Az anyám megsértődött, mert nem mondtuk el, hogy terhes vagyok. Mit csináljak, hogy megbékéljen? Jobb ilyenkor hagyni?
Eredetileg Karácsonykor akartuk elmondani, de aztán kiderült, hogy a barátom szülei elutaznak, a nagyszüleim is csak Szentestén lesznek a városban. Múlt héten lettem 21 és a "szülihetemet" egy családi ebéd zárta, ahol elmondtuk, hogy babánk lesz (14 hetes vagyok, de nem igazán látszik még a hasam).
Mindenki örült, anyukám is, de aztán elmondta, hogy nagyon rosszul esik neki, hogy én ezt hetek óta titkolom előtte, és nem is tudja, mit gondoljon, hogy ezt bűntudat nélkül elhallgattam...
Hát ha ez megnyugatat, rokoni körünkben is volt aki a saját szüleinek is! később 12-14 hét körül mondták el. Hogy miért?-egyszerűen csak babona, vagy hogy is fogalmazzam meg :meg akarták várni a genetikai vizsgálat eredményét, hogy minden rendben legyen a babával.
Sokan tesznek így. Annál nincs kellemetlenebb, mint magyarázkodni, ha véletlenül elmegy a pici. Ez mindenkinek magánügy (bár van aki szereti megosztani mással).
Szerintem, de lehet, hogy rosszul gondolom, Ti sem tettétek rosszul, hogy most mondtátok el. Persze az édesanyák már csak ilyenek :) ezt el kell nézni nekik, nem szeretnek lemaradni semmiről, pláne az unoka érkezéséről!
És gratulálok Nektek :) !
a kettessel egyetértek.
"Annál nincs kellemetlenebb, mint magyarázkodni, ha véletlenül elmegy a pici."
Ez meg miféle mondat?
"" "Annál nincs kellemetlenebb, mint magyarázkodni, ha véletlenül elmegy a pici."
Ez meg miféle mondat?""
Mivel a terhességek egyharmada megszakad az elsö 8-10 héten, ezért ha már elmondták, akkor utána ugyanúgy mindenkinek el kell mondani, hogy elvetélt, ami eleve igen megterhelö lelkileg. De utána még hallgatni a "jószándékú" kérdéseket, hogy "de hát miért, mi a baj veled?", meg hogy "mit mond az orvos?" meg "mikor akartok újra próbálkozni?", stb. a rosszindulatú megjegyzésektöl eltekintve - ezért jobb nem elmondani túl hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!