Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy egy 16 éves gyerek megkapja apucitól a hitelkártyát külföldi osztálykirándulásra?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 8. 22:20
1 2 3 4
 21/37 anonim válasza:
85%

De jó neki, hogy nem kell számolnia az aprót a visszajárónál.

Vagy most mocskolódást vártál, hogy mekkora ingyenélő senki a gyerek? :D

2017. ápr. 9. 11:34
 22/37 anonim ***** válasza:
96%

Nem baj ez. A hitelkártya nem ezt jelenti hogy végtelen pénzt költhetsz el. olyan hitelkeretet állít be amilyet akar és így nem fog százezreket elkölteni a gyerek. Ha meg elhagyja akkor letiltatják.

Ráadásul nem kell pénzt váltani.

2017. ápr. 9. 12:13
 23/37 anonim ***** válasza:
88%
Ha futja külföli osztálykirándulásra nem hiszem hogy földhöz vágja őket ha költekezik a gyerek. Mondjuk logikusabbnak tartanám számlát nyitni neki, és arra utaltatni azt az összeget amit gondoltam.
2017. ápr. 9. 12:19
 24/37 anonim válasza:
97%

Nálam egyértelmű lenne, hogy ha a gyermekem külföldi kirándulásra megy, viszi magával a kártyám. Akármi történhet, nem tudni, hogy mikor lesz rá szükség. Ha pedig valamit venni szeretne arra ott a készpénz.

Meg sem fordulna a fejemben, hogy nem bízom meg benne, az már rég rossz lenne.

2017. ápr. 9. 19:54
 25/37 anonim ***** válasza:
81%

Ebből a rövid kérdésből süt a rosszindulat és az irigység.

Ez egy nagyon rossz tulajdonság, a saját érdekedben próbáld elhagyni.

Semmi értelme másokra irigykednünk.Mindig lesz olyan, akinek idálisabbnak tűnik az élete, több pénze van,több barátja van, a családja sokkal jobb fejem stb...

És mi van akkor?Attól mert irigykedek rá,még nekem nem lesz jobb.

Én amondó vagyok, hogy mindenki foglalkozzon a saját életével.

Ha mégis nagyon irigynek érzi magát más életére, akkor próbálja elérni, hogy a saját élete jobb legyen, alakítson rajta.

Nem értem amúgy,hogy mi a baj azzal,hogy megkapja az édesapja kártyáját?

Ha már külföldre engedi az ember a gyerekét,akkor egyértelmű, hogy nem pénz nélkül teszi azt, igenis legyen nála , bármi baj történik , jól jöhet.

Ha megbízható a gyerek, nem költ el többet a megbeszéltnél, csak vészhelyzet esetén,akkor nem látok kivetni valót, én is odaadnám neki.

Ha megbízik az ember a gyerekében és esetleg többet is odaad neki, akkor szerintem pont elkerüli a túlköltekezést vele.

Volt olyan osztálytársam anno,akinek sosem adtak zsebpénzt vagy ajándékpénzt a szülei, kb 14 éves koráig nem is volt sose pénz nála.

Aztán ballagásra kapott egy nagyobb összeget a családtól és egy délután alatt elverte az egészet, pedig nem kevés pénzről volt szó.

A túlféltéssel és a tiltással pont ezt éri el az ember, hogy ahogy módja van rá túlzásba fog esni.

Míg akinek folyamatosan adtak zsebpénzt,költőpénzt, az nem hiszem,hogy hirtelen elköltené a pénzt,ha többet kapna.

Szóval ha megbízik a gyerekben,akkor miért ne adná oda?

2017. ápr. 10. 09:37
 26/37 anonim ***** válasza:
81%

Szegény kérdező, senki nem érti meg. :( Na majd akkor én írok olyan választ, amilyet szeretnél:

"Mekkora ingyenélő kis suhanc az a gyerek, biztos nem tanulja meg értékelni a pénzt, el van kényeztetve, szörnyűek a mai fiatalok."

Gondolom valami ilyesmit vártál, ugye? :D

Amúgy azt gondolnám, hogy egyrészt semmi közöm hozzá, másrészt tök jó hogy gondoltak rá, hogy ne nagyobb összegű kp-vel rohangáljon a gyerek külföldön.

2017. ápr. 10. 13:40
 27/37 Helyes válasz ***** válasza:
95%
Limittel persze.
2017. ápr. 11. 06:41
 28/37 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem a kérdést!

Miért nincs a gyereknek saját kártyája?

(nyolc éves unokámnak már van!)

Arra annyit pénzt tölthet apuci, amennyit akar, illetve szán a kirándulásra és nem kell tartania, hogy évtizedekig fizetheti a gyermek, vagy egy ügyes tolvaj és csaló "ténykedését"!

2017. ápr. 11. 11:40
 29/37 anonim válasza:
23%
és akkor mi lesz ha a gyerek használni szeretné a kártyát és kérik tőle hogy igazolja magát? persze a kártya más nevére szól.. innentől csak az eladón múlik, hogy hív-e rendőrt vagy csak simán nem engedi a fizetést...
2017. ápr. 11. 18:50
 30/37 anonim válasza:
0%
Szerintem a szülő meggondolatlan ha mondjuk csak 5000 ft van rajta az még oké de ha 20000-nél több az már baj.
2017. ápr. 18. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!