Anyukám nagyon megsértődött. Most nekem is bűntudatom van. Mi lenne a jobb?
Nem az baj, hogy rosszat akar az Anyuka, hanem hogy Ő tényleg elképzelni sem tudja, hogy kint jobb az élet. Ő tényleg abban a hiszemben van, hogy ez csak egy legenda.
Hiába mondjátok, hogy nem lesz magányos, mert férje van, de nekik már az unokák jelentik a boldogságot, az élteti Őket.
Nem könnyű döntés ez, megértelek Kérdező. Nyilván sajnálod Édesanyádat is itthagyni, az ilyen sajnos tényleg képes belebetegedni.
Neharagudj, hogy írtam, mert nem tudok tanácsot adni. Én nagyon anyás vagyok, és azon vagyok, hogy megszépítsem öreg éveit, de ez én vagyok, és nem szeretnék a helyedben lenni.
Nem olvastam a válaszokat.
Anyukád elég önző, inkább azt tartaná szem előtt, hogy nektek minél jobb legyen. Én kiköltöznék lelkifurdalás nélkül. Nektek elsősorban a gyerekekre kell gondolni, az ő megélhetésüket biztosítani, nem anyukát pátyolgatni, aki már egy felnőtt, egészséges nő.
Melesleg sógorom Németországban él. Anyósom kéthavonta megy hozzá pár napra, pedig nem nyugdíjas még.
Menjetek! Anyukadat pedig addig is keressétek napi szinten, erősítsd meg abban, hogy mennyire szeretitek, hogy hiányozni fog, pátyolgatsd kicsit a lelkét, érezze, hogy fontos nektek.
Ha kimentek keresd Őt, amilyen gyakran csak tudod, de ne csak az elején. Jo ötlet volt valakitől, hogy azt kell mondani, hogy csak fél évre mentek, aztán azt is mondhatod, hogy nyáron hazaküldöd a gyerekeket pár hétre. Érezze, hogy szükség van rá.
Menjetek, ne halogassátok, mert holnap is dönteni kell, akkor meg mindegy,ha már ma eldöntitek.
Sok sikert!
Bocs, de tényleg igaza van.
Anyagilag biztos jobban fogtok élni, de milyen áron? Már anyukádtól függetlenül is.
Az én nagyanyámat az vitte el, hogy egy kisváros másik felébe költöztek a szüleim, egy jobb, összkomfortos lakásba. Láttam a leépülését, félig vele laktam, anyám nem engedte egészen. És anyámnak még lelkiismeretfurdalása sem volt, hiszen az öregek úgyis meghalnak előbb-utóbb. De örömmel örökölte a mama kis motyóját.
Mi értékesebb szerinted a gyerekeidnek? Mindennap krumplit enni a nagymamával, hallgatni a meséit, érezni a simogatását, vagy távol élni, drága játékokkal játszani, idegen nyelven beszélő bébicsőszöket hallgatni, gyorskaját enni, stb.
A döntés a tied. Majd a gyerekednek fogsz elszámolni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!