Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám megsértődött, mert...

Az anyám megsértődött, mert nem mondtuk el, hogy terhes vagyok. Mit csináljak, hogy megbékéljen? Jobb ilyenkor hagyni?

Figyelt kérdés

Eredetileg Karácsonykor akartuk elmondani, de aztán kiderült, hogy a barátom szülei elutaznak, a nagyszüleim is csak Szentestén lesznek a városban. Múlt héten lettem 21 és a "szülihetemet" egy családi ebéd zárta, ahol elmondtuk, hogy babánk lesz (14 hetes vagyok, de nem igazán látszik még a hasam).

Mindenki örült, anyukám is, de aztán elmondta, hogy nagyon rosszul esik neki, hogy én ezt hetek óta titkolom előtte, és nem is tudja, mit gondoljon, hogy ezt bűntudat nélkül elhallgattam...

2016. dec. 19. 09:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%
Felnőtt emberek vagytok! Ti döntitek el mikor mondod el! Most már te is anya leszel, és te hozod mostmár a döntéseket! Ő mostatont nagymama, és úgy is kell viselkedjen. Támogatni téged akár hogy is döntesz, megsértődésnek helye nincs! Ti is egy külön család lesztek nemsokára! Amugy ezt jó tisztázni, még mielőtt olyan dolgon sértödik meg pl a gyerek nevelésbe beleszol ilyesmi.
2016. dec. 19. 11:40
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

Bocsi de nem értem, mit nem lehet érteni azon amit írok! (Ha elmegy a baba).

Nem a kérdezőről írtam és nem is ijesztgetni akartam, de legtöbbször ez az oka annak, hogy nem mondják el, csak ha minden biztosnak tűnik. Így ilyen szempontból talán érthető, ha valaki nem az első orvosi vizsgálat után kürtöli szét. Ezt a kérdező édesanyja is elfogadhatná indoknak.

Természetesen a kérdezőnek jó babavárást kívánok.

2016. dec. 19. 11:46
 13/21 anonim ***** válasza:
6%

11.

Az ilyen hozzáállás szüli a rossz kapcsolatokat családon belül. De jól jön majd anyu, ha segíteni kell, vigyázni a gyerekre, az természetes.

2016. dec. 19. 11:47
 14/21 anonim ***** válasza:
67%

Én azt tapasztaltam a környezetemben,hogy a szülőknek hamarabb szokták elmondani.A nagyobb rokonságnak meg csak 12-14 hét után.

Anyukád hozzállása sem jó,hogy lelkiismeret furdalást akar ébreszteni benned.De abban igaza van,hogy elmondhattátok volna hamarabb is.

Bár gondolom már nem a szüleiddel élsz,közvetlenül nem fogja őket érinteni.

2016. dec. 19. 11:59
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

Nagy francokat, 13-as!

Akár tetszik a szülőknek, akár nem, csak a kérdezőékre tartozik, hogy mikor mondják el. Gusztustalan az ilyen szülői hozzáállás, bűntudatkeltés. Tipikusan az az eset, amikor annyira bele akarnak szólni a gyerek életébe, hogy még a boldogságuk is fáj, inkább rossz érzést keltenek benne.

Azzal kapcsolatban meg, hogy majd jól jön a segítség, az a véleményem, hogy mindenki magának szüli a gyereket, alapvetően oldja meg a problémáit, a szülők meg, ha segíteni akarnak, csak annyit vállaljanak, amennyit önzetlenül tesznek és nem hánytorgatnak fel később.

Mi is karácsonykor mondjuk el, 13 hetes leszek, és volt már egy vetélésem. Kevesen tudták, de nagyon rossz volt a szánakozás, volt elég bajom anélkül is. Ha nem lenne karácsony, a 12. heti uh után már elmondtuk volna, előtte semmiképp, csak ha rákérdeztek volna (rajtam picit látszik), de szerintem így egy különleges alkalom, hogy be lehet csomagolni egy erre utaló valamit.

Szerintem kérdező, nem tettél semmi rosszat, anyukádnak kell átgondolni és bocsánatot kérni, de már abból, hogy megsértődött, látszik, hogy nem fog erre rájönni. Neked pont annyi okod van megbántódni, mint neki.

2016. dec. 19. 11:59
 16/21 anonim ***** válasza:
27%
Én megértem, hogy rosszul esik neki, mert ez azt jelzi, hogy nem annyira jó a kapcsolatotok, mint ahogyan ő gondolta. A 12 hét a rokonságra, barátokra vonatkozik, nem az anyádra, aki nyilván megtudhatja azt is akár, ha rossz hír van, gondolom nem titkoltad volna el. De szerintem semmi mást nem tehetsz, nem vagytok annyira közeli kapcsolatban, ezt neki is el kell fogadnia. Én anyámnak és a testvéremnek 6 hetesen mondtam el, mert egyfolytában hánytam és látták rajtam, de enélkül is mondtam volna valószínűleg.
2016. dec. 19. 12:23
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

Fene tudja. Viszony kérdése. Én repültem édesanyámhoz,higy elújságoljam neki. Nálunk nincsenek ilyen joviális szertartások az örömünk megosztására.

21 éves vagy. Kicsit nincs benne a pakliban az,hogy nem akartad a bírálatot,vagy a győzködést hogy esetleg várhatnál még? Lehet ez a problémája. Meg fognak enyhülni. Kellemes ünnepeket,szép babavárást!

2016. dec. 19. 12:46
 18/21 anonim ***** válasza:
6%
Kedves 13 as! Jobb az elején tisztázni a viszonyokat! És én nem fogom lepasszolni a gyereket nagyszülökhöz! Te lehet, büszke is lehetsz magadra!!a gyereket mindenki magának válalja! Nem más nyakára!
2016. dec. 19. 13:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy barátnőmet most műtötték meg, el kellett venni a babát, mert nem volt egészséges, és az ő életét is veszélyeztette. Tűkön ültek a párjával, alig várták a karácsonyt, hogy bejelenthessék, tervezett gyerek volt. Most örülnek, hogy nem tették, mert így is elég nehéz nekik, nincs szükségük pluszban a rokonok sajnálatára.

Szerintem ez épp elég magyarázat. Meg akartad várni, amíg "biztos" a dolog, nem akartad érzelmileg terhelni anyukádat fölöslegesen, meg egyébként is, annyira aranyos dolog karácsonykor elmondani :)

2016. dec. 20. 00:12
 20/21 anonim ***** válasza:
19-es vagyok, még annyival kiegészíteném, hogy én azért tudtam róla (és a nő rokonsága nem), mert egy helyen dolgozunk, láttam a reggeli rosszulléteit, és voltam olyan pofátlan, hogy rákérdeztem. De így, hogy mindent tudok, már azt kívánom, bár ne tettem volna.
2016. dec. 20. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!