szeretném kitenni itthonról.
Mi megmondtuk mit várunk el tőle itthon. Mit segítsen, mit rendezzen maga után. Sajnos nem mindig működik. De elmondjuk újra meg újra, mert nem szeretnénk, ha a testvérei is követnék a stílusát. Szerintem ez alaptermészet kérdése is, másik tesójával sokkal könnyebb.
Otthon lakik vagy koliban? Meg kell vele beszélni, hogy mi az ő feladata, ezért cserébe otthon lakik, kaját, ruhát kap, amennyiben nem tartja az egyezséget, költözzön az apjához. Ha egyetem után akarja anyuka elküldeni, azt jó lesz most közölni a "gyerekkel", hogy ne érje váratlanul.
Kedves távoli ismerős! Talán te se tudsz mindent. Barátnőm nővére az orvosi két utolsó évére albérletbe költözött, pedig az egyetem városában laktak. Csakhogy azt látta, sose fog tudni a családi serteperte, meg "fontos dolgok" között annyit tanulni, mit a kollégisták, akik 0-24 -ben csak a sajátbeosztásuk szerint nyomták, ahogy csak belefért, a vizsgaidőszakot.
Ne fájjon hát neked jobban mint annak a mártír anyának. Ahelyett, hogy neked panaszkodik, inkább beszélne párszor a felnőtt gyerekével, őszintén, és együttérzést adva és várva.
Inkabb fizetssetek neki a kollegiumot mindenki jobban jar.
Kulfoldon abszolult nem szokas tanulo evek alatt otthon dekkolni es szulokbol elni ez igazi hungarikum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!