Szülők nektek az a fontosabb hogy a gyerek azt tanuljon amit akar (OKJ) kevesebb penzert vagy azt ami szerinted jol fizet, de o nem akarja (egyetem)?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 8. 16:30
11/14 anonim válasza:
8. Oda menjen, ahová akar.
"Fodrász szeretne lenni."
Akkor mi a további kérdés? :O
21/L
12/14 anonim válasza:
A tanárnak jó a fizetése? Utána kellene nézni, ha ennyire nincs képben.
13/14 anonim válasza:
"Fodrász szeretne lenni , szerintem a tanár az jobb fizetés szempontjából. "
Most ha azt írod, hogy vendéglátás és turizmus, szabad bölcsészet vagy kommunikáció szakra akar menni, szerinted meg villamosmérnökre menjen, akkor is azt mondanám, hogy ne szólj bele, de a tanár konkrétan nem is keres többet, mint a fodrász, hiába magasabb előbbinek a társadalmi presztízse.
Nem te döntöd el, hogy milyen pályát válasszon, ezt kellene megérteni. Egy jobban kereső munka, amit utál, teljesen tönkreteszi az életét.
14/14 anonim válasza:
Szia, bocsi, látom, hogy ez már egy elég régi kérdés, lehet, hogy már nem is olvasod...én sem erőltetném rá a gyermekemre az akaratomat, főleg ilyan fontos kérdésben. Egyébként egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy egy tanár minden esetben jobban keres, mint egy fodrász. Nyilván képeznie kell magát (vannak mester képzések), nyilván jó lenne eljutni addig, hogy egy saját szalont nyithasson (akár másik fodrásszal, akár kozmetikussal, műkörmössel, stb. együtt). Aki tehetséges, jó a szakmájában, és bele ad apait, anyait, ronggyá keresheti magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!