Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kezdjek az életemmel?

Mit kezdjek az életemmel?

Figyelt kérdés

Eljutottam arra a pontra, hogy fogalmam sincs mit kéne csinálnom, mert teljesen kilátástalan a jövőm.

A problémák ott kezdődnek, hogy a szüleim sosem engedték, hogy bármiben is döntsek, magam hozzam meg a döntést. Világ életemben a művészet tetszett a legjobban, és olyan irányba szerettem volna tanulni, de nem volt beleszólásom. Rajzolni szerettem volna, de nekem muszáj volt biológia szakra mennem, ami még csak nem is érdekelt. Végigszenvedtem a 4 évet a gimiben, majd utána nem tudtam hova menjek fősulira, mert engem kicsit sem érdekelt a biosz. A felvételim nem sikerült, így okj-ra mentem, de ott sem dönthettem a szakról, hanem anyukám megmondta, hogy bizony én turizmust fogok most tanulni. CSAKHOGY én NEM akarok ezzel foglalkozni! Nem érdekel a téma, nem szeretnék ilyen munkát!

Rengeteget veszekszem emiatt az anyámmal, aki mindennek elhord, mert nem igazodom az ő döntéséhez. Állandóan azt hajtogatja, hogyha nem fejezem ezt be, akkor húzzak el itthonról, de ezt a semmiből nem tudnám megtenni.

Már rettentően elegem van ebből a mindennapi feszültségből, és a tehetetlenségből. Semmi mást sem hallok csakhogy, az anyám a telefonba rólam és z öcsémről pletykál, hogy jaj de rossz neki, szégyen vagyunk a szemében. Holott sosem voltam rossz tanuló. 4-5-re érettségiztem mindenből, és a jegyeim is mindig 4 fölött voltak(néha becsúszott egy-két 3-as). Csendes vagyok, sosem járok bulizni, nem iszok, nem cigizek. Egy darab könyvel már jól elvagyok, és nem csinálok semmi problémát.

Nem tudom, hogy mit kéne csinálnom. Dolgozni nem mehetek, más okj-t nem választhatok, elköltözni meg nem tudok miből. Hónapok óta teljesen rosszul érzem magam ettől az egésztől, minden nap görcsbe áll a gyomrom, ahányszor anyámék hazajönnek. Azt hiszem képtelen vagyok teljesen kiállni magamért, mert az évek során túlságosan visszahúzódó lettem. Mit tegyek? 19/L

2017. ápr. 11. 21:29
 1/9 anonim válasza:
68%

Le kell a szüleiddel ülni és megbeszélni.

Kérdezzed meg tőle miért viselkedik így veled.Vagy ha ez nem megy akkor próbáljad meg figyelmen kívűl hagyni.

Vagy egyszerűen mondjad meg neki hogy neked nagyon nem esik ez jól.

Vagy még esetleg meséljed el olyannak aki tud hatni a szüleidre.:)

2017. ápr. 11. 21:36
 2/9 anonim válasza:
88%
Szerintem ha elkezdted már ezt az okj akkor csináld végig. Anyukád akarata így teljesül az idő alatt pedig saját magadat is helyre tudod rakni. Készíts egy listát amire az érdeklődéseidet vezeted és hogy azokat hogyan tudod megvalósítani
2017. ápr. 11. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Hú...Nehéz ügy. Szerintem a legjobb dolog lenne ha elköltöznél. Mondjuk keress valami munkát, esetleg diákmelót. Keress valakit akivel ki tudnátok bérelni egy kis lakást. Esetleg a pároddal vagy egy közelebbi barátoddal. Bocsi ha hülyeséget írok de nincs jobb ötletem. Talán még az hogy valamelyik rokonodhoz költözhetnél.
2017. ápr. 11. 21:39
 4/9 anonim ***** válasza:
10%
Most már ezt csináld végig sőt,mond meg hogy már nagy korú vagy amúgy meg ő miaz.Mond azt hogy nem mész tovább tanulni .Mi lessz ha nem nem tudom de ő az biztos.
2017. ápr. 11. 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mintha csak magamat hallanám. Mindig észak koreai rendszer volt nálunk is. Volt az ideális kép amit "a kedves vezér" alias a szülők eldöntöttek, hogy ez a tökéletes. Ettől eltérni nem lehetett, mert egyből jöttek a kritikák és sértődések. Alapból engem is bele akartak nyomni okj-ba, bele is nyomtak, de egy hónap után otthagytam, még nyári gyakorlati próbaidőszak alatt. El akartam menni egy másikra, ami tetszett is volna, de elerőszakoltak egyetemre.

Akkor is gáznak tartottam elkezdeni, mert annyi fölösleges dolgot nyomnak le a torkomon, amire soha nem tudtam vevő lenni. Meg is lett az eredménye, hónapokra lebetegedtem, azóta diétán élhetek, mert egy csomó ételérzékenység lett belőle. Az egyetemről természetesen kiszórtak, de előtte évekig ment a hiszti, hogy nem teljesítek jól. Az elejétől fogva ez egyértelmű volt, de 2 évig eröltették.

Azóta elmentem dolgozni, most pedig elkezdtek nyúzni, hogy most kezdjem el azt az okj-t, amit kb 3-4 éve akartam.

Viszont most már olyan szintűek itthon a konfliktusok, gyakorlatilag mindenért, hogy besokalltam. A munkából összejött annyi, hogy le tudok lépni albérletbe. Ezt az okj-s dolgot felhasználom arra, hogy elköltözhessek 150 kilométerre innen. Ez lesz most nyáron vagy kora ősszel.

Mivel hasonló cipőben járunk, ha szeretnél, beszélgethetünk erről privátban is, mert azt vettem észre, hogy ezt tényleg csak azok értik, akik átélnek ilyet. Bárkinek mondtam, hogy mi megy nálunk is, vagy nem hiszi el, vagy ő is ugyanebben van.

22/F

2017. ápr. 11. 22:13
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Apáddal mi a helyzet???
2017. ápr. 11. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:
92%

"Dolgozni nem mehetek, más okj-t nem választhatok..."

Aztán miért nem? 19 éves vagy, elvileg felnőtt ember, bármiben dönthetsz önállóan. Anyád nem fog kirakni otthonról, csak mert elmész dolgozni. (bármilyen hülye is)

2017. ápr. 11. 23:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd magad. Nálunk is ez volt, én is hagytam magam és most nem azt csinálom amit szerettem volna.

Állj a sarkadra mond meg nekik hogy márpedig nem ők fogják megmondani neked hogy te a hátralevő életedben mit fogsz majd dolgozni. Ha tetszik tetszik, nem tetszik nem tetszik, ez van.

2017. ápr. 12. 09:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Nappali okj-re jársz?

Én azt csinálnám, hogy keresnék munkát, ha felvesznek valahova úgy csinálnék, mintha reggel elmennék okj-re, de igazából dolgozni mennék.

Gyűjtögetnék, aztán ha összejön annyi pénz, akkor lepattannék.

2017. ápr. 12. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!